Servetten verwerken in epoxy - itsOkay
Servetten zijn er in veel vormen en maten en met unieke patronen. Een trend die je steeds meer voorbij ziet komen is het verwerken van servetten in epoxy giethars. José kan dit als geen ander en leert jou hoe dit werkt. 

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is José, ik ben 34 jaar, getrouwd en mama van 1 kindje van 8 jaar jaar oud. Mijn hobby is het maken van dingen met epoxyhars.
Ik zag creaties voorbij komen op Facebook van epoxy giethars en ik dacht: "Dat is leuk, daar wil ik mijzelf wel in gaan verdiepen". 
Uiteindelijk heb ik al veel gemaakt zoals epoxy onderzetters, epoxy sleutelhangers en nog veel meer. Ik vind het super leuk om te knutselen en unieke creaties te maken. Graag wil ik jullie stap voor stap uitleggen hoe je mooie onderzetters kunt maken met servetten. Je hebt maar een paar dingen nodig en het is super simpel!


Benodigdheden:
- Servetten


Stap 1: De servetten klaarleggen

Als eerste ga je de servetten in cirkels op maat knippen (of in de vorm die je wilt gebruiken). Daarna haal je van de servetten 1 of 2 laagjes van de achterkant af, zodat het laagje met het plaatje zo dun mogelijk is. Je hoeft de servetten verder niet te bewerken. 

Stap 2: De epoxyhars voorbereiden 

Nu ga ik de epoxyhars mengen. Ik gebruik de premium kwaliteit UltraEpoxy van ItsOkay, want deze is mooie helder zonder bubbels. Ik gebruik het handige schemaatje wat je bij de flessen geleverd krijgt en weeg dit nauwkeurig af op mijn weegschaal. Hierna ga ik roeren. Dit doe ik zeker 4-5 minuten: goed langs de randen en de bodem. Als je dit niet goed of te kort doet dan heb je kans dat je epoxyhars niet goed uithardt. Na het roeren laat ik de epoxyhars 3-4 minuten even staan zodat de bubbels naar de oppervlakte kunnen komen. Deze haal ik vervolgens weg met mijn heattool. Wees hier altijd voorzichtig mee, je wilt je werkje of je mal niet verbranden. ItsOkay verkoopt nu ook een geweldige Bubble Blaster die luchtbellen in epoxy eenvoudig knapt. Dit voorkomt schade aan je mal of kunstwerk.

Stap 3: Het gieten van de epoxy

Giet een heel dun laagje epoxy giethars in de ronde mallen. Zorg dat het laagje epoxyhars goed uit gelopen en goed verdeeld is over de gehele mal.


Daarna leg je de servetten op z'n kop in de mal en druk je de servetten met een roerstaafje goed naar beneden, zodat ze op de bodem blijven. Ga voorzichtig met een roerstaafje of je vinger over de servet, zodat eventuele luchtbellen aan de onderkant verdwijnen. Dit laagje epoxy giethars laat je uitharden tot de volgende dag (24 uur).

Stap 4: Tweede laag epoxy giethars

Na 24 uur kan je de volgende laag aanbrengen in de kleur die je wilt. Ik zou geen donker epoxy pigment kiezen want dan gaat de servet niet op vallen. De achtergrond kleur is dan te donker. Ik werk het liefs met een wit parelmoer epoxy pigment. Je kunt eventueel glitters in de rand van het bakje doen zoals je kunt zien op de foto's.
Giet de mallen nu vol met de gekleurde epoxy giethars. Eventuele belletjes blaas ik weg met mijn heattool en nu laat je de epoxy giethars uitharden (24 uur). 

Stap 5: Het ontmallen

Na minimaal 24 uur kun je de servet epoxy onderzetters uit de mal halen. Je ziet nu heel mooi het patroon of afbeelding van de servet erin zitten. Ik vind dat het een heel gezellig effect heeft. 
Ik hoop dat jullie deze handleiding leuk vonden om te lezen en nu zelf ook aan de slag gaan met jullie eigen ontwerp onderzetters. Heel veel knutselplezier alvast. Liefs José.


Meer informatie?

Voor meer deskundig advies kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice, de experts staan voor iedereen klaar en helpen graag. Zie ook onderstaande link naar de meest bezochte pagina's voor tips & tricks:

Veel gestelde vragen epoxy sieraden & kunst maken

OnderzetterOnderzetters

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie