Chakra Hanger Maken - itsOkay

Chakra Hanger Maken

Wil jij een chakra hanger helemaal naar jouw smaak maken? Lees dan snel verder. Je kunt een chakra hanger maken in de vorm, kleur en het formaat dat jij wilt. Na het lezen van deze DIY weet jij precies hoe je zo'n chakra orgonite hanger maakt. 

Mijn naam is Jessica Immen. Ik ben 39 jaar en werk als kunstenares al langere tijd met epoxy giethars en kreeg de kans een handleiding te schrijven over het maken van chakra hangers. Ik bestelde alle benodigdheden bij itsOkay en had al snel alle artikelen in huis. Met veel plezier ben ik aan de slag gegaan. 

Stappenplan Chakra hanger maken

Korte blik op de werking van chakra´s en edelstenen:

Zoals ik al aan gaf, werk ik graag met edelstenen. Net als bij kleuren, geven de stenen een helende, ondersteunende werking en ze brengen het lichaam en geest in balans. Dit komt door de energie die  ze uitstralen. Dit wordt opgenomen in je eigen aura/energieveld om je heen.
Je kunt edelstenen in sieraden bij je dragen, maar je kunt ze ook in een ruimte zetten. Bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer. Of zet ze in bij meditaties en healingen. Dan kun je ze plaatsen op de chakrapunten van het lichaam of om het lichaam heen.
Chakra´s zijn energiepunten. Chakra betekent letterlijk `wiel`. Je kunt het voorstellen als een draaikolk van energie. De bekendste zijn de 7 chakra´s hieronder. Ik leg je even kort uit hoe ze heten, waar ze zich bevinden in het lichaam, de kleur die ermee resoneert en waar ze zoal voor staan.


Om al deze chakra´s in balans te brengen, kun je dit sieraad maken en dragen als ketting. De kleuren komen terug in de hanger en er zijn bergkristallen in verwerkt. 

Het is fijn voor jezelf, maar ook bijzonder om te kunnen maken voor je familie of vrienden. Leuk als cadeautje om te geven voor een verjaardag of als ze bepaalde problemen hebben. Denk hierbij aan angsten, verdriet, depressiviteit, weinig energie, zweverig zijn, als ze moeilijk iets kunnen verwoorden, snel afgeleid zijn, inzicht nodig hebben of bij lichamelijke klachten. Natuurlijk is dit niet de oplossing voor alle problemen. Raadpleeg altijd een arts! Dit kan wel ondersteunend werken en verlichting geven. Baadt het niet dan schaadt het niet.

Benodigdheden:

Stap 1: Voorbereiding

Op het internet kun je veel inspiratie opdoen voor het maken van sieraden met epoxyhars. Ik koos voor een chakra hanger met kleuren en edelstenen, maar je kunt hem ook maken in andere kleuren. Kies wat jij mooi vindt.

Stap 2: Artikelen kopen

De spullen die ik gebruikt heb komen van Epoxywinkel itsOkay. Hier vindt je bijna wel alles wat je nodig hebt het maken van kunst met epoxy. De levertijd is gemiddeld 1 werkdag. Leg alle spullen die je nodig hebt bij elkaar en zorg voor een schone werkplek. 

In dit voorbeeld gebruik ik de UV Resin, omdat deze hars binnen enkele minuten hard is. Dit is handig omdat je meteen kan doorwerken. Je kan kiezen een twee-componenten epoxy giethars moet deze wel minimaal 24-48 uur per laagje uitharden. 

Stap 3: De siliconen mal gieten

Pak de siliconen mal die je hebt gekozen en giet hier een klein laagje UV Resin van ongeveer een centimeter in. 

Stap 4: Kleur toevoegen

Begin met de rode kleur pigmenten. Druppel een druppeltje op een bordje en dip hier een satéprikker in. Roer de prikker met het pigment door de UV Resin. Let erop dat je netjes werkt en dat de zijkanten van de mal schoon blijven.

Stap 5: Edelstenen toevoegen

Nu pak je 1 edelsteentje en leg je deze in de mal met de UV Resin. Druk het geheel voorzichtig aan met de prikker zodat het edelsteentje goed ondergedompeld is. Veeg hierna de prikker schoon aan bijvoorbeeld een keukenpapiertje.

Stap 7: Uitharden van de resin

In dit voorbeeld gebruik ik de UV Resin, omdat deze binnen enkele minuten uithardt. Deze epoxy droogt door middel van UV licht. Dit kan je buiten doen in de zon (werkt bij ook bewolking) of even kort onder een UV Led Lamp.

Zet de siliconen mal onder de UV-lamp en hard het eerste laagje uit. Een tot twee minuten is doorgaans genoeg. Deze UV lampje is net niet hoog genoeg voor de siliconen mal kristal hanger (de mal die ik gebruik) dus ik heb het lampje iets verhoogd.

Stap 8: Herhaal stap 3 tot en met stap 7

Herhaal bovenstaande stappen. Giet de siliconen mal in laagjes tot en met de paarse/laatste laag. De volgorde in dit voorbeeld is als de kleuren van een regenboog. Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars.
Laat eerst de bovenkant enkele minuten uitharden onder de UV led lamp en draai de siliconen mal hierna om en zodat je de zijkanten ook enkele minuten kan laten uitharden.

Stap 9: De laatste laag

Nu je bent aangekomen bij de laatste laag, kun je net als bij de vorige stappen pigmentkleur toevoegen aan de epoxy. Gebruik geen edelstenen in de laatste laag van de chakra hanger. Je gaat namelijk het schroefoogje in de plaatsen en daar moet voldoende ruimte voor overblijven. Ik heb het schroefoogje aan een stevig draadje bevestigd en hem zo boven de mal gehouden. Dit doe je tijdens het uitharden van de epoxy. Binnen enkele seconden zal het schroefoogje muurvast vastzitten.

Stap 10: Uit de mal halen

Als jouw chakra hanger volledig is uitgehard kan hem uit de mal halen. Omdat het schroefoogje eraan zit, trek je hem er vrij makkelijk uit. Als je er geen schroefoogje in het gedaan kan je de hanger eruit halen door de mal tussen je handen te wrijven. Is je epoxy creatie nog plakkerig? Laat de hanger dan nog enkele minuten per zijde uitharden en zorg dat er geen vingerafdrukken opkomen.

Stap 11: Hanger bevestigen aan ketting

Bevestig aan het schroefoogje 1 of 2 ringetjes. Dit kun je doen met een tangetje. Buig en knijp de ringetjes goed aan. Hierna hang je de hanger aan een ketting. Om jouw hanger helemaal af te maken kun je er een orgonite chakra sticker opplakken. Hierna is hij af en kun je pronken met je zelfgemaakte Chakra sieraad met edelstenen!

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.