DIY: Kerst decoraties / hangers maken - itsOkay

DIY: Kerst decoraties / hangers maken

De kerstdagen staan voor de deur en hoe leuk is het om zelf je eigen decoraties te maken voor in de kerstboom. Of hang deze kerst ornamenten aan een blanco kaart en je hebt een originele kerstkaart.

Mijn naam is Daniëlle en ik ben graag creatief bezig met van alles en nog  wat. Op Instagram en facebook kan je me vinden onder de naam By Danni Creations. Hier deel ik regelmatig mijn creatieve uitspattingen.

Met epoxy giethars ben ik nog niet zo lang geleden mee begonnen maar ik vind het fantastisch! Ookal moet ik nog wel e.e.a. leren en gaat het natuurlijk nog lang niet allemaal perfect😎 Aldoende leert men toch?!

Met epoxy giethars en glitters maakte ik kerstboom hangers en ik zal kort stap voor stap uitleggen hoe ik dit heb gedaan.

Benodigdheden:

Epoxy giethars
Siliconen mal kersthangers
WeegschaalRoerstokjes en Bekertjes (om in te mengen)
Pigmenten / glitters voor epoxy
Bubble blaster spray

Eventueel:
- Vochtige babydoekjes (voor het geval ik met epoxy knoei)
- Mondkapje, plastic handschoentjes en bescherm middelen bijv voor de ondergrond waar je op knutselt


Stap 1: Het mengen van de epoxy giethars

Als eerste meng je de epoxy giethars. Gebruik een weegschaaltje om de hoeveelheid precies af te wegen. Op de website van itsOkay zie je bij de mallen de inhoud staan. Zo kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel je ongeveer nodig hebt.

Ik meng de helft van de epoxy giethars van wat ik uiteindelijk nodig heb voor de hangers. Ik roer dit zorgvuldig 3-4 minuten door en ga met mijn roerstokje goed over de bodem en langs de zijkanten van de mengbeker.

Na het mengen kies je de kleur of glitters en roer je dat er ook goed door.


Stap 2: Het kleuren en gieten van de hangers 
 

Ik ga voor elke mal 2 kleuren gebruiken. De eerste kleur giet ik tot de hoogte van de afbeelding.  Zodat ik het rendier en de kerstboom nog goed kan zien. Om bubbels te voorkomen gebruik ik bubble blaster spray! Super handig! Mocht je dat niet hebben dan kan je met een keukenaansteker de bubbeltjes weghalen door met de vlam over de epoxy giethars te gaan. Doe dit wel heel voorzichtig zodat je de mallen niet beschadigd. Daarna laat ik het vervolgens een paar uurtjes uitharden zodat de tweede laag niet door de eerste laag kan vermengen na het gieten.

Wat je eventueel ook kan doen is je mal in 1 kleur gieten (dus mengen met wat pigment) Na de 24 uur laten uitharden haal je de hanger uit de mal. Vervolgens vul je dan de kerstboom/rendier met een andere kleur epoxy giethars of glitters. Dit zou je eventueel kunnen doen met de snel drogende epoxy, even de lamp er op en klaar is je hanger.


Stap 3: De tweede laag gieten

Na ongeveer 4/5 uur uitharden meng ik nog een helft epoxy giethars en deze keer een andere kleur glitters. Wederom meng ik dit goed en giet ik de mal tot voorbij de kerstboom/ hert vol.


Ik spuit een paar keer met de Bubble Blaster Spray zodat alle luchtbellen knappen en daarna kan het 24 uur uitharden.


Stap 4: Het ontmallen en lintjes eraan

Na 24 uur uitharden zijn de hangers klaar en kan je ze uit de mal halen. Ik deed er wat leuke kerstlintjes aan en klaar zijn de kersthangers! Ik wens je alvast veel plezier met het maken van je eigen kersthangers! 

Kerstgroetjes, Danielle!

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.