Kraamcadeau wolkje maken - itsOkay

Kraamcadeau wolkje maken

De geboorte van een kind is een van de meest bijzondere momenten in het leven. Met epoxy kun je deze herinnering voor altijd vastleggen. Je giet de epoxy in een siliconen mal en na het uitharden heb je een prachtig stukje kunst gemaakt.  Personaliseer de geboortewolk met de naam, gewicht, lengte of geboortedatum van de baby. Super gaaf om dit zelf te maken of om te geven als kraamcadeau. Persoonlijk en uniek.

Mijn naam is Silvia en ik houd mij bezig met het maken van leuke en betaalbare gifts. Op Instagram kan je mij vinden onder de naam Silviasjollycreations. Hier kan je mijn creaties bewonderen en handgemaakte artikelen bestellen. Sinds november 2023 maak ik leuke cadeautjes van epoxy en hout. Voor de geboorte van een nieuwe wereldburger heb ik deze geboortewolk gemaakt. In deze handleiding zal ik jullie meenemen in hoe je deze prachtige geboortewolk maakt.

Benodigdheden:

Eventueel:

Hoe maak je een kraamcadeau wolk?

Stap 1: Meng de epoxy

Voor de gehele siliconen mal heb je ongeveer 170 ml epoxy nodig. Voor het gieten van epoxy kunst is de Ultraepoxy de favoriet. Je mengt deze epoxy 100:60. We gaan deze siliconen mal in twee delen te gieten. Voor de eerste laag heb je 104 ml Ultraepoxy nodig (65 ml hars en 39 ml verharder). Weeg epoxy altijd af op een weegschaal, zodat je precies genoeg aanmaakt. Als je bij ItsOkay epoxy besteld krijg je er een handig mengschema bij.
Wanneer alle hoeveelheden goed zijn afgewogen, roer je de epoxyhars ongeveer 3 minuten goed door. Ga goed met je houten mengspatel langs de randen en bodem van de mengbeker. Voeg de pigmentkleur naar wens toe. Ik heb zes druppels toegevoegd omdat ik de kleur niet wil laten overheersen. Roer nogmaals goed door. Laat de epoxy een minuut of 5 staan zodat de bubbels die er door het roeren in zijn gekomen al naar boven gaan.

Stap 2: De siliconen mal gieten

Giet de mal nu voor 2/3 vol met epoxy. Probeer met een heatgun (bijvoorbeeld een aansteker) de bubbels te laten knappen. Niet te lang want anders heb je kans dat de mal smelt. Als er dan nog bubbels zijn, kan je die met de Bubble blaster laten knappen. De bubbels doorprikken met een tandenstoker kan ook. Laat de epoxy hierna 12 uur uitharden. 

Stap 3: De geboortewolk personaliseren

Nadat de eerste laag epoxy is uitgehard kan je de teksten maken. Om de naam, geboortedatum, gewicht en geboortetijd van de baby te printen kan ik de stickerprinter aanraden. Je kunt ook kiezen voor een verf stift. Als je kiest voor de printer kan je met de bijbehorende app "Phomemo" zelf ontwerpen maken, verschillende lettertypen kiezen en meer. Voor deze creatie gebruik ik een transparante printrol, zodat de stickers het minst opvallen. De kleur van de geboortewolk is namelijk licht.
Als ik alle teksten heb gemaakt en tevreden ben over de afmetingen plak ik de uitgeprinte teksten op de geboortewolk. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welke plek je hiervoor het mooiste vind. Je kunt ook ervoor kiezen om de naam in een andere lettertype te maken dan de andere teksten. Dit is geheel persoonlijk. 

Stap 4: Laatste laag epoxy gieten

Maak opnieuw een beetje epoxyhars. Roer gedurende enkele minuten goed. Laat de epoxy even staan, zodat de luchtbellen knappen. Giet hierna de rest van de siliconen mal vol. Vervolgens kan je de laatste luchtbellen laten knappen met de Bubble blaster. Ik giet de mal vol iets voller zodat een bolling ontstaat. Epoxy krimpt tijdens het uitharden namelijk een beetje. Door de mal iets voller te gieten is jouw eindresultaat straks mooier. 

Stap 5: Gaatjes boren 

Haal jouw kunstwerk voorzichtig en met geduld uit de mal. Boor vervolgens met een handboor of elektrisch boortje gaatjes. Je boort gaatjes in de wolk, zodat je hem straks als mooi decoratiestuk kunt ophangen. Dit staat superleuk in de kinderkamer en is bijvoorbeeld ook leuk om als kraamcadeau te geven.

Aan de onderkant van de grote wolk boor je drie gaatjes en aan de boven kant twee. De kleine wolkjes komen aan de grote wolk te hangen, daarom is het belangrijk dat ook deze gaatjes krijgen. Boor 1 gaatje per wolk. Je kunt zelf bepalen waar je de gaatjes boort, maar in het midden staat naar mijn mening het mooiste. Draai hierna met een tangetje schroefoogjes in de gaatjes. Vast is vast, je hoeft niet te ver door te draaien. 

Stap 6: De final touch

Maak de ketting op een lengte die je mooi vindt. De ketting die je aan de de grote wolk maakt moet de langste zijn. Zorg ervoor dat je voor de kleine wolkjes verschillende lengtes gebruikt. Dit zorgt voor een speels effect, maar zorgt er ook voor dat de wolkjes niet tegen elkaar aanhangen. Als je tevreden bent over de lengtest is de geboortewolk klaar. Eventueel kan je met een Posca verf stift nog een mooi randje aanbrengen. 


Ik hoop dat ik jullie wat goede tips heb kunnen geven. Stuur me vooral een berichtje via Instagram Silviasjollycreations met jullie eigengemaakte geboortewolk. Veel plezier met het maken van de geboortewolk. Groetjes Silvia.

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Laissez un commentaire

Laissez un commentaire


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Connexion

Vous avez oublié votre mot de passe ?

Vous n'avez pas encore de compte ?
Créer un compte