Jij kan dit maken! Hangers met zwevend glitter.. - itsOkay

Jij kan dit maken! Hangers met zwevend glitter..

Hallo, mijn naam is Linda de Vries en ik kom uit Amsterdam. Ik ben 36 jaar en maak al 7 jaar sieraden met epoxyhars. De epoxyhars van itsOkay bevalt mij het beste, ik merk dat sieraden die ik hiermee maak zelfs na jaren nog erg mooi zijn. In deze handleiding ga ik jullie leren hoe je makkelijk en snel magische hangers kan maken met zwevend glitter.. 

Glitter maakt mij blij én glanzende dingen maken mij blij.. Glanzende sieraden met glitter = geweldig. Een tijdje terug zag ik een foto van een sieraad dat gemaakt was met glitter en epoxyhars. Eenvoudig, maar toch fascinerend. Het leek alsof de glitter in het sieraad zweefde. Ik was geobsedeerd!

Het verbazingwekkende van het maken van hangers met glitter in de epoxy hars, is dat het lijkt alsof de glitter zweeft. Bovendien is glitter een klein beetje doorzichtig en glanzend, wat een onverwachte coole detaillaag toevoegt. Dit is een ketting die je heel veel complimenten gaat opleveren als je hem draagt.

Voordat we verder gaan, wil ik dit zeggen:

Ik probeer altijd gemakkelijk te begrijpen handleidingen te schrijven, omdat ik weet dat het leven druk is. Dit sieraad is makkelijk om te maken, maar het gaat niet snel. Het kost tijd, maar het is het waard! 

Nadat je deze handleiding gelezen hebt kan jij je eigen schitterende professioneel ogende sieraad met glitter maken. 

Benodigdheden:

  1. Epoxyhars - Ik kies al jaren voor de Sieraden Hars / UV Epoxyhars speciaal voor het maken van hars sieraden. Een potje van 100 gram is meer dan genoeg om 10 hangers te maken. Ik heb nog ongeveer de helft over (ben van plan het binnenkort te gebruiken, omdat ik verslaafd ben!). Het "Sieraden Maken Deluxe Pakket" bevatte alle benodigde gereedschappen en roersstaafjes die ik nodig had om de glitter hangers te maken.
  2. Hangers met open frame of opstaande randjes - De hangers die ik heb gebruikt, zijn gevonden ook van itsOkay. Ik kan ze overigens nergens anders op het internet vinden. ItsOkay heeft een overzichtelijke selectie hangers met open frame. Je wilt er een die stevig is zie: hangers sieraden maken. 
  3. Glitter - Deze zitten in de 'Sieraden Maken Deluxe Pakket'. Klik hier voor speciale glitter poeder voor het maken van epoxy sieraden.
  4. Een ondergrond voor de hangers. Wat altijd een goed resultaat geeft is de speciale tape voor hars sieraden.
  5. Materialen om uw werkruimte te beschermen tijdens het werken met de hars. Zoals een vuilniszak of plastic zeilen. Ik gebruik altijd kranten als ondergrond of een plastic zeil. 

Begin met het afdekken van je werkruimte. Druppels die je morst op meubels of de tafel zijn moeilijk te verwijderen.

Ben je er klaar voor.. laat het plezier beginnen! 

Stap 1: de hars

Een belangrijk ding om te vermelden: de hangers hebben 24 uur nodig om te drogen als je goedkope hars of de 2 componenten hars gebruikt. Deze moet je ook met de juiste verhouding mengen. Gebruik je de kant-en-klare Sieraden Hars / UV Epoxyhars van itsOkay droogt deze in direct zonlicht (buiten) of binnen onder een uv lampje onder enkele minuten. 

Tip: werk op een plek waar je je hangers niet meer hoeft te verplaatsen of werk op een dienblad of bakplaat die je heel voorzichtig naar buiten kan dragen, zodat de hars kan drogen in het uv licht van de zon.

Stap 2: de hangers

Ik kocht bij itsOkay twee pakjes van de diverse open bedelen voor epoxyhars met elk 10 frames erin. Voor het voorbeeld heb ik de ovale en de ronde hangers gebruikt. Leg de metalen frames op een ondergrond, zodat je ze kan gaan vullen met hars. Ik leg ze vaak op een plastic velletje en lijm de randjes vast aan het velletje. Voor dit voorbeeld heb ik de hangers op een stukje schilderstape vast geplakt: dat vind ik ook makkelijk werken. Je kan ook de tape voor hars sieraden gebruiken voor hangers van itsOkay. Gebruikt je de gesloten hartjes- of ronde hangers is dit niet nodig aangezien deze al aan de achterkant dicht zijn. 

Scheur een stukje tape af dat net iets groter is dan het frame. Druk het frame op de tape. 

