DIY Kerst Oorbellen maken in 4 stappen - itsOkay

DIY Kerst oorbellen maken in 4 stappen

Deze feestelijke oorbellen zijn een must have voor Kerst, je kunt ze eenvoudig maken met maar een paar materialen. 

Hoe leuk is het om met kerst je eigen gemaakt oorbellen dragen? Naast het zelf dragen van deze oorbellen, zijn ze ook erg leuk om aan iemand te geven! In deze DIY lees je hoe je in een paar simpele stappen leuke oorbellen maakt.

Mijn naam is Petra Laan. Ik ben graag creatief bezig en mijn hoofd zit altijd vol nieuwe ideeën! Op mijn eigen website DoorPetra, Facebook en Instagram kan je zien wat ik zo al maak. We gaan deze oorbellen maken met Epoxyhars en  pigmenten (kleuren). De epoxyhars giet je in een mal en deze hard binnen enkele uren hard uit. Het resultaat: je eigen gemaakte oorbellen!

DIY Kerstoorbellen maken in 4 stappen


Benodigdheden:

Stap 1: De epoxy mengen

Voor het maken van de oorbellen gebruik ik deze keer de Epoxyhars UV - (UltraEpoxy Premium). Je kunt ook kiezen voor een andere epoxyhars of de kant en klare epoxyhars. Maar net wat jouw voorkeur heeft. 
Ik gebruik de Siliconen Mal kerst oorbellen. Hier gaat ongeveer 32 gram epoxy in. De UltraEpoxy moet je 100:60 mengen en hij hard hierna binnen 48 uur perfect uit. Ik weeg 20 gram van A af en 12 gram van B (dit maakt in totaal 32 gram). Dit roer je in 3 minuten goed door elkaar, schraap hierbij ook goed langs de randen en de bodem. 

DIY Kerstoorbellen maken in 4 stappen

Stap 2: De epoxy kleuren

Ik heb gekozen om 4 kleuren te gebruiken namelijk: 

Ik verdeel de epoxy over 4 mengbekertjes. Met een roerspatel voeg ik in de mengbekertje wat pigment toe en ik roer dit goed door de epoxy.

DIY Kerstoorbellen maken in 4 stappen

Stap 3: De epoxy gieten

Giet de epoxy hierna voorzichtig in de mal. Ik heb ervoor gekozen om de twee rendieren bruin (Brown) te maken, de kerstboom is groen (Jade Green), de kerstman rood (Ruby Red) en de sneeuwpop en sneeuwkristal wit (Sparkling White). Na het gieten wacht je 24-48 uur op de uitharding, om er verder mee te werken.

DIY Kerstoorbellen maken in 4 stappen

Stap 4: De oorbellen maken

Na het wachten is het tijd om de oorbellen in elkaar te zetten! Met een tangetje open je het ringetje en daar doe je er de Franse oorhaken doorheen. Je sluit vervolgens weer het ringetje en taadaaa... je eigen gemaakte oorbel is klaar! Dit herhaal je voor de andere oorbellen en je heb een hele leuk collectie oorbellen of tijdens de kerst of natuurlijk leuke cadeautjes.

Vragen?

Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Informatie Centrum

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de epoxyhars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.

GlittersHangerKetting

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie