Ruilen of ontbinden

Voldoet je bestelling niet aan je verwachtingen? Dan kun je de koopovereenkomst ontbinden. Ruilen is bij itsOkay niet mogelijk. 

[1] Koopovereenkomst ontbinden

Je wil het product niet hebben, en daarom stuur je het terug. Bij ontbinding van de koopovereenkomst beoog je terug te gaan naar de situatie voordat je een bestelling bij itsOkay plaatste. Je ziet dus af van aanschaf van het product. Dit zijn de wettelijke regels:

 • Wij doen hier niet moeilijk over :) Je hebt het recht om zonder opgaaf van redenen de koopovereenkomst te ontbinden,
 • Dit mag al voordat je de bestelling ontvangen hebt, of na ontvangst van de producten die je bij ons hebt aangekocht,
 • Het mag de gehele bestelling of (bij meer producten) een deel ervan betreffen,
 • Je moet de ontbinding van de overeenkomst binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst van je bestelling schriftelijk aan ons kenbaar maken (itsOkay - Kerkeplaat 11 - 3313LC DORDRECHT (info@itsokay.nl),
 • Na het verstrijken van de bedenktijd is de koopovereenkomst een feit.

Wat doen wij voor jou?

 • Het makkelijkste is om je bestelling via ons retourportaal terug te sturen aan ons. Je ontvangt hier ook meteen het retouretiket. Deze plak je op de doos en je levert de doos bij een postkantoor in.
  Je kunt je bestelling schriftelijk ontbinden, bijvoorbeeld per e-mail of met een brief. Je brief of mail moet dan wel dezelfde gegevens bevatten zoals vermeld bij je bestelling. 
 • Vanuit de wet heb je 14 dagen bedenktijd, bij ons heb je iets meer namelijk 30 dagen bedenktijd, omdat wij snappen dat je niet altijd meteen iets terugstuurt of uitpakt. 
 • Je ontvangt alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan binnen 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te ontbinden, van ons terug. Was de bestelling op jouw verzoek op een andere wijze geleverd dan wat wij standaard aanbieden? Dan vergoeden we de extra leveringskosten bovenop het standaardtarief niet.
 • Voor het terugbetalen zal hetzelfde betaalmiddel worden gebruikt als waarmee je hebt betaald. We mogen alleen op een andere manier terugbetalen als jij daarmee instemt. Hiervoor zullen geen extra kosten berekend worden.

Wat doe jij voor ons?

 • Je retourneert de producten zo spoedig mogelijk via retourportaal. In ieder geval binnen 30 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te ontbinden schriftelijk aan ons hebt meegedeeld.
 • Je gaat netjes met de producten om. Je probeert ze uit zoals je dat ook in een fysieke winkel zou doen. Ga je verder in het proberen/beoordelen van de producten dan noodzakelijks is om aard, de kenmerken en de werking daarvan vast te stellen? Dan ben je aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik en dien je de schade te vergoeden.
 • Je verpakt de retourzending degelijk, liefst in de originele verpakking.
 • De kosten van terugzenden van producten komen voor jouw rekening. Onvoldoende gefrankeerde zendingen worden niet door ons geaccepteerd. Je kunt frankeren met postzegels of een nieuw online verzendlabel maken via [jouwpost.nl]. Ook buiten Nederland kun je gewoon per post retour zenden.

  Wanneer geldt de bedenktijd niet

  • Bij producten die itsOkay op straat, aan huis of evenementen verkoopt,
  • Bij producten die niet geprefabriceerd zijn en die gemaakt zijn op basis van jouw individuele keuze of beslissing.


  [2] Wie is verantwoordelijk voor de zending?

  Als wij je bestelling naar je toe sturen, ligt het verzendrisico bij itsOkay.

  Het verzendrisico ligt bij jou vanaf het moment dat je de producten hebt ontvangen. Mocht een retourzending onverhoopt te laat of niet bij ons arriveren, dan is itsOkay niet aansprakelijk voor vertraging, schade of verlies van jouw zending. Wil je dit risico uitsluiten, zorg er dan voor dat je de zending aangetekend en verzekerd verstuurt. Dit voorkomt onnodige en vervelende discussies tussen ons, PostNL en jou. Zorg dat je het bewijs van verzending goed bewaart. Aan de hand hiervan kan uitgezocht worden waar het pakje zich bevindt.

  Ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde verzendingen worden door ons geweigerd.

  Vragen over ruilen of ontbinden?

  Heb je vragen over ruilen of ontbinden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij beantwoorden je vragen graag!

  Meer informatie?

  Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
  Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.