Epoxy sieraden maken met kinderen - itsOkay

Epoxy sieraden maken met kinderen

Hallo, mijn naam is Joyce en ik ben blogger op de website MamaScrapelle. Binnenkort hebben we een bruiloft en het thema is “a touch of red”. Hoe leuk is het dan om samen met je dochter sieraden te maken voor die dag? Wij gingen samen aan de slag met sieraden van hars.

Ik zag dat je zelf sieraden van Sieraden Hars / UV Epoxyhars kon maken. Dat leek mij een ontzettend leuk idee om onze eigen sieraden te maken. Bij de webwinkel itsokay heb je een mooi pakket waarmee je gelijk aan de slag kan. Koop er een flesje hars bij en het feest kan beginnen.

Sieraden Maken Starterspakket

Met het sieraden maken starterspakket van itsOkay heb je gelijk een mooi pakket om te beginnen. Zo zitten er in het pakket 3 mallen met verschillende vormen. Deze kan je gebruiken om hangers te maken. Verder zit in het pakket:
- een mal voor een armband en ring
- vier verschillende mallen voor oorbellen
- wereldbol mal, roerstaafjes
- lepeltjes en pipetjes
- spiraalboor
- schroefogen en glitterpoeder
Sieraden Hars / UV Epoxyhars 

Op de foto zie je ook nog: 
- een sieraden uv lamp, waarmee de hars nog sneller hard kan worden
gouden versiersels
- gedroogde kleine bloementjes
- verder heb ik er ook nog een mal druppel oorbellen bij staan. Laten we beginnen!

Hangers gemaakt van hars


Isabel en ik kiezen allebei een hanger uit. Zij een rondje met een groot gat en ik een druppelvormige hanger. Ze vindt het super leuk dat we samen sieraden van hars gaan maken. Na onze keuze gieten we er een beetje Sieraden Hars / UV Epoxyhars in. Dit gaat heel gemakkelijk door de bovenste dop van de fles te halen. Zo hou je een klein “tuitje” over waar je gemakkelijk de hars mee in je mal kan gieten. Op de hars strooien we wat rode- en goudenglitters.
We laten de hars hard worden (onder de sieraden uv lamp) en gieten daarna de overige hars in de mal. De glitters gaan alle kanten op en verdelen zich over de hars. Ondertussen vind ik de glitters overal. Niet elk bakje zat goed dicht, dus zowel de doos als het plastic zakje waar het in zat zitten onder de glitters. En ook mijn tafel zit vol glitters. Ah ja, een soort sparkle up your life.

Sieraden van hars: niet alleen voor meiden.

Nadat de mal helemaal gevuld is met de hars zetten we de mal in de zon (of onder de sieraden uv lamp). Ik besluit er ook nog oorbellen bij te maken. Dus pak ik de mal met de drie druppels en gooi ze vol met hars. Isabel doet, zacht tikkend op het potje, de rode glitters erbij. 


Ook deze zet ik in de zon, want ondertussen wil Joshua ook wel wat moois maken met de sieraden van hars. Zijn oog valt op het puzzelstukje. Die wil hij wel aan zijn tas. Hij zoekt wat mooie dingen erbij en ik pak de nagellak uit de kast. Ik heb namelijk op Youtube gezien dat je de hars ook kleur kan geven met nagellak.
Joshua gaat voor geel en kiest wat gouden versiersels. Super leuk! Hars erin, versiersels erop. Nagellak erbij en nog een beetje hars: het geeft een gaaf effect. Met dit pakket kan je dus niet alleen sieraden van hars maken, maar ook gave sleutelhangers!


UV epoxy led lamp

Het puzzelstukje hebben we hard laten worden onder de UV Epoxy led lamp van itsOkay. Deze moet je wel aansluiten op een USB poort. Gelukkig hebben we een stekkerblok waarbij je ook een USB kan aansluiten. Dus dat ging snel. Ik zette hem aan, maar kwam er al snel achter dat hij na 45 seconden uitgaat (itsOkay: de lamp brandt precies lang genoeg om de hars te laten harden). Druk je hem één keer in dan gaat hij 45 seconden en hou je dan de knop langer vast dan doet hij het 60 seconden, dus je moet er wel even bij blijven zitten anders is je hars nog niet snel hard.

Zelfgemaakte sieraden met hars

Isabel en Joshua hadden de smaak helemaal te pakken met de sieraden van hars, dus moest er nog een sleutelhanger bij komen. Zo gezegd, zo gedaan. Het gaat allemaal zo makkelijk. En het gave is, we hebben nu onze eigen sieraden met “a touch of red” erin! Misschien dat we ook nog een armband maken met rode bloemen. Je kan zoveel kanten op met de Sieraden Hars / UV Epoxyhars! Wij hebben in ieder geval ons doel bereikt en hebben uiteindelijk meer gemaakt dan dat we van plan waren. Twee mooie hangers, een set oorbellen (ik moet de hangers nog kopen) en drie sleutelhangers.

Ik ben bang dat we er een verslaving bij hebben. Zelf sieraden maken is zo ontzettend leuk.


Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.