Orgineel fotocadeau maken voor geliefde - itsOkay

Orgineel fotocadeau maken voor geliefde

In deze handleiding neemt Jessica je mee in het maken van een persoonlijk cadeau. Wil je iets leuks geven, maar heb je geen idee wat je wil kopen? Verras je geliefde dan met een origineel foto cadeau.

Mijn naam is Jessica Immen. Ik werk al vele jaren met epoxy en maak hiermee schilderijen, resin art sieraden, geodes en piramides, obelisken, etagères, waxinelichthouders en meer. Het is heerlijk om je creativiteit kwijt te kunnen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Mijn favoriete hobbywinkel voor epoxy is itsOkay. Hier vind je te gekke en goede materialen, mallen, epoxy en gereedschap om iets moois te maken. Meestal heb je het de volgende dag al in huis. 


Hoe leuk om jouw geliefde of iemand om wie je veel geeft te verrassen met een eigen unieke creatie! Voor wie zou jij iets willen maken? Wie is belangrijk voor jou? Zeg het met een hart van liefde! Mijn grote liefde en allerbeste maatje is Sam. Op mijn 16e kregen we verkering en dit jaar zijn we al 24 jaar samen. Omdat ik nog steeds zo gek op hem ben, wil ik een speciale hanger maken met een hart en een foto van ons samen. Ik laat je hieronder zien hoe ik hem heb gemaakt.

Benodigdheden

Siliconen Mal Hartvormige onderzetter 19x13 cm en/of siliconen mal hartje variant 2
200 ml epoxy
Kleurpigment bij voorkeur in de kleuren rood
Letters 
- Een foto (lamineer deze altijd)
- Schroefoogjes en een ketting of draad om aan op te hangen
- Eventueel een paar gedroogde bloemen, glitters, edelsteentjes

Gereedschappen
Siliconen mengbeker, weegschaal, roerstokjes
Handschoenen
- Schort ter bescherming van je kleding of trek oude kleren aan
- Heattool

Stappenplan fotocadeau maken

Stap 1: Voorbereiding

Bedenk van te voren wat je wilt gaan maken en welke kleuren en materialen je in het hart wilt verwerken. Bestel al je spullen en zorg voor een schone en rechte werkplek. Zorg dat je een leuke foto hebt die je wilt gebruiken in het hart.

Stap 2: Bodem gieten

Je hebt al je spullen gekocht en klaarliggen. Bescherm je handen en doe handschoentjes aan. Pak de mal van het hart en zorg dat hij stofvrij is. Je kan hem schoonmaken door er met plakband op te plakken.
Je gaat de eerste epoxylaag aanbrengen. Ik heb hierbij in totaal 70 ml epoxy giethars. Hiervan heb ik 50 ml afgewogen en in een mengbekertje gedaan. De rode kleur is een dekkende kleur. Een aantal druppels rood erbij doen en goed mengen met het houten spateltje. 

De inhoud van het bekertje heb ik in de mal gegoten aan de linkerkant. Zie onderstaande foto. 


Hierna heb ik nog 20ml epoxy in een ander schoon bekertje gedaan met roze transparant pigment. Kies een kleur naar eigen keuze.

Meng alles goed en aan de rechterkant van het hart ingieten. Als de kleuren bij elkaar komen kan je blazen voor een mooi effect. Dit kan met de mond of föhn. Zo vloeien ze mooier in elkaar over. Hierna heb ik alvast wat glinsters op het transparante deel gedaan. Om de luchtbellen te verwijderen, ben ik met een gasbrander eroverheen gegaan. Dit kan ook met een aansteker. Deze laag moet 24 uur uitharden voordat je verder kunt werken.

Stap 3: Resin art decoraties toevoegen

Nu komt het leukste gedeelte. Leg de resin art decoraties klaar die je gaat gebruiken. Ik heb een gelamineerde foto, metalen sterretjes, glinsters, droogbloemen, rozenkwarts edelstenen (steen van de liefde) en letters gebruikt. Als eerste leg ik de edelsteentjes op zijn plaats. Dan weeg je weer epoxy af. Dit keer 40 ml in totaal. Meng het goed door en giet dit in de siliconen mal. Het is de bedoeling dat je een dun transparant laagje epoxy hebt, omdat de decoraties anders gaan drijven. Ik heb de foto gepakt en in de siliconen mal gelegd. Aangedrukt met het houten spateltje, zodat hij goed met de epoxy is bedekt. Hierna heb ik de droogbloemen, sterretjes en de letters toegevoegd en deze moeten ook goed in de epoxy leggen.

Als alles op zijn plaats ligt, kun je de luchtbellen weer wegbranden. Deze laag moet ook weer 24 uur uitharden. Je kunt daarna eventueel met posca stiften nog iets erop tekenen of schrijven. Zelf heb ik om de letters en een bloemetje gekleurd met roze verfstift.


Stap 4: De laatste laag epoxy gieten

Nu ga je de mal aanvullen met epoxy. Weeg ongeveer 60ml af, meng het weer goed door en giet het  in de mal totdat hij goed gevuld is en de materialen goed bedekt zijn. Deze laag kun je ook weer branden voor de luchtbelletjes en een dag laten uitharden.

Stap 5: Jouw creatie uit de mal halen

Het hart is nu bijna klaar. Haal je creatie uit de mal. Je kunt de randjes eventueel wat opschuren, als ze scherp zijn. Maak hem daarna goed schoon. Ik heb de zijkanten met een gouden verfstift (Posca) ingekleurd. Ook dit moet weer goed drogen en dan kun je de haakjes vastzetten door gaatjes te boren en de schroefoogjes erin te draaien. Plaats de ringetjes en draad of ketting eraan, zodat je hem op kunt hangen.

Ik heb zelf nog een klein bijpassend hartje erbij gemaakt dat ik er nog onder heb gehangen. Leuk idee: Mocht je kinderen hebben of dieren, dan kun je daar ook foto´s in zetten en onder het grote hart hangen.

Verras jouw geliefde!

Nu de hanger klaar is kun je jouw geliefde verrassen met jouw unieke creatie! Laat je weten hoe het is ontvangen?


Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb! Bestel de siliconen mal groot hart snel en alvast heel veel succes en plezier met het maken van leuke epoxy kunstwerken. Liefs Jessica.

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

  • Mooi gedaan en een goede uitleg.

    FR

    François

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.