Zelf Elegante Onderzetters Maken van Hars! | itsOkay

Zelf Elegante Onderzetters Maken van Hars!

Klik hier voor de PFD Handleiding

Deze blog is geschreven door een klant: Babs Stevens uit Den Bosch.

Ik ben al zo lang ik me kan herinneren betrokken bij kunst en knutselen in een of andere vorm, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets miste. Ik hou namelijk van het wauw- effect bij het eind resultaat. Dat veranderde toen ik dit jaar via itsOkay resin (kunsthars) sieraden maken ontdekte.

Ik heb van veel dingen genoten maar nog nooit echt iets gevonden dat bij mij paste en me voor langere tijd wist te boeien. Maar sinds kort heb ik dit gevonden! De mogelijkheden van hars (resin) zorgen ervoor dat wij elke week weer een nieuw project thuis hebben.

Elegante onderzetters van hars

Ik hou van glans en mijn onderzetters waren wel weer aan vernieuwing toe. Hoe leuk om dit zelf te maken! Vol creatieve impulsen en de materialen van itsOkay ben ik aan de slag gegaan.

Benodigdheden:

1 x Starterskit: klik hier!
Hier zit het volgende in:
- Siliconen onderzetter mal
- 1 x 50 Gram hars en 1 x 50 gram verharder (deze meng je) dit is 100 gram hars intotaal
- Gouden decoratie vlokken
- kleurstof/pigment voor resin (bij de set kan je kiezen tussen verschillende kleuren)

Overig:
- Bekertjes om de hars in te mengen 
- Heattool om de belletjes in de hars te verwijderen

Stap 1: De hars

Bij de Elegante Onderzetters Maken Kit zit een fles A en een fles B hars. In totaal 100 gram. Wil je meer onderzetters maken zou ik deze hars aanraden: klik hier. Ik zou voor deze hars gaan, omdat er veel in de onderzetters-mallen gaat. De kant-en-klare hars van itsOkay is hiervoor te duur. Dat is geschikter voor kleinere sieraden. 

We beginnen met het mixen van de hars (A) met de verharder (B) De verhouding is 1:1. Dat betekent dat je evenveel hars als verharder gebruikt. Mix het een paar minuten met elkaar. Verdeel de hars dan over drie bekertjes.

Stap 2: Voeg de (gouden) decoraties toe aan de hars

Bij de Elegante Onderzetters Maken Kit zit een klein potje gouden decoraties. Je kan natuurlijk ook andere decoraties gebruiken (bijvoorbeeld glitter). Mix de hars in het eerste bekertje met (gouden) decoraties. Je kunt zelf kiezen hoeveel decoraties je in je onderzetter wilt.


Stap 3: Mix hars met de donkerste pigmentkleur

Bij een Elegante Onderzetters Maken Kit zitten twee kleuren pigmenten. Je kan ze natuurlijk ook los kopen. In dit voorbeeld houden we de kleuren roze en wit aan. Het tweede bekertje mixen we met de donkerste kleur, in dit geval roze. Begin met het gebruiken van een kleine hoeveelheid pigment, zodat je altijd nog kan aanvullen mocht je meer kleur willen!

Stap 4: Mix hars met de lichtste kleur

In het derde bekertje mixen we de hars met de lichte kleur, in dit geval wit. Begin ook hier met een kleine hoeveelheid en vul aan tot je de juiste kleur hebt.

Stap 5: Het maken van de onderzetters

Nu kunnen we aan de slag. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe je de onderzetter wilt versieren. Giet de hars altijd van buiten naar binnen. In dit voorbeeld is roze de overheersende kleur, dus we gieten de hars met hierin de roze pigmenten kleuren als eerste aan de buitenkant. Hierna gieten we de hars met de witte pigmenten kleuren in het midden van de mal. 

Zorg dat je goed weet hoe je de mal wilt versieren zodat je laag per laag kunt werken, zo krijg je het mooiste resultaat!
Blaas met een heattool (of bijv. een aansteker) over de hars die je zojuist in de mallen hebt gegoten om de belletjes er uit te krijgen. Een föhn is niet warm genoeg. Laat de hars dan 48 uur drogen. Haal jouw onderzetter daarna uit de mal. Wil je meer onderzetters maken zou ik deze hars aanraden: klik hier. 

Stap 6: De afwerking

Werk de randjes af voor een nog mooier resultaat! Nu heb je je eigen prachtige zelfgemaakte onderzetters.

Wil jij dit ook maken? 
Siliconen Mallen
Sieraden Hars Decoraties
Sieraden Hars Hangers

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid. 

5 reacties

Bibi

Bibi

Kan niet wachten om er mee te beginnen dinsdag besteld gister al in huis echt super

Bibi blankenaauw

Bibi blankenaauw

De levering was super snel .
Ik ben benieuwd hoe het gaat worden heb 2 setjes besteld

Ellen

Ellen

Ik ook heb een set met 2x 30 ml staat niet op er kant en klaar is of moet mengen… neem aan mengen maar hoeveel onderzettend kan ik hier mee maken ? Ik heb een extra vorm erbij gekocht dus ik heb 2 vormen

Lisette

Lisette

Ik heb deze set afgelopen week aangeschaft. Vandaag is de laatste schooldag van onze Lisa en dan gaan we ermee aan de slag!!

mattheuwsen m

mattheuwsen m

hallo, ik had graag geweten hoeveel onderzetters je kan maken met dat pakket ?
alvast bedankt , grt marie louise

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie