Ronde en hartvormige oorbellen maken - itsOkay

Ronde en hartvormige oorbellen maken

Hoe maak je zelf ronde en hartvormige oorbellen voor bijvoorbeeld valentijnsdag is een veelgestelde vraag. In deze handleiding, geschreven door Karin, kun je lezen hoe zij deze sieraden maakt met onze 3 pigmenten kleuren. Kijk welke ontwerp jij het mooiste vindt en begin vandaag nog met het maken van jouw eigen originele oorbellen! 

Hoi, leuk dat je deze handleiding leest! Mijn naam is Karin en ben ongeveer een jaar bezig met het maken van epoxyhars oorbellen. Behalve het maken van sieraden met epoxyhars, vind ik het heel leuk om mijn eigen kleding te maken. Op mijn website www.karinkay.nl kun je daar alles over terugvinden en lezen.

Het super romantische Valentijnsdag komt eraan! Ik vind het altijd leuk om voor een speciale gelegenheid bijpassende sieraden te maken. Ronde en hartvormige oorbellen van epoxyhars passen hier perfect bij, want je hebt zo ontzettend veel mogelijkheden qua vorm, kleur en decoraties.
Met deze blog wil ik je inspiratie geven voor de verschillende type oorbellen die je zelf kunt maken met epoxyhars.

 Wat heb je nodig:
- Siliconen mal voor hangers of andere van itsOkay
1:1 Epoxyhars of Sieraden UV Hars
Kleurpigmenten (Transparante, Parelmoer en Dekkende)
- Mengspatels en cocktailprikkers
- Mengbekers
- Aansteker of heattool
- Handschoenen
- Keukenpapier/babydoekjes en wattenstaafjes tegen knoeien
- Een goed geventileerde werkruimte en eventueel een mondkapje

Hoe maak je de oorbellen? Simpel!

Nu volgt een korte uitleg over hoe je de hars mengt met de pigmenten en hoe je  oorbellen maakt. Daaronder laat ik, per pigmentkleur, een korte uitleg met resultaten zien. 

Welke hars gebruik ik? De 1:1 Epoxyhars is goedkoper, maar moet 24 uur drogen voor je verder kan. De Sieraden UV Hars is droog met enkele minuten maar is duurder. In dit voorbeeld kies ik voor de 1:1 epoxyhars. 

1. Je mengt als eerste een kleine hoeveelheid 1:1 Epoxyhars hars in een bekertje, ongeveer 25 gram verharder en epoxyhars: afhankelijk van hoeveel oorbellen je wilt maken. 
2. Schud de pigmenten goed door zodat de kleur en het vloeistof goed met elkaar vermengen. Voeg een paar druppels pigmentkleur toe aan het mengbekertje en roer heel goed. Begin met een paar druppels en kijk na het roeren of het de juiste kleur heeft. Anders voeg je nog een druppel toe en herhaal je het proces totdat je tevreden bent met je kleur. Dit voeg je toe aan de mal naar keuze.
3. Laat 24/48 uur uitharden op een waterpas ondergrond.
4. In sommige mallen zitten al gaatjes, zit er nog geen gaatje in boor deze er dan in met bijvoorbeeld een handboortje. Je kan er ook een schroefoogje in draaien en hier een ringetje aan vast maken. Hierna bevestig je de oorbel eraan. 

Transparante pigmenten

Voor deze hangers heb ik de transparante pigmenten gebruikt. De kleuren: karmijn/rood en een mooie paarstint. De bungelende oorbellen maak je door nog een gaatje onderin het kleine hartje te boren met een handboortje. Voor de dikkere hartjes heb ik vanaf de bovenkant een gaatje geboord voor een schroefoogje. Het handboortje is dus echt een aanrader wanneer je zelf sieraden gaat maken. 

Parelmoer pigmenten

De parelmoer pigmenten bevatten veel rood/roze tinten en passen mooi bij Valentijnsdag. De oorbellen met grote ringen heb ik gemaakt met een paar drupjes witte parelmoer pigment in combinatie met roze glitters. Deze zullen dus ook prachtig schitteren in de zon of tijdens het diner. 

Dekkende pigmenten

Bij dit setje heb ik dekkende pigmenten in de kleuren rood, blauw en zwart gebruikt. Bij de rode voegde ik nog wat extra glittertjes toe. De donkerblauwe kleur heb ik gemaakt door de blauwe tint met een beetje zwart te mixen. Zo kun je heel veel kleuren donkerder of net iets anders maken. De gezichtjes op de rode hartjes heb ik gemaakt met een acrylstift. Acryl werkt goed samen met epoxyhars. Je kunt dit ook doen met een beetje acrylverf en een kwastje, maar met een stift gaat het net wat preciezer. Itsokay heeft hier perfecte stiften voor te koop op de website. 

  Glitter/decoraties

  Heb je nog geen mal in de vorm van een hartje? Toch kun je dan nog heel veel verschillende kanten op qua valentijnsdag-thema. Roze en roodtinten passen al snel bij valentijnsdag, maar ook de glitters met hartjes passen hier heel goed bij!

  Ik hoop dat ik je met deze handleiding heb geïnspireerd om ook een paar romantische en unieke oorbellen te maken!

  Vragen?
  Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Informatie Centrum

  Werk altijd voorzichtig
  . Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de epoxyhars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.

  GlittersHangerOorbellenValentijnsdag

  Laat een reactie achter

  Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie