Vóór 23:30 besteld, morgen bezorgd!*
Advies van specialisten
Snelle levering!
Gratis verzending vanaf €50,-
Epoxy sleutelhangers met naam maken - itsOkay

Epoxy sleutelhangers met naam maken

Wil jij zelf sleutelhangers met naam maken? De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt je fantasie de vrije loop laten en zo creatief zijn als je wil. Bovendien is het erg gemakkelijk zelf te doen en creëer je unieke ontwerpen door het gebruik van decoraties en kleuren. Na het lezen van deze DIY weet jij precies hoe je zelf deze leuke sleutelhangers kan maken!

Ik zal eerst mezelf even introduceren. Mijn is Petra Laan, 34 jaar en altijd al creatief geweest. Je vind mij op Instagram en Facebook als DoorPetra. Hier post ik regelmatig leuke creaties van kaartjes, baby cadeautjes, epoxy resin art sieraden en sleutelhangers.

Enige tijd geleden zag ik een advertentie over het maken van letter sleutelhangers. Eenmaal besteld ben ik aan de slag gegaan en maak ik inmiddels hele mooie naam sleutelhangers. Epoxy sleutelhangers zijn helemaal hot op social media. En hoe leuk is het om dit zelf te gaan maken? Zelf sleutelhangers met naam maken is makkelijker dan je misschien denkt. Super leuk om te geven als persoonlijk cadeau/traktatie of voor jezelf. 

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam

Benodigdheden:

Als voorbeeld maak ik drie soorten sleutelhangers:

  1. naam gemaakt van letter kralen 
  2. naam gemaakt van glitter letters 
  3. een naam gesneden met een plotter machine of epoxy sticker printer

Naam sleutelhanger met letter kralen maken

Benodigdheden

Stap 1: De basis maken

Vul de letter ongeveer voor een derde met epoxy giethars of UV resin. Ik maak de letter L. Ik heb gekozen om dit met de Ultra epoxy (premium te doen. Ik heb de epoxy blauw gemaakt met de dekkende pigmenten. Na de basis laat je het ongeveer 24 uur drogen.

Stap 2: De naam toevoegen

Kies een naam naar keuze. Ik heb gekozen voor de naam "Levy" met letter kralen. Om er zeker van te zijn dat de letters niet gaan drijven, heb ik deze vast gemaakt met UV resin. Vervolgens giet ik de letter tot net iets boven de rand af (zodat er een bolling ontstaat) met de 2 componenten epoxy. Hierna laat je het 24 tot 48 hard worden om er vervolgens een sleutelhanger van de maken.

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam

Stap 3: De sleutelhanger afmaken

Bij het Epoxy sleutelhangers maken starterspakket zit ook een handboortje met 10 kleine boortjes, schroefjes en sleutelhangers. Met het boortje kan je een gaatje boren in de sleutelhanger. Hier doe je een schroefje in en hier doe je een sleutelhanger aan. Zorg er bij het boren voor dat je gaatje diep genoeg is voor de helft van het schroefje. Draai het schroefje helemaal in de hars zodat deze goed vast zit. Voor extra grip gebruik ik een tangetje.

Nu je de sleutelhanger hebt gemonteerd is hij klaar. Ruwe randjes kan je wegknippen met een tangetje of schaartje of vijlen met een nagelvijl.

Naam sleutelhanger met glitters maken

Benodigdheden

Stap 1: De basis gieten

Ik maak in dit voorbeeld de letter F van Fleur. Ik heb gekozen om dit met de 2-componenten epoxy giethars te doen. Vul de letter tot net onder de rand met epoxy giethars of UV Resin. Ik voeg aan de letter sleutelhanger kleine gedroogde bloemetjes en glitters toe. Laat ongeveer 12 uur drogen en ga door naar stap 2. 

