DIY Cadeau Tip! Flessenopener maken met epoxy hars - itsOkay

DIY Cadeau Tip! Flessenopener maken met epoxy hars

Soms weet je even niet meer wat je moet maken of soms zijn de dingen die je maakt niet altijd even bruikbaar.. dat is zonde! In deze handleiding neemt Petra jou mee in het proces van het maken van flessen openers met epoxyhars. Super om te geven aan je vriend/man of om samen te maken met je (klein)kind voor Vaderdag! 

Hey hallo mijn naam is Petra Laan. Je kan mij vinden op Instagram en Facebook als DoorPetra. Ik schrijf vaker artikelen en handleidingen voor itsOkay. Leuk dat je op deze handleiding terecht bent gekomen.. Deze keer wordt je stap voor stap meegenomen om leuke flessen openers te maken voor bijvoorbeeld vaderdag. Je kan hier veel kant mee uit, ik laat je zien hoe je een flesopener kan maken met twee verschillende kleuren. 

Onder aan deze pagina zal ik verschillende eindresultaten laten zien ter inspiratie. Veel plezier met het maken van de openers.

Benodigdheden: 
Epoxyhars 1:1 (goedkoop voor grote oppervlaktes)
Flessenopener pakket (siliconen mal + 5 openers)
Pigmenten voor epoxyglitterdecoratie naar wens
Handschoenen
- Mengspatels en cocktailprikkers
- Mengbekers (bij voorkeur siliconen)
- Tekst van een snijplotter of een permante stift
- Heattool of aansteker (bij luchtbellen)
- Babydoekjes (voor het geval je knoeit)
- Schroevendraaier


Gebruik voor het maken van de openers gebruik ik uitsluitend de Epoxyhars 1:1. Deze hars is goedkoop voor grote oppervlaktes en zeer makkelijk in gebruik. De gebruiksaanwijzing voor het mengen staat op de verpakking en de productpagina, maar het is niet zo moeilijk.
In het Flessenopeners maken pakket zit een siliconen mal flessenopener en 5 metalen openers. Je hebt ongeveer 60 gram hars nodig om de hele mal te vullen (5 flessenopeners).

Stap 1: Epoxy mengen voor de eerste laag

We gebruiken de Epoxyhars 1:1. Deze hars meng je dus 1:1. Maak in totaal eerst ongeveer 40 gram epoxyhars klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de fles. Dus 20 gram van component A en 20 gram van component B. Roer dit enkele minuten rustig door elkaar.


Ik kies er vervolgens voor om door de gemengde epoxyhars Premium Metallic Pigmenten Poeders toe te voegen.. Ik heb een groene kleur gekozen. Ze geven een hele mooie dekkende glanzende kleur en je hebt er maar een mespuntje van nodig! Laat na het mengen van de epoxyhars met de pigmenten die je hebt gekozen de epoxyhars even rusten zodat de luchtbellen eruit gaan.

Stap 2: De epoxyhars in de mal gieten

Giet de epoxyhars rustig in de mal: tot de helft van de mal of ietsjes daarover. Op de foto zie je dat ik ook andere vormen met zwart/black Premium Metallic Pigmenten Poeders heb gegoten en eentje met goudfolie, dit waren restjes epoxyhars die ik eerder op deze dag had gemaakt en nog over had. We gaan de mal niet in één keer volgieten.


Stap 3: Wachten

Wacht 24 uur tot je de volgende laag gaat gieten.

Stap 4: Epoxyhars mengen voor een tweede laag

De twee laag wordt een heldere laag epoxyhars waar dus geen pigmenten doorheen zitten. Dit zal zorgen voor een mooi glanzend bovenste laagje van de flessenopener waar je bijvoorbeeld ook nog decoraties, foto's of een tekst in kan gieten. Maak ongeveer 20 gram epoxyhars klaar volgens de gebruiksaanwijzing.. Roer dit rustig door en laat het even staan.

Stap 5: Tekst of decoratie toevoegen

Ik kies ervoor een tekst en afbeelding aan de flessenopener toe te voegen. Voor Vaderdag voeg ik de naam van mijn man toe en zijn lievelingsbier. Dit is een vinyl sticker en deze heb ik gemaakt met mijn snijplotter. Echter kan je ook heel goed met een watervaste stift of glass marker tekst op de epoxyhars schrijven. Zie voor meer tips hierover deze blog: epoxyhars onderzetters maken met tekst of foto.

Stap 6: De twee laag epoxyhars in de mal gieten

Giet nu rustig de tweede en tevens laatste laag in de mal. Zorg er voor dat de mal net iets boven het randje gevuld is voor het mooiste eindresultaat. De epoxyhars krimpt uit tijdens het uitharden. Als je de mal 'te leeg' of gewoon tot het randje vult, zullen er zich straks scherpe opstaande randjes vormen omdat het iets krimpt. 

Ik meng nog een beetje meer epoxyhars, zodat ik de rest van de vormen ook kan vullen, zoals met het roze Metallic Pigmenten Poeders voor epoxyhars.

Stap 7: Wachten

Wacht 24 tot 48 uur tot de epoxyhars volledig uitgehard is en haal hierna pas de opener uit de mal..

Stap 8: De ijzeren opener monteren

Bij het Flessenopener maken pakket wat we gebruiken zitten ook 5 ijzertjes. Hier ga je straks de flessen mee openen! Plaatste deze met de goede kan naar boven. De bovenkant heeft bij de schroefgaatjes een kleine inkeping. Schroef de schroeven er rustig met wat kracht in. Is dit gelukt? Dan heb je zelf een opener gemaakt!

Tip: was de flessenopener af als deze vies is en hoe hem niet in de vaatwasser. 


Leuke ideeën!

Hieronder volgen wat leuke ideeën die je ook op de foto’s ziet!

- Twee lagen; dekkend zwart en metallic poeder roze
- Twee lagen; helder met koper vlokken en metallic poeder koper
- Helder met gedroogde bloemetjes
- Glitters! Heel veel glitters!
- Dekkend zwart met zilveren glitters
- Decoratie mix met fruitstukjes


Heel veel lees- en knutselplezier. Liefs Petra. 

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

  • 📍 Beste Jessica, bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat je deze blog handig vindt. We zijn erg benieuwd naar jouw creaties. Gr, Stefanie, team itsokay

    KL

    Klantenservice Itsokay

  • Leuk om deze blog te lezen! Ik was er ook al mee begonnen, maar je, weet toch nooit zeker of het zo wel goed is… Ook een hele fijne set om cadeautjes te maken en geven!

    JE

    Jessica

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.