Mama Beeldje Zwangerschap Maken - itsOkay

Mama beeldje zwangerschap maken

Maak zelf eenvoudig van een van je mooiste momenten iets tastbaars. Namelijk een zwangerschapsbeeldje van je zwangere 'ik'! Dit is handzaam, tastbaar, uniek & mooi als kunstwerk neer te zetten.

Hey, wat leuk dat je wilt weten hoe het mama beeldje gemaakt wordt. Allereerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Joyce, ik ben 32 jaar, getrouwd en mama van 2 kindjes van 5 en 2 jaar en ik schrijf deze handleiding voor jou!

Ongeveer een half jaar geleden heb ik een starterspakket sleutelhangers maken gekocht bij ItsOkay. Dit vond ik erg leuk en sindsdien is dit zelfs mijn werk geworden. Ik heb me in januari 2023 ingeschreven bij de KVK, omdat ik steeds meer aanvragen kreeg van klanten om iets moois te maken.. Met name het mamabeeldje is een groot succes en wordt veel besteld. Neem, voor meer van mijn creaties, vooral een kijkje op mijn website of op mijn facebook pagina. Ik leg je in de deze handleiding uit hoe het mamabeeldje gemaakt wordt. Veel plezier met het lezen en maken ervan.

Wat heb je hiervoor nodig?
- Siliconen mal mama beeldje
- Premium epoxyhars 350gr (100:60)
- Quality decorations pigmentpoeder (kleuren naar eigen wens)
- Goudvlokken
- Echo foto (eerst lamineren)

Eventueel:
- Wegwerp handschoenen
, Wegwerp bekers, RoerstokjesWeegschaal
- Oude kleding/ kledingbescherming (hars gaat er nl niet meer uit)
- Brander of hitte tool
- Vuilniszak om je werkplek te beschermen

Handig om te weten:
Voor dit mama beeldje heb je ongeveer 350 gram epoxyhars nodig.

Het maken van het mama beeldje:
Stap 1:
Zet alle benodigdheden klaar op een schone werkplek. Zorg ervoor dat je werkplek waterpas staat, anders vloeit de hars naar een kant. Het is handig om je werk te maken op een plek waar je het de komende 48 uur stofdroog kan laten liggen. Om de epoxyhars te verwerken heb je ongeveer 30-60 minuten de tijd. Het is stofdroog na ongeveer 12uur. Zelf werk ik altijd aan mijn bureau waar ik alles klaarzet wat ik nodig heb, zoals je ziet op de foto hieronder.


Stap 2:

Ik gebruik de UltraEpoxy premium epoxyhars van ItsOkay. Hier zit een Uv-blocker in verwerkt, tegen het vergelen van witte of transparante epoxyhars. Ik ga deze mengen in doorzichtige bekers, zodat ik goed kan zien of er nog bubbels in zitten. Weeg 100 gram epoxyhars en 60 gram verharder af in een bekertje, en herhaal dit in een tweede bekertje. Roer dit 3-5 minuten goed door. Ga ook goed langs de zijkanten en bodem van het bekertje. Ik zet daar altijd mijn timer voor op de telefoon. Voeg nooit teveel harder toe, anders bestaat de kans dat de epoxyhars zacht of plakkerig blijft. Het is dus heel belangrijk om de exacte gewichten aan te houden. Het belangrijkst is om te gieten op kamertemperatuur. De temperatuur die aanbevolen wordt is 15-21 graden.


Stap 3:
Na het roeren giet ik de epoxyhars over in 3 verschillende bekertjes. In de ene giet ik meer dan in de andere, dit omdat ik van wit meer nodig heb dan van bijvoorbeeld de bruine kleur.

Op de foto is te zien hoeveel ik voor iedere kleur ongeveer gebruik. Het is van belang dat als je de kleuren hebt gemengd, je er niet meer doorheen kunt kijken en dat het een egale kleur is. Dit roer je ook ongeveer een minuut goed door.


Stap 4:
Ik giet het mama beeldje eerst tot ongeveer de helft vol met de witte kleur. Daarna giet ik met de bruine kleur allemaal strepen in het wit. Met de champagne kleur herhaal ik het proces.


Als je dit hebt gedaan kun je met een gasbrander de luchtbellen wegkrijgen. Doe dit op afstand en voorzichtig, zodat je niet de mal verbrandt. Als dit gebeurt, gaat het namelijk vastplakken aan de epoxyhars. Let op dat je het beeldje niet helemaal tot de rand vult. Als de epoxyhars namelijk wat harder is geworden gaan we de goudvlokken er nog in verwerken.

Stap 5
Wanneer de eerste laag bijna uitgehard is, kunnen we verder met de goudvlokken erin te verwerken. Hiervoor gebruik ik 65 gram epoxyhars (A) en 39 gram verharder (B). Ik giet namelijk als laatste laag een heldere laag epoxyhars. Zoals je ziet op de foto leg ik de goudvlokken op het eerste bronze laagje epoxyhars. Dit doe ik zodat de goudvlokken niet gaan rondwarrelen in de laatste laag heldere epoxyhars. Het geeft ook een mooi effect. Op deze manier kun je de goudvlokken namelijk zo positioneren hoe jij het graag wil. Als je het namelijk vermengt in de epoxyhars zal het altijd gaan vloeien of naar de bodem zakken. Ook dit moet weer een halve dag uitharden, maar ik houd altijd minimaal 24 uur aan voordat ik mijn creaties uit de mal haal. 


Stap 6 (dag 3)

Het beeldje is uitgehard en kan uit de mal worden gehaald.

Stap 7
We gaan nu de echo foto erin verwerken. Ik print dit uit op glossy fotopapier. Daarna leg ik het hartje op de foto en meet ik het formaat af. Dit knip ik netjes uit, het kan zijn dat je hem nog ietsje bij moet knippen, daarna ga ik de foto lamineren en daarna leg ik de foto in het hartje, deze maak ik vast met een beetje secondelijm. Daarna zet ik het hartje ook vast in het beeldje met secondelijm, zodat de foto nergens meer heen kan. Er zitten 3 kleine pinnetjes
in de mal om eventueel het hartje mee vast te zetten, maar deze gebruik ik zelf niet in het mamabeeldje.


En TADAAAA, je mamabeeldje is klaar. Wat vinden jullie van het resultaat? Hopelijk vonden jullie de blog leuk om te lezen en gaan jullie nu zelf aan de slag met een leuk mama beeldje maken. Ik ben erg benieuwd naar jullie varianten. 

Vragen?
Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje bij het Informatie Centrum

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.  
DecoratiefFoto gebruikenStandaard

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie