Orgonite Piramide Maken met Epoxyhars | in 9 Stappen - itsOkay

Orgonite Piramide Maken met Epoxyhars | in 9 Stappen

Zelf een orgonite maken is makkelijker dan dat je zou denken. Haal de positieve energie in huis door zelf een orgonite te maken! Wil je weten hoe? Lees dan dit artikel!

In deze handleiding laat ik je zien hoe je een piramide/orgonite kan maken. In dit voorbeeld maak ik geen gebruik van edelstenen of metalen. Hierdoor kan je deze piramide geen orgonite met helende werking noemen. Uiteraard kan jij je eigen materialen per laagje kiezen, waardoor er wél een helende werking kan ontstaan. Ik heb mijn spullen voor deze piramide bij itsOkay besteld en had het heel snel in huis.

Mijn naam is Jessica Immen-van Ophem, 38 jaar. Als kunstenares maak ik veel kleurrijke dingen zoals: schilderijen, geodes, dromenvangers en sieraden. Sinds een paar jaar werk ik met epoxyhars. Ik heb verschillende merken geprobeerd. Er zit verschil in bijv. de dikte van de epoxy, mengverhoudingen, de uitharding, de helderheid, de glans of het vergeelt (uv bescherming) en natuurlijk de prijs. Let daar goed op bij het aankopen en lees goed de beschrijving! De hars van itsOkay is wat dikker, heel mooi helder, heeft uv bescherming tegen het vergelen en is glanzend. 

zelf gemaakte orgonite


Benodigdheden orgonite maken:

Overig:

 • Mengbeker / weegschaal, Roerstokjes
 • Handschoenen
 • Schort ter bescherming van je kleding of trek oude kleren aan
 • Heattool, schuurpapier en een waterpas of app hiervan

 • benodigdheden orgonite maken


  Het maken van de orgonite

  Stap 1: Voorbereiding

  Shop eerst alle spullen die nodig hebt. Ga je een sierlijke piramide maken zoals mij in de deze handleiding of ga je een piramide met helende werking (orgonite) maken? Bedenk goed wat je wilt maken. Welke kleuren vind je mooi? Wat mag je piramide uitstralen? Je kunt eventueel jouw ontwerp uittekenen op een blaadje, zodat je weet wat je doet. 
  Snuffel even rond op de site van itsOkay en kies welke decoraties je in jouw piramide wilt verwerken. De piramide bestaat uit meerdere lagen hars. Je maakt hem per laagje. Elk laagje moeten 24/48 uur drogen. Je bent met een piramide als deze dus echt wel een week bezig voordat hij klaar is. Hieronder vertel ik hoe ik de mijne heb gemaakt, maar volg vooral jouw eigen creatieve stroming.

  zelf gemaakte epoxyhars orgonite piramide

  Stap 2: De epoxy giethars mengen en de eerste laag

  Zorg dat je alles klaar hebt liggen op een schone en rechte werkplek. Je kunt met een waterpas kijken of de ondergrond goed recht staat. Je hebt hier apps voor op de mobiele telefoon, mocht je geen waterpas in huis hebben. Als je werkplek scheefloopt, dan vloeit de hars scheef uit en dat wil je niet. Ga transparant gieten? Voeg dan altijd UV blocker toe aan jouw epoxy mengsel.

  Ik gebruik de Epoxy 1:1 giethars. Dit is hars voor grote oppervlaktes. Ik ga dit mengen in een siliconen mengbeker. Weeg het nauwkeurig af op een weegschaal. De hoeveelheid hangt af van hoe dik je de laag wilt. Ik ben begonnen met een doorzichtige heldere kleur. Dit wordt de punt van de piramide. Giet de hars in de mal. Brandt hierna de luchtbellen weg met een brander. Dit doe je door kort het vuur langs de luchtbellen te laten gaan. Pas op voor de mal: die kan smelten als je de brander te lang op 1 punt laat branden. Laat de hars een dagje drogen en ga na ongeveer 24 uur weer verder.

  epoxyhars mengen


  Stap 3: Laagje 2 (ik giet een droogbloem)

  Meng een klein beetje heldere hars in een apart bekertje. Giet dit in de mal bovenop de eerste laag (die je gisteren hebt gemaakt), zodat dit op het oppervlakte goed verdeeld is. Plaats dan een decoratie in het midden. Denk erom dat je hem op zijn kop plaats! Duw de decoratie goed in de hars met een stokje. Ga weer met een brander over de hars tegen de luchtbellen. Laat de hars weer ongeveer 24 uur drogen. Als de piramide straks klaar is kun je in de punt dus dit leuke bloemetje zien. Op deze manier heb je meer controle over de bloem dan dat je hem meteen in de eerste laag zou hebben gedaan. Zo zakt hij niet en blijft beter op zijn plek zitten. Let op: het is heel belangrijk dat de mal waterpas staat tijdens het drogen, anders glijdt de decoratie naar een andere kant.

  bloem gieten

  Stap 4: Laagje 3 met een lichtroze kleur

  Mij leek het leuk om een piramide in roze tinten te maken. Deze roze kleur is de kleur van liefde en kracht. En dat kan iedereen wel gebruiken! Ik heb voor deze laag gekozen voor een lichtroze kleur. Ik heb een klein beetje roze gemengd door de heldere hars, waardoor hij transparant blijft en niet vol van kleur is. In deze kleur heb ik ook een glinsterpoeder gebruikt. Ga weer langs de hars met een brander en laat 24u drogen.

  kleuren pigment gieten

  Stap 5: Laagje 4 met een volle kleur

  Na zoveel lichte lagen, werd het tijd voor een volle kleur. En wederom roze gekozen, maar nu een volle kleur. Je mengt dus eerst weer een klein beetje hars met kleurpigmenten en vult de piramide aan. Ga weer langs de hars met een brander en laat 24u drogen.

  Stap 6: Laagje 5 met goudkleurige hars

  Hierbij heb ik hars aangemaakt en een heel klein beetje goudpigment toegevoegd. Hierna heb ik veel glinsters in ditzelfde bakje gedaan en goed gemengd met een stokje. Zo ontstaat er een glinsterpapje van hars. Dat ziet er al heel leuk uit. Dit heb ik weer in de mal gegoten bovenop de donkerroze laag. Ga weer langs de hars met een brander en laat 24u drogen.

  goudvlokken en glitter gieten

  Stap 7: Laagje 6 zachtroze-kleurige laag

  Bovenop de goudkleurige laag heb ik weer een zachtroze-kleurige laag gegoten. Meng de hars met de pigmenten en giet het over de glinsterende goudlaag in de mal. Ga weer langs de hars met een brander en laat 24u drogen.

  Stap 8: Laagje 7 met glassteentjes

  Bij deze laag twijfelde ik of ik het met droogbloemen zou maken of met glassteentjes. Ben gegaan voor die laatste optie. Ik heb de hars weer klaargemaakt in een bekertje en hier veel steentjes aan toegevoegd. Goed gemengd en over de zachtroze laag in de mal gegoten. De steentjes verspreid je met een saté prikker. Denk erom dat ze goed tegen de randen aanliggen, want dat is waar je ze straks goed ziet. Ga weer langs de hars met een brander en laat 24u drogen. Deze glassteentjes lijken op bergkristal. Zo komt het heldere van de punt weer mooi terug in deze laag.

  epoxyhars mengen

  Stap 9: Laagje 8 de laatste laag

  Nu zijn we aangekomen aan de laatste laag. Zelf vind ik het mooi om deze donker te maken. Dan zie je goed dat de piramide daar begint. Heldere kleuren kijk je doorheen, waardoor hij lijkt te zweven. Ik kies voor een volle roze kleur. Ik heb de hars gemengd en weer pigmenten toegevoegd. Goed mengen en gieten in de mal. Dan weer branden en laten drogen.

  Unmolding

  En dit is de leukste stap! Als de piramide goed droog (zeker 24 uur laten drogen na de laatste stap) is kun je de piramide uit de mal halen. Tromgeroffel......WAUW  :) Wat is hij prachtig! Vind je ook niet?

  epoxyhars orgonite uit mal halen

  Het kan zijn dat de randen van de bodem nog scherp aanvoelen. Je kunt dit weghalen door even een schuurpapiertje te pakken en dit randje zacht op te schuren. Maak de piramide schoon met een zachte, natte doek en droog af. Plak naar wens een orgonite sticker op de piramide. Geef hem een mooi plekje!

  epoxyhars orgonite schuren en polijsten

  Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb :) Heel veel succes en plezier van jouw creatie! Liefs Jessica.

  Wil jij dit ook maken? 
  Epoxy 1:1 giethars. Dit is hars voor grote oppervlaktes. Je kan ook de kant en klare hars gebruiken, maar dat is zeer kostbaar voor grote oppervlaktes.
  Siliconen Mal Piramide / Orgonite van itsOkay
  Epoxy kleurpigmenten

  Meer informatie?

  Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
  Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

  Reacties

  • Leuk! Wil ik ook graag eens doen. Alleen hoeveel kun je er hier van maken?

   IL

   Ilona

  • Bedankt voor de goede uitleg ik ga in weekend ook eens proberen mijn bedoeling is om ietsje te maken van mijn overleden zoon ik heb zijn haar en ook zijn gouden ketting ik weet nog niet hoe ik ga doen ik denk met gedroogde bloemen

   VA

   Van vooren Myriam

  • Is het normaal dat de hars niet snel droogt? Hoelang moet deze droge?

   AN

   An Van mogh

  • Dank jullie wel voor de reacties. Ik zal ze even beantwoorden. @Mirre Dat hoeft niet persee. In energie gebeurd er al veel door het gebruik van kleuren en de vorm van de piramide. Met edelstenen en bv koper wordt die energie versterkt. Plus dat edelstenen ook zelf bepaalde eigenschappen en trillingen afgeven. @Margarita Ja dat kan, maar gebruik niet teveel, want dan droogt de epoxy niet goed in. Ik dacht max 10% verf toevoegen. Zelf werk ik liever met de pigmenten. Dan weet je zeker dat het goed gaat. @Moniek Leuk! Succes! @Ivonne Super! Goed om te horen. Succes met jouw creatie. Het is zo leuk om te maken!

   JE

   Jessica Immen

  • Leuk Alleen horen er toch edelstenen en stukjes metaal in als het wil gebruiken ter ondersteuning bij healings, meditaties of om in huis te zetten?

   MI

   Mirre

  Laat een reactie achter

  Laat een reactie achter


  Over itsOkay

  Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

  Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

  Handleidingen >

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.