Stap 2: De naam toevoegen

Kies een naam naar keuze, ik heb gekozen voor de naam Fleur in naamletters van glitter. Om er zeker van te zijn dat de letters mooi op hun plek blijven zitten, maak ik ze vast met UV Resin. Ik plak de letter één voor één op hun plek door middel van een cocktail prikkertje. Zorg ervoor dat ze mooi recht naast elkaar liggen. De UV Resin laat ik uitharden onder de UV Resin led lamp. 

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam


Vervolgens giet ik epoxyhars tot net iets boven de rand, zodat er een bolling ontstaat. Epoxy krimpt altijd iets tijdens het uitharden en hierdoor heb je straks een mooi eindresultaat. Laat de epoxy 24-48 uitharden. Hierna gaan we er een sleutelhanger van maken.
 

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam

Stap 3: De sleutelhanger afmaken

Draai met een handboortje een gaatje in de sleutelhanger. Schroef hier een schroefoogje in en bevestig hier de sleutelhanger aan. Gebruik een tangetje om het schroefoogje goed vast te draaien.

Nu is jouw zelfgemaakte epoxy sleutelhanger helemaal klaar! Je kunt scherpe of ruwe randjes eventueel nog verwijderen met een ontbramer, vijltje of schaartje. 

Naam sleutelhanger met sticker maken

Benodigdheden

Als jij een plottermachine hebt van Silhoutte, Cricut of Siser dan kan je een sticker snijden uit vinyl en deze verwerken in de sleutelhanger. Of misschien ken je iemand met een plottermachine die dit voor je wilt printen.
De aanschaf van een plotter is eenmalig. Ze zijn redelijk prijzig en nieuw te koop vanaf 175,00. Je kunt ook gaan voor de epoxy sticker printer van itsOkay, deze is slechts 62,95 in de aanbieding. 

Stap 1: De naam sticker printen

Maak in de app van de epoxy sticker printer of de plotter een naamontwerp in lettertype naar keuze. De epoxy stickers die ik gemaakt heb, hebben een maximale hoogte van 8 mm en lengt van 35 mm. Zo weet ik zeker dat het mooi in mijn letter sleutelhanger past.

Stap 2: De basis gieten

Ik heb gekozen om dit te gieten met de Ultra epoxy 100:60Vul de letter tot net iets onder de rand met epoxy giethars of UV Resin. Ik giet in dit de voorbeeld de letter M van Mario. Ik heb gekozen om dit met de 2 componenten epoxy te doen. Ik heb de epoxy zwart gemaakt met de pigment pasta "supreme black". Na de basis laat je het ongeveer 24 uur drogen.

Stap 3: De naam toevoegen

Bij stap 1 heb ik de naam Mario uitgesneden in een witte vinyl stickers. Door middel van transfertape of gewone plakband plak je dit op de letter. Vervolgens giet ik de letter tot net iets boven de rand af (zodat er een bolling ontstaat) met de 2 componenten epoxy. Hierna laat je het 24 tot 48 hard worden om er vervolgens een sleutelhanger van de maken.

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam

Stap 4: De sleutelhanger afmaken

Draai met het handboortje een gaatje in jouw sleutelhanger. Schroef hier een schroefoogje in en bevestig hier de sleutelhanger aan. Gebruik een tangetje om het schroefoogje stevig vast te draaien.

Nu is jouw zelfgemaakte epoxy sleutelhanger helemaal klaar! Je kunt scherpe of ruwe randjes eventueel nog verwijderen met een ontbramer, nagelvijltje of schaartje. 

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

  • @Karin, voor het vullen van boven de rand kan je elke type hars of epoxy gebruiken. Wij gebruiken hier vaak de 2 componenten epoxy voor maar die kan ook prima met de kant-en-klare hars. Beide soorten vind je terug bij “Alle artikelen” en “Hars & Pigmenten”. Groetjes Petra, team itsOkay

    IT

    itsOkay.nl

  • Hebben jullie een link van de 2 soorten hars die er gebruikt worden. Want ik lees het toch goed eerst de ene hars daarna de andere om aan te vullen tot net boven de rand? Hoor graag van jullie. Gr Karin

    KA

    Karin

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.