Zelf elegante onderzetters maken van epoxyhars | itsOkay

Zelf elegante onderzetters maken van epoxyhars

Hallo, mijn naam is Babs Stevens en ik kom uit Den Bosch. Ik ben 42 jaar en ik ben al zo lang ik me kan herinneren betrokken bij kunst en knutselen in een of andere vorm, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets miste. Ik hou namelijk van het wauw- effect bij het eind resultaat. Dat veranderde toen ik dit jaar via itsOkay resin (kunsthars) sieraden maken ontdekte.

Ik heb van veel dingen genoten maar nog nooit echt iets gevonden dat bij mij paste en me voor langere tijd wist te boeien. Maar sinds kort heb ik dit gevonden! De mogelijkheden van hars (resin) zorgen ervoor dat wij elke week weer een nieuw project thuis hebben.

Ik hou van glans en mijn onderzetters waren wel weer aan vernieuwing toe. Hoe leuk om dit zelf te maken! Vol creatieve impulsen en de materialen van itsOkay ben ik aan de slag gegaan.

Benodigdheden:

1 x Starterskit epoxyhars onderzetters maken. Hier zit het volgende in:

  • Siliconen onderzetter mal ter waarde van 9.95
  • 2 pigmenten kleuren ter waarde van 4.95 per stuk
  • Een potje gouden decoratievlokken
  • 250 gram epoxyhars genoeg voor drie onderzetters.

Eventueel:

Pdf handleiding epoxyhars onderzetters

Stap 1: De hars

Bij de Elegante Onderzetters Maken Kit zit een fles A en een fles B hars. In totaal 250 gram. Wil je meer onderzetters maken kies dan voor de Epoxyhars 1:1 giethars deze zit ook bij de kit zelf. De kant-en-klare hars van itsOkay is hiervoor te duur. Dat is geschikter voor kleinere sieraden. 

Bereken hoeveel hars je nodig hebt voor de mal (of mallen) die je nu gaat gieten. De hars moet straks 24-48 uur uitharden. Hierna kan je dus pas je volgende creatie maken als je gebruik maakt van één mal. We beginnen met het mixen van de hars (A) met de verharder (B) De verhouding is 1:1. Dat betekent dat je evenveel hars als verharder gebruikt. Mix het een paar minuten met elkaar. Verdeel de hars dan over drie bekertjes.

Stap 2: Voeg de (gouden) decoraties toe aan de hars

Bij de Elegante Onderzetters Maken Kit zit een potje gouden decoraties. Je kan natuurlijk ook andere decoraties gebruiken (bijvoorbeeld glitter). Mix de hars in het eerste bekertje met (gouden) decoraties. Je kunt zelf kiezen hoeveel decoraties je in je onderzetter wilt.


Stap 3: Mix hars met de donkerste pigmentkleur

Bij een Elegante Onderzetters Maken Kit zitten twee kleuren pigmenten. Je kan ze natuurlijk ook los kopen. In dit voorbeeld houden we de kleuren roze en wit aan. Het tweede bekertje mixen we met de donkerste kleur, in dit geval roze. Begin met het gebruiken van een kleine hoeveelheid pigment, zodat je altijd nog kan aanvullen mocht je meer kleur willen!

Stap 4: Mix hars met de lichtste kleur

In het derde bekertje mixen we de hars met de lichte kleur, in dit geval wit. Begin ook hier met een kleine hoeveelheid en vul aan tot je de juiste kleur hebt.

Stap 5: Het maken van de onderzetters

Nu kunnen we aan de slag. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe je de onderzetter wilt versieren. Giet de hars altijd van buiten naar binnen. In dit voorbeeld is roze de overheersende kleur, dus we gieten de hars met hierin de roze pigmenten kleuren als eerste aan de buitenkant. Hierna gieten we de hars met de witte pigmenten kleuren in het midden van de mal. 

Zorg dat je goed weet hoe je de mal wilt versieren zodat je laag per laag kunt werken, zo krijg je het mooiste resultaat!
Blaas met een heattool (of bijv. een aansteker) over de hars die je zojuist in de mallen hebt gegoten om de belletjes er uit te krijgen. Een föhn is niet warm genoeg. Laat de hars dan 48 uur drogen. Haal jouw onderzetter daarna uit de mal. Wil je meer onderzetters maken zou ik deze hars aanraden: klik hier. 

Stap 6: De afwerking

Werk de randjes af voor een nog mooier resultaat! De gouden randjes kan je op verschillende manieren aanbrengen.

  1. Met een goudstift naderhand aanbrengen en er hierna met transparante lak of vernis overheen gaan zodat het de kleur goed beschermt.
  2. De mal van te voren inpoeieren met gold of zilver metallic poeder, en dan pas gieten, dan komen ze er uit met een gouden rand.
  3. In de randjes van de mal goudfolie aanbrengen en hierna de hars gieten.

Nu heb je je eigen prachtige zelfgemaakte onderzetters.

Vragen?
Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Informatie Centrum

Wil jij dit ook maken? 
Siliconen Mallen
Sieraden Hars Decoraties
Sieraden Hars Hangers

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid. 

5 reacties

Bibi

Bibi

Kan niet wachten om er mee te beginnen dinsdag besteld gister al in huis echt super

Bibi blankenaauw

Bibi blankenaauw

De levering was super snel .
Ik ben benieuwd hoe het gaat worden heb 2 setjes besteld

Ellen

Ellen

Ik ook heb een set met 2x 30 ml staat niet op er kant en klaar is of moet mengen… neem aan mengen maar hoeveel onderzettend kan ik hier mee maken ? Ik heb een extra vorm erbij gekocht dus ik heb 2 vormen

Lisette

Lisette

Ik heb deze set afgelopen week aangeschaft. Vandaag is de laatste schooldag van onze Lisa en dan gaan we ermee aan de slag!!

mattheuwsen m

mattheuwsen m

hallo, ik had graag geweten hoeveel onderzetters je kan maken met dat pakket ?
alvast bedankt , grt marie louise

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie