Kerst Kettingen Maken Met Hars / Resin | itsOkay

Kerst Kettingen Maken Met Hars / Resin

Deze blog is geschreven door Mieke van Loon, Eigenaresse itsOkay, Amsterdam.

Vandaag maken we leuke DIY sieraden set in het thema van Kerstmis! De kerst komt eraan en het is weer tijd voor gezelligheid. Al helemaal met het grauwe weer buiten.. 

Deze schattige met de hand geschilderde kerstboomhars hangers zullen het perfecte, feestelijke accessoire zijn voor je vakantieoutfits!


Hey lieve vrienden, Mieke hier van itsOkay (eigenaresse). Deze keer ben ik weer achter de knutseltafel gaan zitten om een leuk idee uit te werken voor jullie.

Ik heb dit idee ergens op een Engelse website gezien en was gelijk enthousiast om iets soortgelijks te maken met een kerstthema. Zo kwam ik op het idee om kerstbomen met aquarel te schilderen en dit te verwerken in een een kant en klare vierkante hanger voor resin. Het leuk is dat je hier natuurlijk alle kanten mee op kan!

De meeste spullen hadden wij al in huis dus we konden meteen beginnen. Ik vond het zeer ontspannend om elk kerstboompje te voorzien van unieke 'kerstballen' door verschillende kralen te gebruiken. Kortom: een zeer voldaan gevoel aan overgehouden. 

Deze hangers zijn perfect voor elke kerst-outfit. Je kunt ze als cadeau geven, of ze aan een kant en klare halsketting of metalen sleutelhanger!

Benodigdheden

Zo maak je de kerst kettingen!  

Werk altijd voorzichtig. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.  

1. Leg de hanger op het papier en trek de vorm van het bedel over met een potlood. Teken een driehoek in het midden (dit wordt je kerstboom).


2. Gebruik verschillende tinten groen om de bomen in elk vierkant in te kleuren. 


3. Verf van licht naar donkerblauw om de ruimte rond de boom in te vullen. Laat de mini tekeningen goed drogen voordat u doorgaat naar de volgende stap. 


4. Knip de aquarellen voorzichtig uit en zorg dat de tekening in het midden van van hanger past. Knip liever eerst iets te breed uit en knip hierbij bij. 


5. Plak de tekening in de hanger met de lijm op waterbasis. Bedek het oppervlakte van de tekening hier ook mee. Je kunt ook de tekening aan beide kanten bespuiten met vernis van de action (1.99). Ga pas naar de volgende stap als het helemaal droog is. 


Let op: papier kan, als het nat wordt, krullen en rommelig worden. Dit zal na het drogen meestal weer goed vlak worden. U kunt met het penseel het papier vlak drukken. Pas op dat u de tekening niet uitveegt. Smeer hierna nog een klein laagje lijm of vernis voor de zekerheid over de boom. 


6. Je kunt, als je ze hebt, een kleine ster bovenop de kerstboom plaatsen. Dit is dan de kerstster. Heb je ze niet en wil je ze wel graag: dan hebben wij ze ook. Zie Luxe Doosje Decoraties Voor Resin (in variant 1,3 en 5 zitten sterren/driehoekjes). 

Zijn ze niet schattig?


De hars gieten

1. Zorg dat de hanger waterpas ligt. Als u de hanger op een vlak oppervlakte legt dan zal het iets omhoog steken omdat de hanger uitsteekt. Als de hanger waterpas ligt kunt u beginnen met gieten. 


2. Meng de hars die je gebruikt of in de juiste hoeveelheden hars en verharder in een kleine mengbeker (ik had een ongeveer 10 gram hars nodig om vier hangers te maken). Of gebruik de Sieraden Hars / Magic UV Hars zoals u weet hoeft u deze niet te mengen en kunt u deze direct vanuit de fles in de hanger gieten. 

3. Giet de hars voorzichtig in de hanger en verspreid de hars met een spateltje of saté prikker. Pas op dat je niet teveel hars in de hanger giet. 

4. Laat de gegoten hars drogen volgens de gebruiksaanwijzing op de fles. De Sieraden Hars / Magic UV Hars is droog met enkele minuten in de zon (buiten); of binnen onder sieraden uv lamp (30 seconden  Laat de belletjes knappen door met een brander, bijvoorbeeld een aansteker, langs de hars te gaan of gebruik een saté prikker om de belletjes te laten knappen. 

5. Laat de hars écht goed drogen. Raak de hars niet aan voordat u zeker weet dat deze compleet uitgehard is. Anders kunnen uw vingerafdrukken op het sieraad komen en deze verpesten. 


Dit was mijn eerste poging en ik moet zeggen dat deze kerst kettingen echt perfect zijn gelukt. Mijn moeder heeft er al een opgeëist, net als mijn dochters, dus ik zal er zeker meer gaan maken eerdaags! 

Wil jij dit ook maken? 
Siliconen Mallen
Sieraden Hars / Magic UV Hars
Sieraden Hars Decoraties
Sieraden Hars Hangers

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid. 

1 reactie

Jose Roverts

Jose Roverts

Wat leuk Kitty!

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie