Zelf een hondenpenning maken - itsOkay

Zelf een hondenpenning maken

Wat is er leuker dan een eigen hondenpenning? Benadruk het karakter van je hond nog meer met een eigen naamlabels. Of je nu de naam van je hond op het tuig wil hebben, zijn bijnaam, je favoriete voetbalclub of een vrolijke boodschap.

Rowena neemt je in deze blog stap voor stap mee hoe jij dit kan maken. Hoi, leuk dat je een kijkje neemt bij deze blog! Ik ben Rowena en ga door het leven samen met mijn hulphond Bailey. Ik ben een tijd geleden begonnen met een webshop voor hondenspulletjes en ben uit gaan breiden met epoxy, ik maak voornamelijk dogtags.


Ik ben gevraagd om voor itsOkay een blog te schrijven over de dogtags en neem jullie in deze blog mee hoe je dit stap voor stap kunt doen.

Wat heb je nodig:
- Siliconen mal hondenpenning
1:1 Epoxy giethars 
Epoxy kleurpigmenten (ik gebruik de dekkende: je kan gebruiken wat jij wilt)
- Mengbekers en roerspatels
- Metalen ringetjes 4 mm
- Handboortje
- In dit voorbeeld gebruik ik 2 mallen waaronder de siliconen mal 15 hangers, zodat je zelf kan zien wat jij de mooiste vind!

Overig:
- Aansteker of heattool
- Handschoenen
- Keukenpapier/babydoekjes en wattenstaafjes tegen knoeien
- Een goed geventileerde werkruimte en eventueel een mondkapje
- Gedroogde kleine bloementjes of andere decoraties

Voorbereiding en werkwijze

Welke hars gebruikt je? De 1:1 Epoxy giethars is goedkoper, maar moet 24 uur drogen voor je verder kan. De UV Resin is droog met enkele minuten maar is duurder. In dit voorbeeld kies ik de 1:1 epoxy giethars. 
Schud de pigmenten. Voeg een paar druppels pigmentkleur toe aan het mengbekertje en roer heel goed. Dit voeg je toe aan de mal naar keuze. Laat 24/48 uur uitharden.


Stap 1:

Als je gaat beginnen met het maken van dogtags is het goed om te kijken wat voor soort dogtags je wilt gaan maken, ik neem je nu mee in het maken van de pastel dogtags. Ik zorg dat al mijn benodigde spullen klaar liggen. Voor de pastel tags heb ik een aantal kleuren gebruikt uit de set van de dekkende pigmenten: licht geel, lichtblauw, licht paars, licht roze, licht groen.


Stap 2:

In de mallen leg ik altijd een metalen ringetje, dit doe je om de tag te verstevigen. Ik heb gemerkt dat wanneer je dit niet doet de kans op afbreken van de tag groter is. Niet bij alle mallen kan je een metalen ringetje er in leggen omdat er geen gaatje in de mal zit. Daarbij boor je later een gaatje in de tag.

Stap 3:

Pak 5 bekertjes en de 5 kleuren, doe in alle bekertjes 1:1 epoxyhars en voeg aan elk bekertje een kleur toe en zorg er voor dat je dit goed mengt.

Stap 4:

Als je alles goed gemengd hebt kan je de kleuren gaan gieten in de mallen, je kunt experimenteren met de kleuren en geen een tag wordt hetzelfde! Dat vind ik zelf ontzettend leuk aan het werken met epoxy, het is altijd een verrassing hoe het uit de mal komt. Speel dus een beetje met het gieten van de kleuren, en giet niet in een keer teveel erin want anders loopt de mal al vol en je wilt natuurlijk dat je alle verschillende kleuren gaat zien in de tags.


Stap 5:

Als je mallen vol gegoten zijn ga je er met een aansteker overheen zodat je alle luchtbelletjes er uit kunt halen.


Stap 6:

En nu komt altijd de lastigste stap! Namelijk 24 uur wachten tot de 1:1 epoxyhars uitgehard is. Wanneer de epoxy uitgehard is dan kan je ze uit de mallen halen!

Stap 7:

Zoals je kunt zien op de foto heb ik namen op de tags gemaakt, ik vind het leuk dat ik de tags kan personaliseren met de naam van de hond. Ik gebruik zelf hiervoor een Epoxy sticker printer (itsOkay), maar je kunt natuurlijk ook kijken voor letter stickers of Letter kralen van itsOkay. Met de sticker printer kan je teksten printen. Je kan ook in bijvoorbeeld Word een tekst printen en deze uitprinten en hierna lamineren. Ook kan je een tekst op je creatie schrijven met een Posca Paint Marker. 


Stap 8:

Namen sealen, je wilt natuurlijk niet dat de letters eraf vallen! Ik zelf seal de namen altijd met een laagje uv epoxyhars van itsOkay, ook kan je de 1:1 epoxyhars gebruiken alleen moet je dan wel opnieuw 24 uur wachten voor dat droog is.

Hopelijk heb ik je op ideeën kunnen brengen om leuke dogtags te gaan maken!

Op mijn webshop kun je meer voorbeelden of ideetjes zien. Op tiktok ben ik te vinden onder de naam: baileyssdesign. Liefs Rowena

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.