Zelf een Make-up & Sieraden Organizer Maken - itsOkay

Zelf een Make-up & Sieraden Organizer Maken

In deze handleiding laat Stefanie jou zien hoe je een schitterende organizer kunt maken van epoxy giethars. Je kunt hem in allerlei kleuren maken en bewerken met verschillende decoraties. Stefanie maakt deze organizer met de organizer maken set

Mijn naam is Stefanie, ik ben 38 jaar en werk als stewardess. Wat is begonnen met het maken van een paar onderzetters met epoxy giethars is uitgegroeid tot het maken van veel creaties die ik zelf bedenk, ontwerp, maak en ook verkoop. Op Instagram heet ik CreaStessie. Neem gerust een kijkje op mijn Instagram voor inspiratie! 

Ik neem jullie mee in het creatieve proces van het maken van een prachtige make-up en sieraden organizer met epoxy giethars. Ik heb duidelijke foto’s bijgevoegd zodat het proces makkelijk te volgen is. Een stappenplan met video's is ook te vinden op mijn Instagram. Heel veel plezier met het lezen van deze handleiding en het maken ervan!

Benodigheden:

Make-up en sieraden organizer set (6 mallen)
Epoxy giethars van itsOkay 500gr
Pot met goudfolie ter decoratie

Gereedschappen:
UV Resin of normale secondelijm voor het vast zetten van de onderdelen
Metallic poeder pigmenten of andere kleuren
Mengbekerweegschaalroerstokjes en handschoenen
- Schort ter bescherming van je kleding of trek oude kleren aan
- Aansteker of warmte föhn
- Vuilniszakken of iets anders om je werk ondergrond mee te beschermen
- Mesje, schaartje of ontbramer om scherpe randjes te verwijderen

  Make-up organizer maken van epoxy

  Stap 1: Voorbereiding

  Zorg ervoor dat alle spulletjes klaar liggen op een beschermde en schone werkplek vrij van stof en haren. Stof en haren kunnen makkelijk in je hars werkje vliegen en drogen dan samen op. Dit is niet mooi en erg zonde van je creatie. Belangrijk is dat de ondergrond waarop je werkt goed waterpas staat zodat je hars niet naar een kant loopt. Ook is het verstandig je werkje op een plek te maken die je de komende 24 uur niet nodig hebt, want je kunt je werk niet meer verplaatsen wanneer je klaar bent met gieten. Bedenk van te voren goed wat je wilt maken en welke kleuren je gaat gebruiken. Je hebt ongeveer 30 minuten verwerkingstijd en een goede voorbereiding is dus heel belangrijk. Op de foto zie je hoe ik graag mijn spullen voorbereid en neerzet. Ik doe het mengen en kleuren op een beschermde ondergrond en het gieten op een waterpas bureaublad. Vervolgens hierop de siliconen mallen klaar gelegd.

  Stap 2: De hars mengen

  Voor het maken van de organizer ga ik epoxy giethars gieten in de siliconen mall "organizers maken". Ik meng de epoxy in een siliconen mengbeker. Deze epoxy giethars is geschikt voor grotere projecten en wat dikker als andere epoxy giethars. Doordat de hars wat dikker is vloeien de kleuren niet meteen heel erg in elkaar over. Dat is, voor wat ik wil maken, heel erg handig.


  Omdat ik alle mallen in één keer ga vullen en dus best veel epoxy giethars nodig heb, ga ik beide flesjes leegmaken in mijn mengbeker. Deze hars meng je 1:1 lekker makkelijk dus. Je kunt hiervoor mengbekers gebruiken: ik heb een lege yoghurt emmer gebruikt zodat ik die later gewoon kan weggooien. Beide flesjes epoxyhars (A :hars + B: verharder) leeg ik in de emmer. Ik zorg ervoor dat de flesjes helemaal leeg zijn zodat ik van beide vloeistoffen evenveel heb. Ik weeg dit altijd zorgvuldig om fouten te voorkomen. Secuur wegen is echt essentieel. Als je werkt met een andere epoxy giethars dan adviseer altijd ik om beide componenten af te wegen voordat je ze gaat mengen anders loop je het risico dat het niet uithardt. Vervolgens zet ik de timer op 4 minuten en ga ik de hars en verharder goed mengen met mijn roerstok. Doe dit heel zorgvuldig. Schraap goed langs de randen en de bodem, want alles moet heel goed vermengd worden met elkaar.


  Nadat ik 4 minuten goed geroerd heb, verdeel ik de epoxy giethars die wil kleuren over het aantal bekertjes dat ik ga gebruiken om te mengen met de kleurenpigmenten. Ik doe 1/3 in een bekertje voor het champagne pigment, 1/3 in het andere bekertje voor het pearl white pigment en 1/3 in een bekertje voor de gouden vlokken.
  Ik doe met een roerstokje een flink schepje kleurpigment bij de epoxy giethars in de bekers. Dit roer ik ook weer heel goed, zodat het een mooie egale kleur epoxy wordt en de gouden vlokken goed vermengen met de epoxy giethars.


  Hierna doe ik de goudvlokken bij de epoxy in het bekertje en ook dit roer ik weer goed door. De grotere vlokken worden dan ook wat kleiner.


  Stap 3: De epoxy gieten

  Ik giet de siliconen mallen met de patronen die ik bedacht heb voor dit project. Bij het gewei moet je dit rustig en zorgvuldig doen omdat het een dunne en smalle mal is. Overtollige epoxy verwijder ik met een vochtig schoonmaak (baby) doekje. Hierna ga ik met mijn warmte föhn over de epoxy heen om luchtbellen te verwijderen. Dit kan eventueel ook met een brander, maar ga dan niet te dicht langs de randen van de mal. Je kan dan de mallen beschadigen / laten versmelten met je creatie en dat is zonde. 


  Ik begin met het gieten van het epoxymengsel met de champagne kleur. Daaromheen de goudvlokken, dan de pearl white en dat om en om. Ik giet het een beetje op de gok en meestal de vlokken eerst omdat deze naar de bodem zakken. Het papieren bekertje met de champagne kleur en pearl white hars vouw ik de randjes van het bekertje in een tuitje naar elkaar toe. Het vullen van het gewei moet erg langzaam en zorgvuldig gebeuren, omdat deze mal dun is en je de mal niet te vol wilt willen. Na het gieten spray ik altijd nog een keer voorzichtig over de epoxy met de Bubble Blaster om de laatste luchtbellen te verwijderen.


  Ik bedek mijn werkjes altijd zodat er tijdens het drogen geen stofjes in kunnen dwarrelen. Ik gebruik hier een vliegen netje voor, die goed stevig staat en niet mijn werkjes aanraakt. Nu laat ik alle mallen met epoxy drogen. Ben je tevreden met je werk en blijft het zo dan moet het minimaal 24 uur drogen. Hoe lang het exact moet drogen is afhankelijk van de temperatuur in de kamer waar je knutselt. Hoe warmer, hoe sneller het droogt maar minimaal 24 uur is een veilig uitgangspunt.

  Stap 5: Ontmallen en in elkaar zetten


  Na minimaal 24 uur uitharden kun je alle onderdelen uit de mallen halen. En in elkaar gaan zetten. Het ene onderdeel gaat wat makkelijker uit de mal dan het andere onderdeel. Doe dit voorzichtig om je onderdeel en je mal niet te beschadigen. Hierna schuur ik met de Ferm Combitool scherpe randjes weg. Op sommige plekken waar er iets te veel epoxy gegoten is kun je dat met deze tool makkelijk wegschuren. Ook het uiteinde van het gewei schuur ik iets op zodat deze makkelijker in het lijfje van het hert past. 


  Stap 6: Het plaatsen van de onderdelen

  Nu kun je beginnen met het plaatsen van je verschillende onderdelen. Kijk wat voor jou een leuke plek is op het plateau. Ik heb ervoor gekozen om de onderdelen ook gelijk vast te zetten. Ik gebruik hier de UV Resin van itsOkay voor en een UV lamp. Je kunt hier ook seconde lijm voor gebruiken. Ik doe wat UV Resin onder het onderdeel wat ik ga vastlijmen aan het plateau, plaats het op de gewenste plek en zet het hierna weer 1-2 minuten onder de UV lamp.  Doe dit met al je onderdelen en zo heb je je eigen sieraden en make-up organizer helemaal zelf gemaakt. Nu kun je je sieraden en make-up in de organizer plaatsen. Voilà! Een prachtig pronkstuk in voor in je kamer. 

   

  Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb :) Heel veel succes en plezier met jouw creatie! Liefs Stefanie!

  Wil jij dit ook maken? 
  Epoxy giethars
  Sieraden organizer maken set
  Goudvlokken
  - Handschoentjes
  Mengbeker / weegschaal
  Kleurpigmenten
  - Eventueel UV Resin of seconde lijm voor het bevestigen van de onderdelen aan het plateau.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
  Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

  Reacties

  • Hey, Wanneer komen deze mallen terug binnen? Ik kijk er naar uit, ze kunnen te bestellen. Groetjes Jennifer

   JE

   jennifer

  Laat een reactie achter

  Laat een reactie achter


  Over itsOkay

  Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

  Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

  Handleidingen >

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.