Zelf Ringen en Hangers Maken met Hars | itsOkay

Zelf ringen en hangers maken met hars

Zelf sieraden maken is een hele leuke hobby. Je kunt precies datgene maken wat jij mooi vindt en wat je staat. Of je maakt iets nieuws bij je nieuwe outfit! Met hars is het ook niet moeilijk om zelf een ketting, armband of oorbellen te maken.

Veel van onze klanten hebben gevraagd om meer voorbeelden. Om je wat inspiratie te geven voor het maken van harsjuwelen, hebben we uitgebreid beschreven hoe u de mooiste hangers en ringen kunt maken. 

Hoe maak je hangers van hars?

De eenvoudigste manier om hangers van hars te maken, is door kant-en-klare hangers (open bedelen) en Sieraden Hars / Magic UV Hars te gebruiken. Investeer in enkele open hangers met een opstaande rand om de hars op te vangen terwijl je deze erin giet. Het leuke: je kunt maken wat je wilt. Vereeuwig een gevonden klavertje vier van uw kind, het haarlokje van uw moeder of een ander mooi aandenken. 

Een mooie hanger maken in 6 stappen!

 1. Kies een kant en klare hanger zoals: de diverse openen bedelen. Zoals op het plaatje hierboven of gebruik je eigen hanger. Het is belangrijk dat ze diep genoeg zijn om de hars op zijn plaats te houden totdat de hars uitgehard is. Kies een hanger waar een aansluitstukje van de ketting al aan vastzit. Dit bespaart je straks tijd, omdat je de ketting niet hoeft vast te monteren aan een aansluitstukje. Ook hoef je geen gaatje te boren waar de ketting straks doorheen moet.
 2. Meng de hars die je hebt gekocht volgens de gebruiksaanwijzing. Of kies voor Sieraden Hars / Magic UV Hars die al gemengd is. Onze kant-en-klare hars droogt in direct zonlicht met 10-15 minuten. Met bewolking in 30-60 minuten. Wil je binnen blijven gebruik dan de sieraden uv lamp.
 3. Wil je iets extra's? Kies dan voor kleurstof/pigment voor resin of voeg een vleugje glitter toe aan je harsmengsel om je sieraad een unieke kleur te geven.
 4. Leg de diverse openen bedelen zoals het voorbeeld plaatje hierboven op een doorzichtig plastic velletje en lijm de randjes vast zodat hij goed vast zit. Eenmaal goed gemengd (of met de kant-en-klare hars), giet je de Sieraden Hars / Magic UV Hars langzaam in de lege hanger. Pas op dat je niet te veel in de lege hanger giet, omdat je niet wilt dat deze overloopt en een puinhoop veroorzaakt.
 5. Laat uitharden.
 6. Eenmaal uitgehard, kun je een mooie ketting uit je collectie of een mooi draad aan de hanger monteren. .

  En hierna... kun je alweer gaan nadenken over je volgende juwelenharsproject. Zie hieronder wat voorbeelden ter inspiratie.. 

  Hoe maak je ringen van hars?

  Klaar om een ​​stapje verder te gaan? Als je de volgende stap wilt zetten in het maken van harsjuwelen, kunt u uw eigen ringen gaan maken. Hiervoor is een handige ringenmal met 8 maten beschikbaar: er is er altijd eentje die past. 

  Je kunt als volgt een unieke ring van hars maken:

  1. Meng de hars, verharder en glitter naar keuze of gebruik de kant-en-klare hars van itsOkay (lees hierboven). 
  2. Giet het harsmengsel langzaam in de ringvorm totdat je hem hebt gevuld. Voeg voorzichtig met een tangetje of pincet jouw unieke decoraties toe aan de mal.
  3. Laat goed uitharden in direct zonlicht of met een sieraden uv lamp.
  4. Als je hars volledig is uitgehard, kan je de ring voorzichtig uit de mal drukken. Vijl overtollig hars af om je sieraden mooier te maken. Voor een optimaal effect kan je je sieraad nog polijsten met een goedkope simpele oplossing: een vijlblok van de drogisterij zoals deze.   Extra tip: gedroogde bloemen

   Voeg je zelf gevonden of geplukte bloemen aan de Sieraden Hars / Magic UV Hars toe? Droog deze dan voor het mooiste resultaat. Voegt u verse bloemen of blaadjes toe aan de hars dan bestaat de kans dat het rottingsproces verder gaat in de hars, en dat wil je niet.  Maar hoe pak je dat eigenlijk het beste aan, bloemen drogen?

   De makkelijkste manier is persen. De meeste mensen kennen deze methode wel van vroeger op school, toen je bladeren droogde in een telefoonboek. Leg de bloemen of bloemblaadjes voorzichtig tussen vloei- of keukenpapier in dikke boeken of een plantenpers. Gebruik je een boek? Leg er dan een zwaar voorwerp op om al het vocht uit de bloemen te trekken.

   Gedroogde Kleine Bloementjes

   Je kan ze natuurlijk ook kopen: gedroogde kleine bloementjes

   Wil jij dit ook maken? 
   Siliconen Mallen
   Sieraden Hars / Magic UV Hars
   Sieraden Hars Decoraties
   Sieraden Hars Hangers

   Werk altijd voorzichtig
   . Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.   

   7 reacties

   Nellie

   Nellie

   Hoe komthet dat ik de bovenkant van de gegoten mal niet glad krijg.?

   Ingrid

   Ingrid

   Iemand een beschrijving om een bal te maken waarvan de mal in het pakket zit? Alvast bedankt

   Moniek de Vries

   Moniek de Vries

   Dank je wel! Geweldige blog. Ik had hier moeite mee en al eens een vraag gesteld via facebook!

   Jüska Wojcik

   Jüska Wojcik

   Bedankt voor deze tip 👍

   Hanny Mohnen-Linckens

   Hanny Mohnen-Linckens

   ik heb bij U de hars besteld en ook alle mallen heb het geprobeerd maar de hars was na 2 dagen nog niet droog ik heb denk ik iets verkeerds gedaan. graag van U een berichtje hier over hoe dat kan.is wel binnen gedroogd.bedankt Hanny

   Lisette023

   Lisette023

   Leuk! We hebben al veel bij jullie gehaald, mijn handen gaan gelijk weer jeuken hiervan. Bedankt voor deze mooie en duidelijke blog we hebben deze bedelen en ringenmal ook besteld gr

   Ingrid

   Ingrid

   Beste,
   U maakt mooie blogs en heeft mooie spullen! Kan ik bij jou de mallen bestellen? Ik vind deze open bedelen nergens
   Mvg
   Ingrid

   Laat een reactie achter

   Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie