Chakra Hanger Met Spirituele Touch Maken - itsOkay

Chakra Hanger Met Spirituele Touch Maken

In deze handleiding neemt Jessica je mee in het maken van dit unieke sieraad. Chakra Hangers voor elk energiepunt een prachtig sieraad en kan helpen bij het herstellen van de balans. 

Hoi creatievelingen! Ik ben Jessica Immen, 39 jaar en ik werk als kunstenares, haarstyliste en make-upartist. Daarnaast geef ik hoofdmassages en creatieve workshops in mijn eigen kapsalon Haarstudio 31 en atelier Creative art by Jessica. Ik werk al een lange tijd met resin en mocht nu weer een handleiding schrijven voor jullie. 

Van itsOkay kreeg ik al snel de spullen in huis en met veel plezier ben ik aan de slag gegaan. Ik verwerk graag edelstenen in sieraden en dat kan hierbij heel goed. Resin art sieraden had ik nooit eerder gemaakt dus dit was dan ook nieuw voor mij om te doen. Nu weet ik zeker dat ik nog veel meer sieraden met hars en edelstenen ga maken! En ik denk zomaar dat jij ook niet kunt stoppen, zodra je eenmaal begonnen bent. Met de benodigdheden en goede hars heb je het in principe zo gemaakt. De UV Epoxyhars van itsOkay werkt eenvoudig en snel. Je hoeft dus niet ongeduldig te zijn en je hebt in een handomdraai een mooi zelfgemaakt, uniek sieraad met een beetje magie! 

Het maken van de Chakra Orgoniet hanger

> Korte blik op de werking van chakra´s en edelstenen:

Zoals ik al aan gaf, werk ik graag met edelstenen. Net als bij kleuren, geven de stenen een helende, ondersteunende werking en ze brengen het lichaam en geest in balans. Dit komt door de energie die  ze uitstralen. Dit wordt opgenomen in je eigen aura/energieveld om je heen.
Je kunt edelstenen in sieraden bij je dragen, maar je kunt ze ook in een ruimte zetten. Bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer. Of zet ze in bij meditaties en healingen. Dan kun je ze plaatsen op de chakrapunten van het lichaam of om het lichaam heen.
Chakra´s zijn energiepunten. Chakra betekent letterlijk `wiel`. Je kunt het voorstellen als een draaikolk van energie. De bekendste zijn de 7 chakra´s hieronder. Ik leg je even kort uit hoe ze heten, waar ze zich bevinden in het lichaam, de kleur die ermee resoneert en waar ze zoal voor staan.


Om al deze chakra´s in balans te brengen, kun je dit sieraad maken en dragen als ketting. De kleuren komen terug in de hanger en er zijn bergkristallen in verwerkt. 

Het is fijn voor jezelf, maar ook bijzonder om te kunnen maken voor je familie of vrienden. Leuk als cadeautje om te geven voor een verjaardag of als ze bepaalde problemen hebben. Denk hierbij aan angsten, verdriet, depressiviteit, weinig energie, zweverig zijn, als ze moeilijk iets kunnen verwoorden, snel afgeleid zijn, inzicht nodig hebben of bij lichamelijke klachten. Natuurlijk is dit niet de oplossing voor alle problemen. Raadpleeg altijd een arts! Dit kan wel ondersteunend werken en verlichting geven. Baadt het niet dan schaadt het niet.

Benodigdheden:

Stap 1: Ontwerpen

Op het internet kun je veel inspiratie opdoen voor het maken van sieraden met epoxyhars. Bedenk hoe je jouw creatie ga maken en geef er je eigen draai aan. Ik koos voor een chakra hanger met kleuren en edelstenen, maar je kunt het ook maken in andere kleuren. Kies wat jij mooi vindt!

Stap 2: Spullen scoren

De spullen die ik gebruikt heb, komen van Itsokay.nl. Hier vindt je bijna wel alles wat je nodig hebt voor sieraden met hars en je hebt het snel in huis. Meestal de volgende dag al! Pak de spullen die je nodig hebt bij elkaar.

