Epoxy technieken voor beginners

Welke technieken zijn nu echt geschikt voor beginners? Met een paar eenvoudige stappen kan ook jij de mooiste kunst maken met epoxy resin, zoals epoxy sleutelhangers of sieraden.

In dit artikel zullen we een paar eenvoudige epoxy technieken verkennen die perfect zijn voor beginners die de wereld van epoxykunst willen ontdekken. Combineer de technieken voor een nóg spectaculairder resultaat!



Epoxy en kleur

Het toevoegen van kleur aan epoxy maakt creaties uniek, levendig en opvallend. Om te beginnen is het belangrijk om te weten op welke manier je epoxy kan kleuren:

1. Alcohol inkt. Met alcohol inkt kan je bijzondere effecten creëren. Omdat de inkt in een handig flesje zit, kan je heel nauwkeurig inkt in de epoxy druppelen. Kies wel altijd voor inkt dat speciaal gemaakt is voor epoxyhars.
Je kunt met alcohol inkt ook "Petri Art" maken. Petrischaalkunst is een unieke vorm van kunst waarbij alochol inkt met epoxy gemengd wordt en unieke patronen ontstaan.
Er zijn verschillende soorten alcohol inkt zoals; transparant, dekkend, metallic, parelmoer en zelfs glow-in-the-dark. Allemaal geven ze een ander effect en eindresultaat.
2. Epoxy pigment poeder. Een hele fijne poeder die je door je epoxy resin mengt. Dit is met een kleine hoeveelheid al zeer dekkend en geeft een glanzend effect met een kleine glitter.

Epoxy technieken 

Verschillende manieren waarop je met kleur kunt experimenteren bij het werken met epoxy:

 • Diepte door kleur. Experimenteer met het combineren van verschillende kleuren om unieke patronen te creëren. Als je met verschillende kleuren tegelijk wil werken, is het belangrijk dat je de resin even laat staan tot het een beetje stroperig is geworden. Doe je dit niet dan zullen de kleuren met elkaar gaan mixen.
  - Giet de verschillende kleuren epoxy hars in de siliconen mal en swirl ze samen met een tandenstoker.
  - Of gebruik een siliconen gietbeker met verschillende vakjes voor verschillende kleuren. Met deze beker giet je eenvoudig de meest prachtige creaties met behulp van epoxy mallen.
 • Transparantie en ondoorzichtigheid. Speel met de mate van transparantie in je epoxy kunstwerken. Voeg bijvoorbeeld meer kleurstof toe voor een ondoorzichtige, intense kleur. Of verminder de hoeveelheid kleurstof voor een meer doorschijnend effect waardoor sommige delen meer op de voorgrond zullen staan dan andere.

  Decoraties toevoegen aan epoxy

  Een veel gebruikte techniek bij het werken met epoxy giethars is het verwerken van diverse materialen en decoraties in je epoxy creaties.
  Door verschillende materialen op kunstige wijze in je epoxy te verwerken, kun je textuur en diepte aan je project toevoegen, ook als beginner!

  • Natuurlijke elementen. Gedroogde bloemen, bladeren, kleine takjes of zelfs zaden kunnen prachtige insluitingen zijn in epoxykunst. Zorg ervoor dat deze materialen volledig droog zijn voordat je ze in de epoxy hars plaatst om schimmel en andere ongewenste reacties te voorkomen.
  • Glitter en glamour. Voeg een vleugje sprankeling aan je kunstwerken toe door bijvoorbeeld kameleon glitter met epoxy te vermengen. Kies voor fijne glitterdeeltjes voor een subtiele glinstering, of ga voor grovere glitter voor een meer uitgesproken effect. Experimenteer met verschillende kleuren en glitter combinaties. Denk bijvoorbeeld aan zelf oorbellen maken in een glitter en epoxy kleur die precies past bij je outfit!
  • Persoonlijke herinneringen. Maak je epoxykunst nog waardevoller door het insluiten van persoonlijke herinneringen zoals foto's, brieven of andere sentimentele items. Zorg er wel voor dat je foto’s of brieven eerst lamineert voor je deze in de epoxy plaatst. Hier vind je een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je foto’s in epoxy kunt verwerken.
   Of gebruik onze Epoxy sticker printer om heel eenvoudig persoonlijke teksten of namen toe te voegen.

   Al deze insluitingen kunnen worden vastgelegd in verschillende, dunne lagen epoxy, waardoor een uniek en waardevol kunstwerk ontstaat dat een persoonlijk verhaal vertelt.

  Epoxy starterspakketten

  In onze webshop vind je veel verschillende epoxy starterspakketten zoals onder andere het Epoxy maken onderzetters pakket. Dit zijn de meest gekozen starterspakketten waar alles inzit wat je nodig hebt, inclusief een uitgebreide handleiding met voorbeelden. Perfect voor beginners!

  Sleutelhangers maken starterspakket

  Sleutelhangers kun je eenvoudig maken met epoxy en leuke decoraties. Ook als beginner kun je meteen aan de slag met sleutelhangers maken en je zult zien dat je hier niet veel benodigdheden voor nodig hebt.
  Sleutelhangers zijn bovendien leuke en praktische geschenken die voor de ontvanger een emotionele en persoonlijke betekenis hebben. Wil jij ook je eigen unieke sleutelhangers maken? Dan is ons starterspakket voor UV Resin sleutelhangers echt iets voor jou. 

  Sieraden maken starterspakket

  Maak sieraden die echt bij jou als persoon passen. Alle leeftijden vinden het eigenlijk wel leuk om sieraden te maken. Zelf sieraden maken is een leuke hobby, omdat je je eigen creativiteit erin kwijt kunt. Lijkt dit je leuk? Dan is het pakket Epoxy sieraden maken starterspakket echt wat voor jou! Je kan met dit pakket o.a. je eigen armbandjes, ringen en zelf oorbellen maken!

  Meer informatie?

  Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.

  Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.