Zelf oorbellen maken (hartvormig) - itsOkay

Zelf oorbellen maken (hartvormig)

Leer zelf prachtige oorbellen maken met epoxy. Voeg jouw favoriete decoraties toe creëer unieke oorbellen. Karin laat je in dit voorbeeld zien hoe je hartvormige oorbellen kunt maken, maar je kunt een mal kiezen naar keuze

Mijn naam is Karin en ben ongeveer een jaar bezig met het zelf maken van oorbellen van epoxy. Behalve het maken van sieraden met epoxy, vind ik het heel leuk om mijn eigen kleding te maken. Op mijn website www.karinkay.nl kun je daar alles over terugvinden en lezen.

Ik vind het altijd leuk om voor een speciale gelegenheid bijpassende sieraden te maken. Ronde en hartvormige oorbellen van epoxy passen hier perfect bij, want je hebt zo ontzettend veel mogelijkheden qua vorm, kleur en decoraties.
Met deze blog wil ik je inspiratie geven voor de verschillende type oorbellen die je zelf kunt maken met epoxy.

Benodigheden oorbellen maken:

- Siliconen mal oorbellen of andere mallen van itsOkay
1:1 Epoxyhars of UV Resin
Kleurpigmenten (Transparante, Parelmoer en Dekkende)
- Mengspatels en cocktailprikkers
- Mengbekers, aansteker of heattool, handschoentjes
- Keukenpapier/babydoekjes en wattenstaafjes tegen knoeien
- Een goed geventileerde werkruimte en eventueel een mondkapje

Zelf oorbellen maken handleiding

Nu volgt een korte uitleg over hoe je de hars mengt met de pigmenten en hoe je  oorbellen maakt. Daaronder laat ik, per pigmentkleur, een korte uitleg met resultaten zien. 

Welke epoxy voor oorbellen maken?

Je kunt keizen uit verschillende soorten epoxy giethars om kunst en sieraden te maken. Zo heb je bijvoorbeeld kant en klare UV Resin, maar ook epoxy die je moet mengen. 
De 1:1 Epoxy giethars moet je zelf mengen en is in verhouding goedkoper, maar moet 24 uur drogen voor je verder kan. UV Resin is droog met enkele minuten, maar is duurder. In dit voorbeeld kies ik voor de 1:1 Epoxy giethars. 

1. Je mengt als eerste een kleine hoeveelheid 1:1 Epoxy giethars in een meng bekertje, ongeveer 25 gram verharder en epoxyhars: afhankelijk van hoeveel oorbellen je wilt maken. 
2. Schud de pigmenten goed door zodat de kleur en het vloeistof goed met elkaar vermengen. Voeg een paar druppels pigmentkleur toe aan het mengbekertje en roer heel goed. Begin met een paar druppels en kijk na het roeren of het de juiste kleur heeft. Anders voeg je nog een druppel toe en herhaal je het proces totdat je tevreden bent met je kleur. Dit voeg je toe aan de mal naar keuze.
3. Laat 24/48 uur uitharden op een waterpas ondergrond.
4. In sommige mallen zitten al gaatjes, zit er nog geen gaatje in boor deze er dan in met bijvoorbeeld een handboortje. Je kan er ook een schroefoogje in draaien en hier een ringetje aan vast maken. Hierna bevestig je de oorbel eraan. 

Oorbellen met transparant pigment

Voor deze hangers heb ik de transparante pigmenten gebruikt. De kleuren: karmijn/rood en een mooie paarstint. De bungelende oorbellen maak je door nog een gaatje onderin het kleine hartje te boren met een handboortje. Voor de dikkere hartjes heb ik vanaf de bovenkant een gaatje geboord voor een schroefoogje. Het handboortje is dus echt een aanrader wanneer je zelf sieraden gaat maken. 

Oorbellen met parelmoer pigment

De parelmoer pigmenten bevatten veel rood/roze tinten. De oorbellen met grote ringen heb ik gemaakt met een paar drupjes witte parelmoer pigment in combinatie met roze glitters. Deze zullen dus ook prachtig schitteren in de zon of tijdens het diner. 

Oorbellen met dekkend pigment

Bij dit setje heb ik dekkende pigmenten in de kleuren rood, blauw en zwart gebruikt. Bij de rode voegde ik nog wat extra glittertjes toe. De donkerblauwe kleur heb ik gemaakt door de blauwe tint met een beetje zwart te mixen. Zo kun je heel veel kleuren donkerder of net iets anders maken. 


Je kunt ook teksten of vormpjes schrijven op epoxy resin. De gezichtjes op de rode hartjes heb ik gemaakt met de posca paint maker. Dit zijn de beste kwaliteit stiften voor epoxy. Je kunt dit ook doen met een beetje acrylverf en een kwastje, maar met een stift gaat het net wat preciezer. itsOkay heeft hier perfecte stiften voor te koop op de website zie: posca paint markers

  Glitter/decoraties

  Heb je nog geen mal in de vorm van een hartje? Toch kun je dan nog heel veel verschillende kanten op met bijvoorbeeld een valentijnsdag-thema. Roze en roodtinten passen al snel bij valentijnsdag, maar ook de glitters met hartjes passen hier heel goed bij!

  Ik hoop dat ik je met deze handleiding heb geïnspireerd om ook zelf oorbellen te maken!

  Meer informatie?

  Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
  Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

  Laat een reactie achter

  Laat een reactie achter


  Over itsOkay

  Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

  Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

  Handleidingen >

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.