Orgonite Piramide Maken met Epoxyhars | in 9 Stappen - itsOkay

Zelf een orgonite met epoxy maken

Zelf een orgonite maken is makkelijker dan dat je zou denken. Haal de positieve energie in huis door zelf een orgonite te maken. Na het lezen van deze leuke DIY weet jij precies hoe je zelf een orgonite kunt maken. 

Wat is een orgonite?

Een orgonite is geïnspireerd op het woord "orgon," wat staat voor levensenergie. Deze bijzondere objecten worden vaak in piramidevorm gegoten, maar ze kunnen ook rond zijn. Orgonites bestaan uit een mix van organische en anorganische materialen die in giethars worden gegoten, zoals koperdraad, edelstenen, metaalsnippers en pigmenten. Hoewel de piramidevorm het meest voorkomt, kun je ook creatief zijn met bijvoorbeeld siliconen cupcake mallen voor een ronde vorm.

In dit voorbeeld maken wij geen gebruik van edelstenen of metalen. Hierdoor kan je deze piramide geen orgonite met helende werking noemen. Uiteraard kan jij je eigen materialen per laagje kiezen, waardoor er wél een helende werking ontstaat. 

Welke epoxy voor het maken van een orgonite?

De beste epoxy voor het maken van een orgonite is de UltraEpoxy Premium Art. Deze 'kunstepoxy' biedt de beste kwaliteit. Je wilt namelijk geen bubbels in je mooie orgonite of dat de orgonite op de langetermijn vergeelt. Deze epoxy heeft de minste bubbel, extreme helderheid en hoge UV-bestendigheid. Ook is de UltraEpoxy eenvoudig te verwerken voor beginners.

zelf gemaakte epoxyhars orgonite piramide

Zelf een orgonite met epoxy maken 

Voorbereiding

Bedenk goed wat je wilt maken. Welke kleuren vind je mooi? Wat mag je orgonite uitstralen? Snuffel even rond op de site van itsOkay en kies welke decoraties je in jouw orgonite wilt verwerken. De orgonite piramide bestaat uit meerdere lagen epoxy. Je giet de orgonite per laagje omdat je epoxy doorgaans niet dikker dan 2-3 cm per laag kunt gieten. Elke laag moeten 24/48 uur drogen voor je aan de volgende laag begint. 

Benodigdheden voor het maken van een orgonite:

benodigdheden orgonite maken


De epoxy verwerken 

Zorg dat je alles klaar hebt liggen voor je begint met gieten. Als je werkplek scheefloopt, dan vloeit de epoxy ook scheef uit en dat wil je niet. Je werktafel moet daarom goed waterpas staan. Je hebt hier apps voor op de mobiele telefoon, mocht je geen waterpas in huis hebben. Ga transparant gieten? Voeg dan altijd UV blocker toe aan jouw epoxy mengsel.

Ik gebruik de UltraEpoxy Premium Art. Dit is een hoge kwaliteit kunsthars geschikt voor dit soort projecten. Hoeveel epoxy je in totaal nodig hebt voor jouw project hangt af van de inhoud van de mal. Op de productpagina van de siliconen mallen van itsOkay staat aangegeven hoeveel epoxy je nodig hebt.
Weeg de twee componenten nauwkeurig af op een weegschaal en meng de epoxy in een siliconen mengbeker. Hoeveel epoxy je nodig hebt 
hangt af van hoe dik je per laag gaat gieten.

epoxyhars mengen

De orgonite per laag gieten

Als je de mal in 4 lagen gaat gieten deel je de totaal benodigde epoxy door 4. Je maakt dan 1/4 deel aan en giet dit voor de eerste laag.
Meng de benodigde hoeveelheid UltraEpoxy Premium Art in een mengbeker. Je kunt de lagen transparant gieten of decoraties zoals goudvlokken, metalen, kleurpigmenten aan het mengsel toevoegen. Roer gedurende 4 minuten grondig. Schraap ook langs de randen en bodem van de mengbeker. 

Giet de epoxy in de siliconen mal piramide/orgonite. Zorg dat de epoxy goed verdeeld is. Je kunt na het gieten eventueel een decoratie zoals een droogbloem toevoegen aan de epoxy in de mal. De eerste lagen vormen straks de bovenkant van de orgonite en zo heb je een unieke eye-catcher aan de bovenkant!
Laat de epoxy na het gieten enkele minuten rusten en laat hierna eventuele luchtbellen knappen met een heattool of gebruik de Bubble Blaster spray. 

Let op: het is belangrijk dat de mal waterpas staat tijdens het drogen. Anders heb je de kans dat de epoxy schuin opdroogt. 

bloem gieten

Voor het maken van deze orgonite piramide hebben wij gekozen voor de kleuren roze. Deze roze kleur is de kleur van liefde en kracht. En dat kan iedereen wel gebruiken.
We hebben de eerste laag met een lichtroze metallic parelmoer pigment gegoten. Je kunt natuurlijk jouw eigen favoriete kleuren kiezen. Laat de epoxy na het gieten enkele minuten rusten en laat hierna eventuele luchtbellen knappen met een heattool of gebruik de Bubble Blaster spray. 

kleuren pigment gieten

Meng de benodigde hoeveelheid UltraEpoxy Premium Art voor de volgende laag in een mengbeker en voeg evetueel leuke decoraties of pigment kleuren toe. Laat de epoxy na het gieten enkele minuten rusten en laat hierna eventuele luchtbellen knappen met een heattool of gebruik de Bubble Blaster spray. 

goudvlokken en glitter gieten

Bovenop de goudkleurige laag hebben wij (na 24 uur) weer een roze laag gegoten. Kies jouw favoriete kleur of decoraties. Laat de epoxy weer enkele minuten rusten en knap de luchtbellen met een heattool of gebruik de Bubble Blaster spray. 

In de volgende laag (na 24 uur) hebben wij edelstenen verwerkt. Giet de epoxy bovenop de vorige laag. Voeg de steentjes toe en verspreid ze met een stokje. Denk erom dat ze goed tegen de randen aanliggen, want dat is waar je ze straks het beste ziet. Laat de epoxy weer enkele minuten rusten en knap de luchtbellen met een heattool of gebruik de Bubble Blaster spray. 

epoxyhars mengen

Voor laatste laag hebben wij gekozen voor een donkere pigmentkleur in combinatie met koper metaal schaafsel

Een orgonite werkt door de organische materialen, zoals hars, die orgone-energie absorberen, terwijl de metalen onderdelen (anorganische materialen) deze energie weer afgeven. Tijdens dit proces wordt de energie gezuiverd, wat resulteert in het vrijlaten van positieve energie.

De orgonite piramide uit de mal halen

Als de epoxy giethars na 24-48 uur is uitgehard, kun je de orgonite uit de mal halen. Hierna kan je de orgonite nog afwerken. 

epoxyhars orgonite uit mal halen

Het kan zijn dat de randen van de bodem nog scherp aanvoelen. Je kunt scherpe randjes verwijderen met schuurpapier met een fijne korrel. Maak de orgonite hierna schoon met een zachte, natte doek. Plak vervolgens een mooie orgonite sticker op de orgonite en geef hem een mooi plekje.

epoxyhars orgonite schuren en polijsten

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

  • Leuk! Wil ik ook graag eens doen. Alleen hoeveel kun je er hier van maken?

    IL

    Ilona

  • Bedankt voor de goede uitleg ik ga in weekend ook eens proberen mijn bedoeling is om ietsje te maken van mijn overleden zoon ik heb zijn haar en ook zijn gouden ketting ik weet nog niet hoe ik ga doen ik denk met gedroogde bloemen

    VA

    Van vooren Myriam

  • Is het normaal dat de hars niet snel droogt? Hoelang moet deze droge?

    AN

    An Van mogh

  • Dank jullie wel voor de reacties. Ik zal ze even beantwoorden. @Mirre Dat hoeft niet persee. In energie gebeurd er al veel door het gebruik van kleuren en de vorm van de piramide. Met edelstenen en bv koper wordt die energie versterkt. Plus dat edelstenen ook zelf bepaalde eigenschappen en trillingen afgeven. @Margarita Ja dat kan, maar gebruik niet teveel, want dan droogt de epoxy niet goed in. Ik dacht max 10% verf toevoegen. Zelf werk ik liever met de pigmenten. Dan weet je zeker dat het goed gaat. @Moniek Leuk! Succes! @Ivonne Super! Goed om te horen. Succes met jouw creatie. Het is zo leuk om te maken!

    JE

    Jessica Immen

  • Leuk Alleen horen er toch edelstenen en stukjes metaal in als het wil gebruiken ter ondersteuning bij healings, meditaties of om in huis te zetten?

    MI

    Mirre

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.