Stap 3: Giet de hars

Nu ga je enthousiast worden... 

Zodra alle frames goed klaar liggen, is het tijd om de hars te gieten. Ik zeg gieten, maar je kunt de hars het beste voorzichtig aanbrengen met een spatel of direct vanuit de fles spuiten als je kant en klare hars gebruikt. 

Aangezien dit al een super lange blog is, ga ik het proces gewoon helemaal voor je doornemen haha. 


Voeg als eerste de glitter aan het frame toe (de hoeveelheid kan verschillen, afhankelijk van de looks, maar we beginnen hier gewoon mee). Pak hierna de hars en voeg een klein beetje toe bovenop de hars. Je zult versteld staan hoe snel het frame vol raakt. Je wilt het niet te vol doen en het over de rand laten gieten, dus werk langzaam en voeg een klein beetje tegelijk toe.

Gebruik een roerstokje of een tandenstoker om de hars (en hierin de glitter) naar de randen van het frame te verspreiden. Voeg meer hars toe totdat je tevreden bent met hoe het eruit ziet.

Zodra de hars in de frames is gegoten, merkt je misschien een paar luchtbellen op. 

Gebruik een rietje en blaas zachtjes op het oppervlak van de hars om deze bubbels te laten knappen (de warmte van je adem doet ze knappen). Zorg er wel voor dat er geen vocht op de hars komt. Je kan ook een brander (aansteker) voorzichtig bij de belletjes houden. 

Na ongeveer 15 minuten in direct zonlicht (ook bij bewolking) is de hars hard. Je kunt de hangers ook 30 seconden onder de sieraden uv lamp leggen om te harden. Als er hars buiten het frame is gekomen, kan je een tang gebruiken om de overtollige hars af te knippen of met een keuken schaartje. Een mooie gereedschapset is de luxe gereedschap set sieraden maken.

Stap 4: Werk de hanger netjes af

Na 15 tot 30 minuten kan je de tape of het plastic velletje verwijderen (opmerking: ik kon niet wachten en trok eerder de tape af omdat ik zo enthousiast was). 

Als er nog overtollig hars rondom de hangers zit kan je dit met een van de tools uit de luxe gereedschap set sieraden maken verwijderen

Voeg ringetjes toe aan je hangers en hang ze aan een kant en klare halsketting.

Dat is het! Het is een klus maar ... echt de moeite waard!

Dit is een van mijn favorieten. Je kunt niet zoveel zien aan de foto, maar de glitter ziet eruit alsof het in de lucht zweeft en dieper wordt naar de randen. Er zit zoveel diepte en glans in... 

De resultaten zijn ongelooflijk en eerlijk gezegd, als je vind dat deze er goed uitzien op je scherm, zou je ze persoonlijk moeten zien... Hopelijk laat je een reactie achter op deze blog want ik ben razend benieuw naar de sieraden die u gaat maken!

Veel liefde en knutselplezier toegewenst. Groetjes Linda. 

Wil jij dit ook maken? 
Siliconen Mallen
- Sieraden Hars / UV Epoxyhars
Sieraden Hars Decoraties
Sieraden Hars Hangers

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid. 
GlittersHangerKetting

6 reacties

Mieneke

Mieneke

Hoi,
De hangers hebben nu een te klein gaatje voor de ketting (oogje) maak ik dit groter of plaats ik boven in een schroef oogje?
Denk dat het schroefoogje het gaatje nadert bij het plaatsen .?

Of ik probeer er een touwtje door te doen maar dat slijt weer
Help ? Vertel…

Theo

Theo

Het ziet er erg mooi uit, in jou beschrijving staat niet duidelijk dat je eerst het glitter moet strooien en daarna de hars, enkele zinnen verder schrijf, nu de hars toevoegen dus het is mij n u duidelijk eerst het glitter en dan de hars.
Blijft er dan niet veel glitter plakken op het plakband?

Mieke

Mieke

Ik moet er nog mee aan de slag. Zit nog op een bijkomende bestelling te wachten. Maar het jeukt om te beginnen. Bedankt voor de heldere uitleg. Die kon ik zeker gebruiken.
Groetjes !

Monique Struver

Monique Struver

Zoooo moooi ❣️ Ga morgen meteen aan de slag, voel de creaties in mij “borrelen” 👍🏻
Dankuwel voor de perfecte uitleg! Kan alleen maar “klasse” worden ❣️☺️ grtjs Monique 💐

Jose Roverts

Jose Roverts

Hallo ik heb ook het starters pakket en ook nog
De hangers van in u blog.
Ik ga er snel mee aan de slag.
Graag ontvang ik van u meer blogs en tips!
Groetjes Jose.

Petradevries

Petradevries

Geweldig!!! Bedankt ik ga er ook mee aan de slag

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie