Zelf sieraden met hars maken - klantervaring | itsOkay

Zelf sieraden maken - klantervaring

Deze blog is geschreven door Ellen van de website MamaScrapelle.  

Op MamaScrapelle vind je elke dag een super leuke recensie van een boek online voor kinderen tussen de 0 – 12 jaar. Daarnaast hopen zij je elke dag te inspireren met een andere blog over uitstapjes, speelgoed, vakanties, lifestyle en voeding.

Al sinds ik zelf kind was vond ik het prachtig om zelf sieraden te maken. Voor Moederdag liet ik de gastkinderen wel eens sieraden maken van geverfde pasta. Als tiener ging ik regelmatig naar de kralenwinkel om mooie kralen te kopen en hier sieraden van te maken. Vorig jaar maakte dochter nog armbanden van poeder en nu is daar opeens sieraden maken met Sieraden Hars - UV Epoxyhars. Er ging een wereld voor me open.

Sieraden maken met hars

Op Facebook zag ik een reclame voorbij komen van sieraden maken met hars. Ik had er nog nooit van gehoord en besloot het bedrijf te benaderen of ze open stonden voor een samenwerking. Want dat wilde ik wel eens uitproberen voor mezelf maar ook voor de lezers van MamaScrapelle natuurlijk!

Ik ontving een heel leuk pakket met extra hars en gedroogde kleine bloementjes om de mooiste sieraden zelf te maken. Ik laat eerst even zien wat ik krijg en daarna geef ik de uitleg!

Op de webwinkel van Itsokay kun je allemaal hobbyspullen vinden. Waaronder dus sieraden maken met hars: Sieraden Hars - UV Epoxyhars. Het ruikt een beetje naar gelnagellak eigenlijk en wordt hard onder een sieraden uv lamp.of buiten in de zon.

Sieraden Deluxe Pakket

Je kunt een Sieraden Maken Deluxe Pakket kopen en daar zit eigenlijk alles in wat je nodig hebt: verschillende mallen voor ringen, armbanden, hangers voor ketting en oorbellen. Roerstaafjes, lepels en pipetten, maar ook glitter om je sieraad nog mooier te maken. Let op: geen hars, deze kan je eenvoudig los bestellen. 

Er zit ook een spiraalboortje bij met 4 koppen en gouden/zilveren schroefogen zodat je er een hanger van kunt maken. Overigens kwam ik er niet doorheen met het handmatige spiraalboortje en moest de Makita van manlief er aan te pas komen. Maar dat terzijde.

Dochterlief, haar buurmeisje en ik gingen met het Sieraden Maken Deluxe Pakket en de gedroogde kleine bloementjes aan de slag.

Hoe werkt het zelf sieraden maken met hars?

Het werkt eigenlijk heel simpel. Je zoekt spullen uit die je in de mallen wilt doen en vult het vervolgens aan met de Sieraden Hars - UV Epoxyhars.Je legt materiaal neer wat je in de mallen wilt stoppen. Dat kan de glitter en gedroogde kleine bloementjes zijn, maar je kan ook veel ruimer denken. Ik heb bakken vol klein knutselmateriaal, daar wisten de meiden wel raad mee. Maar je kunt ook denken haar haren van je dierbare dier of de eerste geknipte haartjes van je kind. Zolang het in de mal past kun je het verwerken in je sieraden. De meiden wilden een vriendschapsketting. 

 

Voor een mooi 3d effect raad ik je aan om eerst een laagje Sieraden Hars - UV Epoxyhars in de mal te gieten. Even te wachten tot het een beetje hard wordt en dan je voorwerp erin te stoppen met weer een laagje hars. Dan zit je voorwerp mooi in het midden van je sieraad.

UV licht

Door het UV licht wordt de hars hard. Scherpe randjes kun je wegvijlen met een zandvijltje en voor een extra glimmend effect maak je het sieraad nog even schoon met wat alcohol.

Je kan je eigen oorbellen, armband, ring, en hangers maken!

Wat vonden wij ervan?

De meiden waren wild enthousiast van deze manier om zelf je sieraden te maken. Het flesje hars is direct al bijna leeg en ze genoten van weer een beetje magie door zelf sieraden te maken van iets dat van vorm verandert.

Ook erg leuk om tijdens de vakantie mee te nemen en te doen. Veel ruimte neemt het niet in in je koffer!

Ik zou je aanraden om bij Itsokay de Sieraden Hars - UV Epoxyhars te kopen in combinatie met het Sieraden Maken Deluxe Pakket. Groeten, Ellen. 

Vragen?
Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje bij het Informatie Centrum

Wil jij dit ook maken? 
Siliconen Mallen
- Sieraden Hars - UV Epoxyhars
Sieraden Hars Decoraties
Sieraden Hars Hangers

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid. 

3 reacties

Evelyne

Evelyne

Ik heb de armband gemaakt maar deze heeft een scherpe rand… hoe kan ik dit oplossen en in de toekomst vermijden?

Kelly

Kelly

Al super mooie creaties mogen maken. Natuurlijk in het begin effen zoeken maar iedereen kan het. Zelfs mijn zoontje van 2 draagt een zelfgemaakte dierenketting. En ringen hoef ik niet meer te kopen want ik kan ze zelf maken.
En de service is super altijd super goed geholpen. Ik heb mijn hobbywinkel gevonden

B. Zwoferink

B. Zwoferink

Goedemorgen, Ik heb bij u een pakket gekocht voor sieraden maken met hars en een flesje hars. Nu wil ik hiermee beginnen, maar vraag me af, hoe het sieraad uithardt. Hoe lang moet het onder de UV-lamp of wordt het vanzelf hard? Graag uw advies,

Hartelijke groet van Mw. B. Zwoferink

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie