Zelf epoxy onderzetters maken - itsOkay

Zelf epoxy onderzetters maken 

Maak je eigen onderzetters met epoxy! De resin art onderzetters die je hiermee maakt zijn prachtig. Geheel naar eigen smaak, klaar om de eettafel te versieren of als luxe onderzetter van een glas wijn.


Wij houden van glans en onze onderzetters waren wel weer aan vernieuwing toe. Hoe leuk om dit zelf te maken! Vol creatieve impulsen en de materialen zijn wij aan de slag gegaan. 

Benodigdheden:

1 x epoxyhars onderzetters maken pakket. Hier zit het volgende in:

 • 1 x siliconen onderzetter mal
 • 1 x 250 gram hars & 1x 250 gram verharder
 • 1 x pot gouden decoratie vlokken
 • 2 x kleuren vloeibaar pigment (bij de set kan je kiezen tussen verschillende kleuren) 
 • Leuk handleiding boekje met voorbeelden

  Eventueel:

  Pdf handleiding epoxyhars onderzetters

  Stap 1: De hars

  In het pakket zit een fles (A) hars en (B) verharder. In totaal 500 gram. Zie itsOkay.nl voor meer van dezelfde hars. Gebruik voor het maken van de onderzetters geen andere soorten hars. We beginnen met het mixen van de hars (A) met de verharder (B). De verhouding is 1:1. Dat betekent dat je evenveel hars als verharder gebruikt. Bereken hoeveel hars je denkt nodig te hebben voor de mal die je nu gaat vullen en weeg het af. Heb je maar één mal? Meng dan niet meer hars als dat hier in past. De hars moet straks 24/48 uur uitharden. Hierna kan je de volgende onderzetter maken.

  epoxy hars mengen

  Weeg en meng precies evenveel gram hars als verharder en voeg dit toe aan een mengbeker. Meng de hars zeker een paar minuten met bijv. een stokje. Ga ook goed langs de randen van de mengbeker, zodat alles goed gemengd is. De gemengde hars die we nu gaan gebruiken noemen we het harsmengsel.

  Stap 2: Voeg de (gouden) decoraties toe aan de hars

  In het pakket zit een potje gouden decoraties. Je kunt natuurlijk ook andere decoraties gebruiken (bijvoorbeeld glitter). Mix 1/3 van het harsmengsel of minder in het eerste bekertje met (gouden) decoraties. Je kunt zelf kiezen hoeveel decoraties je in je onderzetter wilt.

  epoxyhars mengen
  epoxy giethars mengen

  Stap 3: Mix hars met de donkerste pigmentkleur

  In de kit zitten twee flesjes kleur pigment. Je kunt ze natuurlijk ook los kopen in onze webshop. In dit voorbeeld houden we de kleuren roze en wit aan. In het tweede bekertje mixen we 1/3 van het harsmengsel met de donkerste kleur, in dit geval roze. Begin met het gebruiken van een kleine hoeveelheid pigment, zodat je altijd nog kan aanvullen mocht je meer kleur willen!

  epoxy mengen

  Stap 4: Mix hars met de lichtste kleur

  In het derde bekertje mixen we het over gebleven harsmengsel met de lichte kleur, in dit geval wit. Begin ook hier met een kleine hoeveelheid en vul aan tot je de juiste kleur hebt.

  Stap 5: Het maken van de onderzetters

  Nu kunnen we aan de slag. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe je de onderzetter wilt versieren. Giet de hars altijd van buiten naar binnen. In dit voorbeeld is roze de overheersende kleur, dus we gieten de hars met hierin de roze pigmenten kleuren als eerste aan de buitenkant. Hierna gieten we de hars met de witte pigmenten kleuren in het midden van de mal. Zorg dat je goed weet hoe je de mal wilt versieren zodat je laag per laag kunt werken, zo krijg je het mooiste resultaat!

  siliconen mal onderzetter gieten
  siliconen mal onderzetter gieten

  Blaas met een heattool (of bijv. een aansteker) over de hars die je zojuist in de mallen hebt gegoten om de belletjes er uit te krijgen. Een haar föhn is niet warm genoeg. Laat de hars dan minimaal 48 uur drogen. Haal jouw onderzetter hierna uit de mal.

  siliconen mal onderzetter gieten

  Stap 6: De afwerking

  Werk de randjes af voor een nog mooier resultaat! De gouden randjes kan je op verschillende manieren aanbrengen.

  1. Met een goudstift (paint marker) naderhand aanbrengen en er hierna met transparante lak of vernis overheen gaan zodat het de kleur goed bescherm;
  2. De mal van te voren inpoeieren met gold of zilver metallic poeder, en dan pas gieten, dan komen ze er uit met een gouden rand;
  3. In de randjes van de mal goudfolie aanbrengen en hierna de hars gieten.

  Nu heb je je eigen prachtige zelfgemaakte onderzetters!

  zelfgemaakte epoxyhars onderzetters

   

  Vragen?
  Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Informatie Centrum

  Wil jij dit ook maken? 
  Siliconen Mallen
  Sieraden Hars Decoraties
  Sieraden Hars Hangers

  Werk altijd voorzichtig
  . Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid. 
  Onderzetter

  5 reacties

  Bibi

  Bibi

  Kan niet wachten om er mee te beginnen dinsdag besteld gister al in huis echt super

  Bibi blankenaauw

  Bibi blankenaauw

  De levering was super snel .
  Ik ben benieuwd hoe het gaat worden heb 2 setjes besteld

  Ellen

  Ellen

  Ik ook heb een set met 2x 30 ml staat niet op er kant en klaar is of moet mengen… neem aan mengen maar hoeveel onderzettend kan ik hier mee maken ? Ik heb een extra vorm erbij gekocht dus ik heb 2 vormen

  Lisette

  Lisette

  Ik heb deze set afgelopen week aangeschaft. Vandaag is de laatste schooldag van onze Lisa en dan gaan we ermee aan de slag!!

  mattheuwsen m

  mattheuwsen m

  hallo, ik had graag geweten hoeveel onderzetters je kan maken met dat pakket ?
  alvast bedankt , grt marie louise

  Laat een reactie achter

  Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie