Servetten verwerken in epoxy - itsOkay

Servetten verwerken in epoxy

Servetten zijn er in veel vormen en maten en met unieke patronen. Een trend die je steeds meer voorbij ziet komen is het verwerken van servetten in epoxy giethars. José kan dit als geen ander en leert jou hoe dit werkt. 

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is José, ik ben 34 jaar, getrouwd en mama van 1 kindje van 8 jaar jaar oud. Mijn hobby is het maken van dingen met epoxyhars.
Ik zag creaties voorbij komen op Facebook van epoxy giethars en ik dacht: "Dat is leuk, daar wil ik mijzelf wel in gaan verdiepen". 
Uiteindelijk heb ik al veel gemaakt zoals epoxy onderzetters, epoxy sleutelhangers en nog veel meer. Ik vind het super leuk om te knutselen en unieke creaties te maken. Graag wil ik jullie stap voor stap uitleggen hoe je mooie onderzetters kunt maken met servetten. Je hebt maar een paar dingen nodig en het is super simpel!


Benodigdheden:
- Siliconen epoxy mallen onderzetters
- Ultra Epoxyhars
- Servetten
- Gereedschap zoals: nitril handschoenen, siliconen mengbekers en roerstokjes


Stap 1: De servetten klaarleggen

Als eerste ga je de servetten in cirkels op maat knippen (of in de vorm die je wilt gebruiken). Daarna haal je van de servetten 1 of 2 laagjes van de achterkant af, zodat het laagje met het plaatje zo dun mogelijk is. Je hoeft de servetten verder niet te bewerken. 

Stap 2: De epoxyhars voorbereiden 

Nu ga ik de epoxyhars mengen. Ik gebruik de premium kwaliteit UltraEpoxy van ItsOkay, want deze is mooie helder zonder bubbels. Ik gebruik het handige schemaatje wat je bij de flessen geleverd krijgt en weeg dit nauwkeurig af op mijn weegschaal. Hierna ga ik roeren. Dit doe ik zeker 4-5 minuten: goed langs de randen en de bodem. Als je dit niet goed of te kort doet dan heb je kans dat je epoxyhars niet goed uithardt. Na het roeren laat ik de epoxyhars 3-4 minuten even staan zodat de bubbels naar de oppervlakte kunnen komen. Deze haal ik vervolgens weg met mijn heattool. Wees hier altijd voorzichtig mee, je wilt je werkje of je mal niet verbranden. ItsOkay verkoopt nu ook een geweldige Bubble Blaster die luchtbellen in epoxy eenvoudig knapt. Dit voorkomt schade aan je mal of kunstwerk.

Stap 3: Het gieten van de epoxy

Giet een heel dun laagje epoxy giethars in de ronde mallen. Zorg dat het laagje epoxyhars goed uit gelopen en goed verdeeld is over de gehele mal.


Daarna leg je de servetten op z'n kop in de mal en druk je de servetten met een roerstaafje goed naar beneden, zodat ze op de bodem blijven. Ga voorzichtig met een roerstaafje of je vinger over de servet, zodat eventuele luchtbellen aan de onderkant verdwijnen. Dit laagje epoxy giethars laat je uitharden tot de volgende dag (24 uur).

Stap 4: Tweede laag epoxy giethars

Na 24 uur kan je de volgende laag aanbrengen in de kleur die je wilt. Ik zou geen donker epoxy pigment kiezen want dan gaat de servet niet op vallen. De achtergrond kleur is dan te donker. Ik werk het liefs met een wit parelmoer epoxy pigment. Je kunt eventueel glitters in de rand van het bakje doen zoals je kunt zien op de foto's.
Giet de mallen nu vol met de gekleurde epoxy giethars. Eventuele belletjes blaas ik weg met mijn heattool en nu laat je de epoxy giethars uitharden (24 uur). 

Stap 5: Het ontmallen

Na minimaal 24 uur kun je de servet epoxy onderzetters uit de mal halen. Je ziet nu heel mooi het patroon of afbeelding van de servet erin zitten. Ik vind dat het een heel gezellig effect heeft. 
Ik hoop dat jullie deze handleiding leuk vonden om te lezen en nu zelf ook aan de slag gaan met jullie eigen ontwerp onderzetters. Heel veel knutselplezier alvast. Liefs José.

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

 • @F Reitsma, Leuk hé! Ga je het ook proberen?

  KL

  Klantenservice ItsOkay

 • Geweldig mooi gedaan en een leuk idee

  F.

  F.Reitsma

 • @Riet hier hebben wij ook meerdere blogs over. Deze kun je tussen de blogs vinden als je op foto klikt.

  IT

  itsOkay.nl

 • heel mooi gedaan hoor,heb je het ook al eens met een foto gedaan?ik weet niet meer hoe dat moet.Weet jij het misschien?groetjes

  RI

  Riet

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.