Inspiratie voor unieke kraamcadeautjes met epoxy - itsOkay

Inspiratie voor unieke kraamcadeautjes met epoxy

Een gepersonaliseerd item maakt het cadeau extra uniek en persoonlijk. De mooiste kraamcadeaus om weg te geven maak je zelf. Want een kraamcadeau mag bijzonder zijn. In deze handleiding laten wij jou zien hoe je leuke kraamcadeautjes of baby accessoires kan maken. 

In deze tijd zijn gepersonaliseerde items enorm populair, omdat ze een unieke en persoonlijke touch toevoegen aan cadeautjes of epoxy creaties. Voor het maken van deze leuke kraamcadeautjes (of baby accessoires) gebruiken we de siliconen mal baby sleutelhangers. Je giet hier epoxy giethars in en decoraties of kleuren naar keuze. Even laten uitharden en je hebt de leukste unieke sleutelhangers gemaakt! 
In deze handleiding maken we gebruik van de nieuwste stickerprinter van ItsOkay voor het toevoegen van teksten of namen. 

Benodigdheden

Stap 1 – Epoxy klaar maken

Omdat we sleutelhangers gaan maken met tekst werken we met twee lagen. Eerst gieten we een dun laagje epoxy dit kan transparant zijn of met kleur en glitters. Als het eerste laagje is uitgehard, plakken we de sticker die we hebben gemaakt met de stickerprinter op de sleutelhanger. Vervolgens doen we het laatste laagje, deze moet transparant zijn. De siliconen mal heeft 8 vormen en hiervan gieten we ongeveer 15 gram per vorm als eerste laag. Altijd handig om net even iets meer epoxy aan te maken. De hoeveelheid epoxy die ik aanmaak is 120 gram. 

Stap 2 – Mal vullen

Vul de mal met de epoxy, 10 gram per vorm is genoeg voor een eerste laag. Ik heb gekozen voor verschillende kleuren, glitters en andere decoraties zoals kleine echte gedroogde bloemetjes. In de romper verwerk ik gedroogde bloem in de kleur roze met bijpassende glitters!

Stap 3 – Uit laten harden

Laat de epoxy minimaal 12 tot 18 uur uitharden voordat je er een tekst op gaat plakken. De tekst maak ik met de handige stickerprinter van ItsOkay. De teksten maak je gemakkelijk via de app van de printer, genaamd: Phomemo. Ik maak de sticker op transparant papier, zo zorg je ervoor dat de sticker het minst opvalt. Knip zoveel mogelijk randjes van de stickers af(dit om ervoor te zorgen dat de sticker het minste zichtbaar is!) en plak deze op de epoxy in de mal.

Stap 4 – Tweede laag epoxy

Nadat je de stickers heb geplakt kan je de mal afgieten met het laatste laagje epoxy. Voor het laatste laagje (als een topcoat) hebben maken we een nieuwe hoeveelheid epoxyhars aan. Dit keer maak je 80 gram epoxy aan. Voor het mooiste resultaat kan je zorgen dat de epoxy net een beetje bol boven de mal uitkomt. 

Stap 5 – De sleutelhanger afwerken

Als de epoxy volledig is uitgehard kan je deze uit de siliconen mal halen. Je kan de letter neerzetten als decoratie, met meerdere letters kan je een woord/naam maken. En natuurlijk kan je van de letter een sleutelhanger maken. Je kan met onze elektrische handboor een gaatje boren en een schroefdraad erin draaien en voilà. Je hebt je eigen persoonlijke sleutelhanger gemaakt!

Leuke ideeën!

Hieronder volgen wat leuke ideeën die je ook op de foto’s ziet!

  • Geboortegegevens in de mal verwerken
  • Kleuren toepassen van het geboorte kaartje
  • Helder met gedroogde bloemetjes
  • Glitters! Heel veel glitters!
  • Gouden of zilverfolie met naam
  • Decoratie mix met fruit of bloemetjes

Veel plezier met gieten van deze leuk baby mal!

Liefs Petra van DoorPetra.nl

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Laissez un commentaire

Laissez un commentaire


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Connexion

Vous avez oublié votre mot de passe ?

Vous n'avez pas encore de compte ?
Créer un compte