In dit voorbeeld gebruiken we de UV Epoxyhars, omdat deze hars binnen enkele minuten hard is. Dit is handig, omdat we meteen willen doorwerken. Je kan ook ervoor kiezen 1:1 Epoxyhars te gebruiken van itsOkay of een ander merk, alleen moet deze wel minimaal 24-48 uur per laagje uitharden. 

Stap 3: Het maken van het sieraad 

Pak de siliconen mal die je hebt gekozen en doe hier een klein laagje UV Epoxyhars in van ongeveer een centimeter.

Stap 4: Kleur toevoegen

Begin met de rode kleur pigmenten. Druppel een druppeltje op een bordje en dip hier een satéprikker in. Doe de prikker nu in de mal bij de UV Epoxyhars en meng dit door elkaar. Let op dat je netjes werkt en dat de zijkanten van de mal schoon blijven.

Stap 5: Edelsteen toevoegen

Nu pak je 1 edelsteentje en deze leg je in de UV Epoxyhars in de mal en druk je deze een beetje aan met de prikker, zodat hij goed ondergedompeld is. Veeg hierna de prikker schoon aan een keukenpapiertje.

Stap 7: Uitharden van de hars

In dit voorbeeld gebruiken we de UV Epoxyhars omdat deze binnen enkele minuten hard is. Deze hars droogt door middel van UV licht Dit kan je buiten doen in de zon (werkt bij ook bewolking) of even kort onder een UV lampje van itsOkay. 
Zet de mal onder de uv lamp, zodat dit laagje hard wordt: 1 minuut is genoeg voor de harding van deze hars en dit laagje. Dit UV lampje is net niet hoog genoeg voor het staafje (de mal die we gebruiken) dus ik heb het lampje iets verhoogd.

Stap 8: Herhaal stap 3 tot en met stap 7

Herhaal bovenstaande stappen en vul de mal tot en met de paarse/laatste laag. De volgorde in dit voorbeeld is als de kleuren van een regenboog. Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars.
Laat eerst de bovenkant enkele minuten drogen en draai de mal daarna om en laat de zijkanten nogmaals enkele minuten uitharden per laagje. 

Stap 9: De laatste laag

Nu je bent aangekomen bij de laatste laag, kun je net als bij de vorige stappen een beetje kleur toevoegen aan de hars, maar gebruik geen steentje in deze laag. Je gaat namelijk het schroefoogje alvast plaatsen in de hars en daar moet ruimte voor zijn. Ik heb het haakje aan een stevig draadje gedaan en hem zo boven de mal in de epoxy gehouden. Dit doe je tijdens het drogen onder de lamp. Je zult zien dat hij binnen enkele seconden vastzit en zo hoef je hem niet achteraf in de epoxy te boren. Ik heb hem 1,5 minuut laten uitharden.

Stap 10: Uit de mal halen

De mal zit vol en is hard. Nu kun je de hanger uit de mal halen. Omdat het schroefoogje eraan zit, trek je hem er vrij makkelijk uit. Als je er geen schroefoogje in het gedaan en dit dus later gaat doen kan je de hanger eruit wrijven door de mal tussen je handen te wrijven. Is je hanger nog plakkerig? Laat hem dan nog enkele minuten per zijde uitharden en zorg dat er geen vingerafdrukken opkomen.

Stap 11: Beschermende laag (optioneel)

De hars voelt misschien nog wat plakkerig aan dus zorg dat de hanger niet stoffig wordt. Plakkerigheid kan je verhelpen door langer te laten uitharden of je creatie een middagje buiten in de zon / bewolking te laten liggen. 

Stap 12: Hanger bevestigen aan de ketting

Hang aan het haakje 1 of 2 ringetjes. Dit kun je doen met een tangetje. Buig en knijp het goed aan. Hierna hang je de hanger aan de ketting. Nu kun je pronken met je zelfgemaakte Chakra sieraad met edelstenen.

Show it!

We vinden het altijd leuk om te zien wat je hebt gemaakt. Plaats je sieraad op social media en tag #creativeartbyjessica en #itsOkay We zijn heel benieuwd en wensen je veel succes en plezier van jouw unieke sieraad. Maak er iets mooi van!


Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.