Zelf armbanden maken

Wil jij zelf armbanden maken? Dan ben je hier op het juiste adres! Lees snel verder. Na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je zelf eenvoudig prachtige armbanden kunt maken met epoxy resin en een siliconen mal. Laat je inspireren door onze tips en voorbeelden!


Epoxy is een kunsthars met enorm veel mogelijkheden. Je kunt in epoxy bijvoorbeeld gedroogde bloemen, goudfolie, foto's, haartjes en meer gieten. Je maakt op deze manier écht unieke armbandjes. Kies een siliconen mal naar keuze (dikke armband mal, smalle armband mal, kralen of ander vormpje) en jouw eigen unieke armbanden. Je kunt het voor jezelf maken of verkopen op markten, Etsy of zelfs je eigen website.

Wat is epoxy?

Epoxy giethars is een veelzijdige kunsthars die wordt gebruikt voor veel toepassingen, waaronder zelf sieraden maken. Maar je kent epoxy wellicht ook van het gieten van vloeren of het coaten van boten. Je kunt er werkelijk waar alles mee.

Het is een duurzaam en transparante vloeistof dat, wanneer gemengd met een harder, hard uithardt met een glanzende afwerking. Uitgeharde epoxy is veilig voor zowel mens als dier. Epoxy wordt vaak gebruikt om unieke sieraden te maken, omdat het heel makkelijk is om mee te werken. 

Je giet epoxy giethars in een epoxy mal naar keuze en maakt hiermee simpel en snel je eigen sieraden. Er zijn siliconen mallen voor armbanden, oorbellen, hangers, ringen en meer. Het is makkelijker dan je denkt en geeft ontzettend veel ontspanning en voldoening.

  Zelf armbanden maken: 4 voorbeelden

  Voorbeeld 1: ronde armband maken

  Zelf armbanden maken is eenvoudig met epoxy en een siliconen mal armband. Giet epoxy in de siliconen armband mal en voeg jouw favoriete decoraties toe. Na 24-48 uur is de epoxy uitgehard en kan je jouw armband uit de mal halen. Zo snel is jouw zelf gemaakte unieke armband al af!


  Om deze armbanden zelf te maken heb je enkele basisproducten nodig:

  Voorbeeld 2: kralen armband maken

   Je kunt ook kralen armbanden maken met epoxy. Je kunt ervoor kiezen een paar kralen aan een koord toe te voegen of hier een hele armband van te maken. Je hebt hiervoor de volgende mal nodig: siliconen mal kralen. Giet de epoxy in de siliconen mal kralen en voeg jouw favoriete decoraties toe. Na 24-48 uur is de epoxy uitgehard en kan je jouw kralen uit de mal halen. Bevestig de kralen aan een koord met sluiting. 


   Om deze armbanden zelf te maken heb je enkele basisproducten nodig:

   Voorbeeld 3: bedel armbandje maken

   Je kunt ook mooie armbandjes maken met bedels en epoxy. Plak een bedel op speciaal tape voor epoxy, zodat de epoxy niet uitloopt. Giet vervolgens epoxy in een bedel voor armbandjes naar keuze en voeg jouw favoriete decoraties toe. Na 24-48 uur is de epoxy uitgehard.
   Je kunt hem nu aan een ketting vastmaken. Een mooi pakket hiervoor is het zelf armbandjes maken pakket. Handig alle benodigdheden in één pakket! Bevestig het bedeltje aan uw zelf gemaakte armband en draag deze met trots!


   Om deze armbanden zelf te maken heb je enkele basisproducten nodig:

   Voorbeeld 4: armbandjes met draad

   Met bijvoorbeeld S-lon draad, macramé garen, katoen of metaal kan je armbandjes maken. Giet epoxy in een siliconen epoxy mal naar keuze en voeg jouw favoriete decoraties toe. Na 24-48 uur is de epoxy uitgehard en kan je het vormpje uit de mal halen. Maak met een handboortje gaatjes aan beide kanten van het vormpje. Bevestig het draad of de ketting en zet tussen beide kanten van het vormpje een ringetje of kraaltje.


   Om deze armbanden zelf te maken heb je enkele basisproducten nodig:

   Meer informatie?

   Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.

   Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

   Connexion

   Vous avez oublié votre mot de passe ?

   Vous n'avez pas encore de compte ?
   Créer un compte