DIY: Hart met foto op standaard maken - itsOkay

DIY: Hart met foto op standaard maken

Wat is er leuker dan een dierbare verassen met een zelfgemaakte creatie? Maak zelf dit leuke staande hart voor je geliefde of maak een bijzonder herinneringshart voor een dierbare.
Desiree neemt je in deze handleiding stap voor stap mee hoe je zelf een epoxy hart op standaard met foto kunt maken

Mijn naam is Desiree Seijnaeve. Sinds een half jaar ben ik aan het hobbyen met epoxy giethars. Het begon met letter sleutelhangers en epoxy sieraden. Ik vind het zo leuk om te doen dat ik steeds meer en grotere projecten maak. De mogelijkheden met epoxy zijn eindeloos. Voor alle epoxy materialen raad ik epoxywinkel itsOkay aan. itsOkay verkoopt siliconen mallen, epoxyhars, decoraties en meer van hoge kwaliteit. Ze hebben eigenlijk alles wat je nodig hebt. En niet geheel onbelangrijk: je bestelling wordt super snel bezorgd.

Stappenplan hart met foto op standaard maken

Het is ten tijden van schrijven bijna Valentijnsdag: de dag van de liefde. Dit is natuurlijk het moment om zelf iets moois te maken voor een geliefde of dierbare. Na het lezen van deze DIY weet jij precies hoe je zelf een fotohart op standaard kunt maken. 

Benodigdheden

Siliconen mal hart fotolijst
- Epoxy giethars 1:1 (380 ml)
- UV blocker als je transparant giet (zonder kleur)
Kleurpigment naar wens
- Een foto (lamineer deze altijd)
- Eventueel een paar gedroogde bloemen, glitters, edelsteentjes 
Mengbeker, weegschaal, roerstokjes, handschoenen, pincet, heattool
- Schort ter bescherming van je kleding of trek oude kleren aan

Stap 1: Voorbereiding

Bedenk van te voren goed hoe je wilt dat het eindproject eruit komt te zien en wat je daarvoor nodig hebt. Bestel wat je nog niet in huis hebt en zorg dat jouw werkplek opgeruimd en schoon is. De foto die je gaat ingieten moet je van te voren wel nog even lamineren. Door de foto te lamineren bescherm je de foto tegen de chemische reactie van epoxy.

Stap 2: De eerste laag epoxy

In de siliconen mal fotohart gaat ongeveer 300 gram epoxy giethars. Ik ga de mal in 3 lagen van elk 100 ml gieten. Voor de eerste laag heb ik 100 ml Epoxy giethars 1:1 nodig. Ik gebruik de 1:1 epoxy giethars van itsOkay. Deze meng je, zoals de naam doet vermoeden, 1 op 1.
Omdat ik het fotohart transparant giet (zonder kleurpigment) voeg ik een klein beetje UV blocker aan het mengsel toe. Dit zodat de epoxy na verloop van tijd niet vergeelt en mijn kunstwerk dus mooi helder blijft. Roer het epoxyhars mengsel met de UV blocker minimaal 3-5 minuten. 
Giet dit vervolgens in de siliconen mal. De mal is als het goed is nu voor ongeveer 1/3 gevuld. Verwijder eventuele luchtbellen met een heattool of de Bubble blaster. De 1:1 epoxy hardt binnen 12-24 uur uit. Laat deze eerste dunne laag minimaal 12 uur drogen voor je naar stap 3 gaat.

Stap 3: De tweede laag epoxy

De eerste laag (de bodem) is na 12 uur voldoende uitgehardt. Nu komt het leuke creatieve gedeelte en kan je losgaan met de foto, droogbloemen, stickers etc. Ik gebruik voor deze volgende laag wederom 100 ml Epoxy giethars 1:1.
De foto heb ik een mooie gouden rand gegeven met een Posca Paint marker. Dit is een hoogwaardige epoxy acrylic stift op waterbasis. Leg de foto omgedraaid op de juiste plek in de siliconen mal. Voeg decoraties toe zoals gedroogde bloemen, glitters et cetera. Laat deze laag wederom 12-24 uur uitharden.

Stap 4: De derde laag epoxy

Giet nu de laatste laag epoxy tot de rand van de siliconen mal. Deze laatste laag vormt straks de achterkant. Je kunt hier eventueel nog glitters of kleurpigment aan toevoegen.

Bij het transparante hart heb ik in de laatste laag glitters toegevoegd. Bij het andere voorbeeld, het rode hart, heb ik parelmoer rood pigment toegevoegd. Kies kunt wat jij het mooiste vindt. De standaard (de onderkant van de siliconen mal) heb ik bij deze twee voorbeelden transparant of zwart gegoten.

Stap 5: Het fotolijstje uit de mal halen

Na 24 uur is het fotohart volledig uitgehard. Dit moment is altijd super spannend. Je hebt als het goed is de foto's omgedraaid in de mal gedaan, dus nu ga je het eindresultaat pas echt zien. 
Als er scherpe randjes aan jouw epoxy kunstwerk zitten kan je deze verwijderen met een schaartje, ontbramer of licht opschuren. 

Verras jouw geliefde!

Nu dit persoonlijke cadeau af is kan je jouw geliefde verassen. Dit cadeau valt vast in de smaak. Hopelijk heb ik je op leuke ideeën gebracht. Veel plezier met het maken van het fotohart. Liefs Desiree.

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

  • Beste Karin, Het is dan totaal 100ml epoxyhars. Dus 50ml om 50ml. Gr. Patricia, team itsOkay.

    PA

    Patricia itsOkay

  • Beste Diana, We hebben geen boek, bij al onze bestellingen krijg je flyers geleverd als handleidingen en onze blogs zijn ook goede handleidingen. Gr Patricia, team itsOkay

    PA

    Patricia itsOkay

  • Heel mooi! Als je zegt ik meng 100ml is het dan in totaal 100ml of van elk 100ml dus in totaal 200ml?

    KA

    Karin

  • Goedenavond Hebben jullie een boek met allemaal handleidingen Met wat je allemaal ken maaken

    DI

    Diana Van laarhoven

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.