Zelf sieraden met epoxy maken - klantreview - itsOkay

Zelf sieraden met epoxy maken - klantreview

Zelf sieraden maken met epoxy resin is erg leuk om te doen. Je maakt eenvoudig zelf oorbellen, kettingen, ringen, armbanden en meer. Ellen van de blog website Mamascrapelle deelt haar recente ervaring met epoxy in deze blog. 

Zelf sieraden maken met epoxyhars

Op Facebook zag ik een reclame voorbij komen van sieraden maken met epoxy resin. Ik had er nog nooit van gehoord en besloot het bedrijf te benaderen of ze open stonden voor een samenwerking. Want dat wilde ik wel eens uitproberen voor mezelf maar ook voor de lezers van mijn blogwebsite. 

Al sinds ik zelf kind was vond ik het prachtig om zelf sieraden te maken. Voor Moederdag liet ik de gastkinderen wel eens sieraden maken van geverfde pasta.. Vorig jaar maakte dochter nog armbanden van poeder en nu is daar opeens sieraden maken met Sieraden Hars - UV Resin. Er ging een wereld voor me open!

itsOkay stond hiervoor open en ik ontving een heel leuk pakket met extra epoxy en gedroogde kleine bloementjes om zelf de mooiste sieraden zelf maken. Ik laat eerst even zien wat ik kreeg en daarna geef ik de uitleg.

Op de webwinkel van Itsokay kun je allemaal hobbyspullen vinden. Waaronder dus sieraden maken met epoxy: Sieraden Hars - UV Resin. Het ruikt een beetje naar gelnagellak eigenlijk en wordt hard onder een Epoxy UV Led lamp of buiten in de zon.

Sieraden maken pakket

Je kunt een sieraden maken starterspakket kopen en daar zit eigenlijk alles in wat je nodig hebt om zelf sieraden te maken: verschillende mallen voor ringen, hars, armbanden, hangers voor ketting en oorbellen. Roerstaafjes, lepels en pipetten, maar ook glitter om je sieraad nog mooier te maken. 

Er zit ook een handboortje bij met 10 koppen en gouden/zilveren schroefogen, zodat je er een hanger van kunt maken. Dochterlief, haar buurmeisje en ik gingen met het sieraden maken starterspakket en de gedroogde kleine bloementjes aan de slag.

Hoe werkt het zelf sieraden maken met epoxy?

Zelf sieraden maken met epoxy is eigenlijk heel simpel. Je zoekt spullen uit die je in de mallen wilt doen en vult het vervolgens aan met de Sieraden Hars - UV Resin.

Je legt materiaal neer wat je in de mallen wilt stoppen. Dat kan de glitter en gedroogde kleine bloementjes zijn, maar je kan ook veel ruimer denken. Ik heb bakken vol klein knutselmateriaal, daar wisten de meiden wel raad mee. Maar je kunt ook denken haar haren van je dierbare dier of de eerste geknipte haartjes van je kind. Zolang het in de mal past kun je het verwerken in je sieraden. De meiden wilden een vriendschapsketting. 

 

Voor een mooi 3d effect raad ik je aan om eerst een laagje Sieraden Hars - UV Resin in de mal te gieten. Even te wachten tot het een beetje hard wordt en dan je voorwerp erin te stoppen met weer een laagje hars. Dan zit je voorwerp mooi in het midden van je sieraad.

Uitharding epoxy

Door het UV licht wordt de hars hard. Scherpe randjes kun je wegvijlen met een zandvijltje en voor een extra glimmend effect maak je het sieraad nog even schoon met wat alcohol.

Je kunt met epoxy dus simpel je eigen oorbellen, armband, ring, en hangers maken!

Wat vonden wij ervan?

De meiden waren wild enthousiast van deze manier om zelf je sieraden te maken. Het flesje hars is direct al bijna leeg en ze genoten van weer een beetje magie door zelf sieraden te maken van iets dat van vorm verandert.

Ook erg leuk om tijdens de vakantie mee te nemen en te doen. Veel ruimte neemt het niet in in je koffer!

Ik zou je zeker aanraden om bij itsOkay de UV Resin te kopen in combinatie met het Sieraden Maken Starterspakket. Dit smaakt naar meer! Groeten, Ellen. 

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

 • Ik heb de armband gemaakt maar deze heeft een scherpe rand… hoe kan ik dit oplossen en in de toekomst vermijden?

  EV

  Evelyne

 • Al super mooie creaties mogen maken. Natuurlijk in het begin effen zoeken maar iedereen kan het. Zelfs mijn zoontje van 2 draagt een zelfgemaakte dierenketting. En ringen hoef ik niet meer te kopen want ik kan ze zelf maken. En de service is super altijd super goed geholpen. Ik heb mijn hobbywinkel gevonden

  KE

  Kelly

 • Goedemorgen, Ik heb bij u een pakket gekocht voor sieraden maken met hars en een flesje hars. Nu wil ik hiermee beginnen, maar vraag me af, hoe het sieraad uithardt. Hoe lang moet het onder de UV-lamp of wordt het vanzelf hard? Graag uw advies, Hartelijke groet van Mw. B. Zwoferink

  B.

  B. Zwoferink

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.