Diy: Maak zelf een hart met foto op standaard - itsOkay

Diy: Maak zelf een hart met foto op standaard

Wat is er leuker dan een dierbare verassen met een zelfgemaakte creatie? Maak zelf dit leuke staande hart voor op Valentijnsdag voor je geliefde of maak een bijzonder herinneringshart voor een dierbare. Desiree neemt je in deze handleiding stap voor stap mee hoe ze beide harten zelf gemaakt heeft met onze producten. 


Mijn naam is Desiree Seijnaeve, sinds een half jaar ben ik aan het hobbyen met epoxyhars. Het begon met letter sleutelhangers. Ik vond het zo leuk dat ik steeds meer en grotere projecten ging maken. De mogelijkheden zijn oneindig waardoor ik steeds andere creaties kan maken. Voor alle materialen raad ik ItsOkay aan, ze hebben goede kwaliteit mallen, epoxyhars, droogbloemen….eigenlijk alles wat je nodig hebt. De spullen worden super snel bezorgd.
Het is bijna 14 februari, Valentijnsdag…. De dag van de liefde!
Dit is een leuk moment om iets moois te maken voor je geliefde en dierbaren. Maar je kan dit fotohart natuurlijk altijd maken!
 

Wat heb je nodig:
Siliconen epoxy mal hart fotolijst
- 380 ml epoxy
- UV blocker als je transparant giet (zonder kleur)
Kleurpigment naar wens
- Een foto (lamineer deze altijd)
- Eventueel een paar gedroogde bloemen, glitters, edelsteentjes (zie itsokay)

Ook handig:
Mengbeker / weegschaal
- Roerstokjes
Handschoenen
- Schort ter bescherming van je kleding of trek oude kleren aan
- Heattool
- Pincetten 
- 3M gelaatsmasker


Het maken van het hart op standaard:

Stap 1: Voorbereiding

Bedenk van te voren wat je gaat maken en wat je daarbij allemaal nodig hebt.
Bestel vooraf wat je nog niet in huis hebt.
Zorg dat de plek waar de mallen staan, waterpas is.
De foto naar wens knippen en lamineren.


Stap 2: De eerste laag
Alles staat klaar en is stofvrij: je hebt je gezichtsbescherming op, handschoenen aan en je werk ondergrond beschermd. Laten we beginnen!

Voor de  eerste laag maak ik 100ml, transparante, epoxyhars 1:1 klaar. Hier voeg ik een klein beetje UV blocker aan toe, zodat het hart mooi wit blijft en na een aantal jaar niet vergeelt. Dit roer ik ruim 3 minuten met een siliconen roerstokje. Dit gaat allemaal in het hart. Er komt een dunne laag in het hart, met de heat tool verwijder ik de luchtbellen. Dan minstens 12u laten drogen (volledig uitharden duurt minstens 24u). Met deze laag giet ik een laagje waardoor straks niks in het eerste stuk terecht komt.


Stap 3: Laag 2
De eerste laag is droog, dus nu komt het leuke creatieve gedeelte, hierin kan je losgaan met de foto, droogbloemen, stickers etc. Ik gebruik 80ml epoxyhars 1:1. Ik wil deze laag dun hebben zodat de droogbloemen dicht bij de foto blijven, omdat deze anders gaan drijven.
Het fotohart heb ik goud afgewerkt met een acrylic stift op waterbasis. Als alles goed ligt, brand ik de luchtbellen weg met een heattool. Doe dit voorzichtig en niet te lang om je project en de mal niet te beschadigen. Ik moet weer 12/24u wachten om verder te gaan.


Stap 4: laag 3 en de standaard
Bij het doorzichtige hart heb ik 200ml epoxyhars 1:1 gebruikt.
Hier heb ik de glitters aan toegevoegd, en het hart en de standaard gevuld. Op deze manier komen er geen glitters voor de foto terecht.
Bij het rode hart heb ik parelmoer rood pigment toegevoegd, zodat het gedeelte achter de foto mooi rood is.
Voor de standaard heb ik zilver/zwart pigment toegevoegd.


Stap 5: Uit de mal halen
Dit moment is zo spannend, ik heb de foto’s op zijn kop erin gedaan, dus erg leuk moment, voor mezelf als maker.
Voor het ontmallen moet de epoxy goed uitgehard zijn, dus hier wacht ik minstens 24 uur mee.
De scherpe randjes vijl ik bij, goed schoonmaken daarna, om de doffe kleur te verwijderen.


Stap 6: Verras jouw Valentijn!
Nu dit persoonlijke cadeau af is, kan jij je geliefde gaan verassen! Dit valt vast in de smaak! Ik ben benieuwd hoe jouw creatie gaat worden. Hopelijk heb ik je op ideeën gebracht, veel plezier en succes met het maken van jouw foto hart op standaard! Bekijk ook mijn andere creatieve projecten op Instagram of Tiktok Liefs Desiree!

Vragen?
Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Informatie Centrum

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de epoxyhars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.
DecoratiefFoto gebruikenNaamStandaardTekstValentijnsdag

4 reacties

Patricia itsOkay

Patricia itsOkay

Beste Karin,

Het is dan totaal 100ml epoxyhars. Dus 50ml om 50ml.

Gr. Patricia, team itsOkay.

Patricia itsOkay

Patricia itsOkay

Beste Diana,

We hebben geen boek, bij al onze bestellingen krijg je flyers geleverd als handleidingen en onze blogs zijn ook goede handleidingen.

Gr Patricia, team itsOkay

Karin

Karin

Heel mooi!
Als je zegt ik meng 100ml is het dan in totaal 100ml of van elk 100ml dus in totaal 200ml?

Diana Van laarhoven

Diana Van laarhoven

Goedenavond
Hebben jullie een boek met allemaal handleidingen
Met wat je allemaal ken maaken

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie