Epoxy Sleutelhangers Maken - Klant review - itsOkay

Epoxy Sleutelhangers Maken - Klant review

In deze blog legt Selena van de website Mamascrapelle jou stap voor stap uit hoe je simpel epoxy sleutelhangers kunt maken. Maak iets persoonlijk voor jezelf of een dierbare, het past ook nog eens in een envelop dus je kan het ook verkopen via bijvoorbeeld Etsy!

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op de websites Good Mood Mama en MamaScrapelle. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Al enige tijd volg ik mensen op social media die in de weer zijn met epoxyhars / resin-art. Ik vind het prachtig en het kriebelt om dit zelf te doen. Maar anders dan misschien doet vermoeden, ben ik niet heel creatief. Echt iets zelf maken is een hele grote uitdaging voor mij. 

Via de website van ItsOkay doe ik inspiratie op en kan ik alles vinden wat ik nodig heb. Als eerste resin art project ga ik sleutelhangers maken en in deze blog leg ik jou uit hoe je deze leuke knutseltip makkelijk thuis kan uitvoeren. Ik ben aangenaam verrast hoe leuk het is geworden. 

Wat heb je nodig:
Sieraden Hars / UV Epoxyhars (kant en klare hars)
Sieraden UV LED lamp (optioneel)
- Epoxy sleutelhangers maken starterspakket variant 2 met grote mal
- Glitters (zitten in de sleutelhangers maken set)

Eventueel:
- Baby doekjes (voor als je knoeit)
- Heat gun of aansteker
- Cocktailprikkers
- Tangetje
- Placemat
- Ik gebruik ook goudvlokken, gedroogde kleine bloemen en edelsteentjes

Zelf sleutelhangers maken

Stap 1. Voorbereiding

In dit voorbeeld gebruiken we de kant en klare UV Epoxyhars, omdat deze hars binnen enkele minuten hard is. Dit is handig, omdat we meteen willen doorwerken. Deze UV Epoxyhars droogt door middel van UV Licht. Je kan het dus buiten laten drogen of binnen onder een UV Lampje. Je kunt ook kiezen voor de 1:1 Epoxyhars van itsOkay, of een ander merk. Deze hars droogt uit zichzelf binnen 24-48 uur hard en is goedkoper. 

Maar voor het maken van deze sleutelhangers kies ik liever voor de kant en klare UV Epoxyhars kiezen. Supermakkelijk, geen geklieder, direct klaar voor gebruik en het droogt heel snel. Ik pak mijn sleutelhanger pakket uit, leg alles klaar op een placemat en zorg dat mijn jongste kind naar bed is. Je kan dit ook samen maken met je (klein)kinderen, maar ik kies ervoor om dit alleen te maken. Mijn oudste dochter van 7 helpt wel mee. Ze zoekt de decoraties uit waarmee we de sleutelhanger gaan versieren.

Stap 2. De sleutelhanger maken

Zorg ervoor dat je werkplek goed bedekt is en dat de tafel / ondergrond waterpas is. Je wilt niet dat de hars straks uit de mallen loopt of schuin hard wordt. Op de website van itsOkay lees ik een heel duidelijk stappenplan over het maken van sleutelhangers. Deze krijg je ook gemaild bij de aankoop van deze sleutelhangers set : lees dit goed door.

Ik ga in laagjes werken, omdat decoraties anders naar de bodem zinken. Ik begin door een klein laagje hars aan de mal toe te voegen. Hierna roer ik met mijn prikkertje de belletjes eruit en als ik nog luchtbellen zie laat ik ze knappen met de vlam van een aansteker.
Hierna laat ik de hars drogen onder mijn UV Lamp. Je kan deze hars ook buiten in de zon laten drogen. De hars is hard met enkele minuten. Zorg dat je een stopcontact in de buurt hebt want de lamp moet aan het snoer blijven. De lamp schijnt 30 seconden. Na 1 ronde van 30 seconden is de hars al een beetje hard! Ik doe weer een klein laagje erop en vul dit dan vervolgens met glitters en een bloemetje. Ik giet in laagjes omdat de glitters anders naar de bodem zouden zakken. De leuke knutseltip begint vorm te krijgen!


Ik doe nog een laagje UV Epoxyhars over de glitters en de bloem en laat het hierna weer drogen. Voor de zekerheid klik ik drie keer het lampje aan. Dus drie keer 30 seconden licht. Ik moet het nog goed leren, maar zekerheid boven alles! Als laatste doe ik weer een laagje UV Epoxyhars tot aan de randen. Er mag een lichte bolling in de mal komen, want de hars krimpt door het uitharden. De luchtbellen laat ik weer knappen met de vlam en dan laat ik de lamp weer stralen erboven. Als tip had ik gelezen dat je de mal ook nog even omdraait en dan ook de onderkant laat uitharden. Haal voorzichtig de letter uit de mal en laat deze voor minimaal 24 uur uitharden als deze nog plakkerig aanvoelt. In de Sleutelhangers Maken Set zit ook een handig handboortje! Hiermee kan je een gaatje boren in de hars en er een sleutelhanger aan bevestigen. Ook de sleutelhangers zitten in de Sleutelhangers Maken Set, maar je kan ze ook los bestellen bij itsOkay. Klaar is je leuke project!


Tips:

  • Zorg echt voor een rustige omgeving en zorg dat je alles bij de hand hebt. Maak de letters eerst 1 voor 1 en heb geen haast. Ik deed dingen te haastig en maakte stomme foutjes: zoals niet goed opletten of er overal hars zit in de mal. Of voelen met mijn vingers of het hard is. Stom! Zo komt er een vingerafdruk op je creatie als de hars nog niet volledig hard is. Voel met een prikkertje of het hard is en haal je letter uit de mal met een handschoen!
  • Het is niet moeilijk en het resultaat is geweldig en snel! Hou rekening met testletters waarmee je de materialen leert kennen. Gebruik dus niet direct je mooiste items.
  • Maak het persoonlijk door er een plukje haar of foto in te doen. Kies je voor een foto, lamineer deze dan eerst.
  • Werk zoveel mogelijk in laagjes: dan is je eindresultaat mooier. Ook decoraties zoals bloemen en edelsteentjes, is het fijn om eerst een goed hard epoxy laagje te maken. Decoraties zakken namelijk naar de bodem en je wilt niet dat ze straks uit je sleutelhanger steken.
  • Water of verf is echt een no go! Zodra dit erbij komt zal het niet goed hard worden. ItsOkay heeft hier speciale pigmenten voor om de mooiste kleuren te maken. 

Aangenaam verrast, smaakt naar meer

Ik ben aangenaam verrast door het eindresultaat, het werken met deze spullen en het gemak om iets moois te kunnen maken. Ik vind dit echt een goed idee voor een leuke knutseltip. Je kan iets persoonlijks maken voor een dierbare en het past ook nog eens in een enveloppe dus je zou het zelfs kunnen verkopen. En een sleutelhanger draagt iemand ook nog eens regelmatig bij zich. Veel plezier met het maken van iets moois. Liefs, Selena.

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

  • Super leuk idee! Ik twijfelde al een tijdje om hiermee te beginnen, maar heb net mijn eerste bestelling geplaatst om met de kinderen leuke sleutelhangers te gaan maken voor oma.

    JO

    Jolanda

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.