Kraamcadeau wolkje maken - itsOkay

Kraamcadeau wolkje maken

De geboorte van een kind is een van de meest bijzondere momenten in het leven. Met epoxy kun je deze herinnering voor altijd vastleggen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van een siliconen mal geboortewolk. Deze mal kan je personaliseren door bijvoorbeeld een naam, gewicht, lengte of geboortedatum van de baby toe te voegen. Super gaaf om dit zelf te maken of om te geven als kraamcadeau. Persoonlijk en uniek.


Mijn naam is Silvia en ik houd mij bezig met het maken van leuke en betaalbare gifts. Op Instagram kan je mij vinden onder de naam Silviasjollycreations. Hier kan je mijn creaties bewonderen en handgemaakte artikelen bestellen. Sinds november 2023 maak ik leuke cadeautjes van epoxy en hout. Voor de geboorte van een nieuwe wereldburger heb ik deze geboortewolk gemaakt. In deze handleiding zal ik jullie meenemen in hoe je deze prachtige geboortewolk maakt.

Benodigdheden geboortewolk:

Eventueel:

Stap 1: Meng de epoxy

Voor de gehele mal heb je ongeveer 170 ml epoxy nodig. Het is de bedoeling om de mal in twee delen te gieten. Voor het eerste gedeelte maak je 104 ml epoxy aan (65 ml hars en 39 ml verharder). Dit weeg je af op de weegschaal, zodat je precies genoeg aanmaakt. Bij de ItsOkay epoxyflessen zit een handig mengschema bijgevoegd. Wanneer alle hoeveelheden goed zijn afgewogen, roer je de epoxy ongeveer 3 minuten goed door. Ga goed met je roerstaafje langs de randen en bodem van de mengbeker. Voeg de pigmentkleur naar wens toe. Ik heb zes druppels toegevoegd omdat ik de kleur niet wil laten overheersen. Roer nogmaals goed door. Laat de epoxy een minuut of 5 staan zodat de bubbels die er door het roeren in zijn gekomen al naar boven gaan.

Stap 2: De siliconen geboortemal gieten

Giet de mal nu voor 2/3 vol met de epoxy. Probeer met de heatgun de bubbels weg te “blazen” . Niet te lang want anders heb je kans dat de mal smelt. Als er dan nog bubbels zijn, kan je die met “bubble blaster” verder laten verdwijnen. De bubbels doorprikken met een tandenstoker kan ook. Laat dit alles nu drogen voor +/- 12 uur.

Stap 3: De geboortewolk personaliseren

Nadat de epoxy 12 uur heeft kunnen drogen, ga je de teksten maken. Voor de naam, geboortedatum, gewicht en geboortetijd te printen is de stickerprinter super handig in gebruik. Je kunt ook kiezen voor een verf stift. Als je kiest voor de printer kan je met de bijbehorende app "Phomemo" zelf ontwerpen maken, verschillende lettertypen kiezen en meer. Voor deze creatie gebruik ik een transparante printrol, +zodat de stickers het minst opvallen. De kleur van de geboortewolk is licht en helder dus dan zal de sticker er mooi invallen! Zodra ik alle teksten heb gemaakt en tevreden ben over de maat plak ik de uitgeprinte tekst op de geboortewolk. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welke plek je hiervoor het mooiste vind. Je kunt ook ervoor kiezen om de naam in een andere lettertype te maken dan de andere teksten. Dit is geheel persoonlijk. 

Stap 4: Laatste laag epoxy gieten

Meng opnieuw epoxy, maar nu zonder kleur. Roer enkele minuten goed. Laat de epoxy even staan, zodat de bubbels wegtrekken. Giet hierna de rest van de siliconen mal vol. Vervolgens kan je de luchtbellen verwijderen met een heatgun, Bubble blaster of een tandenstoker. Ik giet de mal vol genoeg zodat er een bolling ontstaat. Epoxy krimpt tijdens de uitharding een beetje. Door de mal iets voller te gieten is jouw eindresultaat straks mooier. 

Stap 5: Gaatjes boren 

Haal jouw kunstwerk voorzichtig met geduld uit de mal en boor vervolgens met een (elektrische) handboor gaatjes. We boren gaatjes in de wolk, zodat je hem straks als mooi decoratiestuk kan ophangen. Dit staat superleuk in de kinderkamer en is bijvoorbeeld ook leuk om als kraamcadeau te geven. Aan de onderkant van de grote wolk boor je drie gaatjes en aan de boven kant twee gaten. De kleine wolkjes komen aan de grote wolk te hangen dus het is belangrijk dat ook deze gaatjes krijgen. Hiervoor boor je 1 gaatje per wolk. Je kunst zelf bepalen waar je de gaatjes gaat boren, maar het midden staat naar mijn mening het mooiste. Draai hierna met een tangetje schroefoogjes in de gaatjes. Vast is vast, je hoeft niet te ver door te draaien. 

Stap 6: De final touch

Maak de ketting op lengte die je mooi vindt. De ketting die je aan de de grote wolk maakt moet de langste zijn. Zorg ervoor dat je voor de kleine wolkjes verschillende lengtes gebruikt. Dit zorgt voor een speels effect, maar ook dat de wolkjes niet tegen elkaar aan hangen. Als je tevreden bent over de lengtes en alles mooi hangt is de geboorte wolk klaar. Eventueel kan je met de Posca verf stiften nog een mooi randje aanbrengen. 


Ik hoop dat ik jullie wat goede tips heb kunnen geven. Stuur me vooral een berichtje via Instagram: @Silviasjollycreations of Facebook: Silvia’s Jolly Creations met jullie eigengemaakte geboortewolk. Veel plezier met het maken van de geboortewolk. Groetjes Silvia

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.