Zelf een vaasje maken met epoxyhars - itsOkay

Zelf een vaasje maken met epoxyhars

Wat is er nou leuker om te maken, dan iets wat je ook in het dagelijkse leven kan gebruiken! Deze vaas kan jij ook maken! En het leukste is je kan hem zelf gebruiken of cadeau doen aan iemand. Petra neemt je in deze blog weer stap voor stap mee in deze DIY.

Hoi hoi, mijn naam is Petra Laan. Je kan mij vinden op Instagram en Facebook als DoorPetra en ik schrijf vaak blogs voor itsOkay. Leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen... ik vind het zelf altijd leuk om iets te maken waar je iets mee kan, daarom deze vaas! Ik ben echt grote fan!

Veel plezier met het maken van deze vaas.

Benodigdheden: 
Epoxyhars 1:1 (goedkoop voor grote oppervlaktes)
- Weegschaal
- Siliconen mal | Moderne vaas + glazen buisjes

Eventueel:
Pigmenten voor epoxyharsglitterdecoratie naar wens
Handschoenen
- Mengspatels 
- Mengbekers (bij voorkeur siliconen)
- Heattool of aansteker (bij luchtbellen)
- Babydoekjes (voor het geval je knoeit)

Gebruik voor het maken van de openers gebruik ik uitsluitend de Epoxyhars 1:1. Deze hars is goedkoop voor grote oppervlaktes en zeer makkelijk in gebruik. De gebruiksaanwijzing voor het mengen staat op de verpakking en de productpagina, maar het is niet zo moeilijk.
Bij het Siliconen mal vaasje heb je de keuze uit drie verschillende vormen. Ik maak deze keer de vierkante.

Stap 1: Epoxy mengen

Ik gebruik de Epoxyhars 1:1. Deze hars meng je dus 1:1. Maak in totaal eerst ongeveer 260 gram epoxyhars klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de fles. Dus 130 gram van component A en 130 gram van component B. Roer dit enkele minuten rustig door elkaar.

Laat na het roeren de epoxy even met rust, zo komen de meeste luchtbellen langzaam om hoog en zullen stuk gaan. Vervolgens voeg ik 30 gram (JA 30 gram) glitters toe! Roer dit ook rustig door de epoxy heen.

Stap 2: De mal in elkaar zetten

Om deze mal te gebruiken moet je een los onderdeel plaatsen. Plaats het korte ronde siliconen buisje in de opening van de mal. Zorg er voor dat deze er goed in zit.

Stap 3: De epoxyhars in de mal gieten

Giet de epoxyhars rustig in de mal. Zelf maak ik een rondje in de mal zodat alles goed verspreid. Zorg dat er een kleine bolling is bij de rand van de mal. Dit doe ik omdat, epoxy krimpt altijd iets en zo heb je het mooiste resultaat.

Stap 4: Wachten

Wacht 24 uur tot 48 uur voordat je mal gaat verwijderen. Dit is de uithardingstijd van deze epoxyhars. 

Stap 5: Je creatie uit de mal halen

Dit vind ik altijd het leukste onderdeel... de mal verwijderen. Omdat dit best een groot item is, maak ik eerste alle zijkanten los en vervolgens verwijder ik de hele mal. Als de vaas uit de mal is kan je ook het siliconen buisje verwijderen. Dit is dan ook meteen de ingang voor het glazen buisje. Haal de creatie rustig uit de mal en ga niet trekken, dan heb je kans dat je je mal beschadigd.

Leuke ideeën!
- Gebruik twee kleuren epoxy
- Voeg gedroogd bloemen toe

Heel veel plezier. Liefs Petra. 

Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje bij het Informatie Centrum

Wil jij dit ook maken? 
Epoxyhars 1:1 (goedkoop voor grote oppervlaktes)
Siliconen mal | Moderne vaas + glazen buisjes
Pigmentenglitterdecoratie naar wens
- Zie voor het volledige lijstje het begin van de blog!

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.
Voor meer informatie over veiligheid lees je onze FAQ - Veilig werken met epoxyhars.

DecoratiefGlittersVaasje

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie