Ben je creatief en wil je iets unieks maken? Maak dan zelf de mooiste epoxy onderzetters. Onderzetters maken is niet moeilijk en met behulp van deze handleiding leggen wij je stap voor stap uit hoe je zelf mooie onderzetters kan maken!

epoxyhars onderzetters maken


Benodigdheden epoxy onderzetters maken:

1 x Epoxy onderzetters pakket twv €59,70. Hier zit in: 
- Herbruikbare siliconen mal onderzetters
- 2 x pigmenten kleuren naar keuze 
- 500 gram epoxyhars 
- 1 pot gouden decoratie vlokken
- Boekje met voorbeelden en handleiding

Je kunt de artikelen ook los bestellen:
- Siliconen Mallen Epoxy Onderzetters
- Epoxyhars
- Decoraties 
- Kleurenpigmenten

Overige benodigdheden:
Handschoentjes
Mengbekers
Roerstokjes / mengspatels
Weegschaal

Gebruiksaanwijzing

In het Epoxy onderzetters Pakket zit een uitgebreide handleiding met voorbeelden.
Koop je de artikelen los? Download de handleiding dan gratis:
> Handleiding epoxy onderzetters maken <

  Stap 1: Alles klaar zetten

  Leg alle benodigdheden klaar. Heb je het Epoxy onderzetters Pakket besteld dan zit hier alles al in. Heb je de artikelen los besteld, leg dit dan klaar. itsOkay heeft meer dan 20 verschillende mallen voor onderzetters, kies een mal naar keuze. 
  In de video wordt gebruik gemaakt van duurzame herbruikbare siliconen mengbekers, maar je kunt ook wegwerpbekers gebruiken.

  Stap 2: Epoxy klaar maken

  In dit voorbeeld gieten we de Siliconen Mal Geode Onderzetters. Kies een mal naar keuze of gebruik ook deze mal. Op elke product pagina staat hoeveel epoxy er in de mallen gaat.
  Je hebt voor het gieten van 5 onderzetters in deze geode onderzetters mal in totaal 400 gram epoxy nodig. Weeg 200 gram van component A af en 200 gram van component B. Roer dit rustig door elkaar voor ongeveer 3 minuten.
  Verdeel de epoxy in totaal 3 verschillende mengbekers. Voeg in de eerste mengbeker het goud of zilver vlokken toe, in een andere voeg je een kleur (de pigment kleuren altijd goed schudden!) naar keuze toe en in de laatste beker voeg je een andere kleur toe. Laat dit even rusten zodat de luchtbellen omhoog komen en knappen.

  Stap 3: De mal vullen

  Je kunt helemaal zelf kiezen hoe je de onderzetter wilt maken. Maar giet de epoxy altijd van buiten naar binnen. Giet de kleur die je als overheersende kleur wilt aan de buitenkant. Hierna giet je epoxy met de andere pigmentkleur in het midden van de mal. Zorg dat je goed weet hoe je wilt dat het eruit komt te zien, zodat je laag per laag kunt werken. Zo krijg je het mooiste resultaat!

  Giet epoxy tot net iets over het randje van de mal, zodat er een bolling van epoxy ontstaat. Epoxy krimpt namelijk altijd iets als het uithard. Verwijder eventuele luchtbellen met een aansteker of gasbrander. Doe dit voorzichtig want als als je de epoxy te lang verhit zal deze aan de mal plakken waardoor de mal stuk zal gaan.

  Stap 4: De onderzetters afwerken

  Na minimaal 24 uur is de epoxy volledig uitgehard en kan je de onderzetters uit de mal halen. Scherpe randjes van de onderzetters kan je afknippen of wat opschuren.
  Voor een mooi effect kan je een gouden of zilveren rand met een posca stift aanbrengen. Door onze experts zijn diverse stiften getest en deze kwam als beste uit de bus voor epoxy en stenen, omdat deze paint (verf) marker een zeer mooi dekkend verf effect geeft.

  Meer informatie?

  Voor meer deskundig advies kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice, de experts staan voor iedereen klaar en helpen graag. Zie ook onderstaande link naar de meest bezochte pagina's voor tips & tricks:

  Veel gestelde vragen epoxy sieraden & kunst maken