Kersthangers maken met epoxy - itsOkay

Kersthangers maken met epoxy

Hallo, mijn naam is Petra Laan. Wat leuk dat je één van mijn handleidingen leest die ik mag schrijven voor itsOkay. Nu het langzaam eerder donkerder wordt nadert de kerstperiode weer. Dus een mooie gelegenheid om alvast kerstversiering te maken. Hoe leuk is het dat je gave kersthanger kan maken met epoxy giethars! In deze handleiding neem ik je weer stap voor stap mee! Veel plezier met lezen en DIY-en!

Onder aan deze pagina zal ik verschillende eindresultaten laten zien ter inspiratie. Veel plezier met het maken van de kersthangers.

Benodigdheden: 
Epoxy giethars 1:1 of UltraEpoxy
Epoxy mallen kerst
Epoxy pigmentenglitterdecoratie naar wens

Overig:
Nitril handschoenen
- Mengspatels en cocktailprikkers
- Siliconen mengbekers (bij voorkeur siliconen)
- Heattool of aansteker (bij luchtbellen)
- Babydoekjes (voor het geval je knoeit)
- Touwtje om ze mee op te hangen

DIY: Kersthangers maken met epoxy hars


Stap 1: Voorbereiden

Bescherm je werkblad met een siliconen mat voor het geval dat je epoxyhars morst. Trek oude kleren aan en een shirt met lange mouwen. Zet het mondkapje of gelaatsmasker op en start met het afwegen van de epoxyhars.

Stap 2: Epoxy giethars mengen & eerste laag

Om deze drie kerst hangers te maken heb je ongeveer 40 tot 50 gram epoxyhars nodig per hanger. Deze hangers maak je in twee keer, waarom… dat lees je straks.

We gebruiken de heldere eenvoudige 1:1 epoxy giethars van itsOkay. Je kunt ook gaan voor de UltraEpoxy, deze is goedkoper maar iets lastiger in mengverhouding. Meng 65 gram epoxyhars (a) en 65 gram epoxyverharder (b), dat maakt een totaal van 130 gram. Roer dit minimaal 3 minuten rustig en goed door elkaar.

Stap 3: Epoxy kleuren met epoxy pigment

Laat de gemengde epoxy giethars een aantal minuten met rust, zo kunnen eventuele luchtbellen naar boven komen. Knap luchtbellen met een heattool of Bubble Blaster. Voeg nu 10 tot maximaal 30 druppels epoxy pigment toe. Ik kies voor de kleuren zwart/zilver. Roer de kleuren langzaam door de epoxy giethars tot de kleur egaal is.

DIY: Kersthangers maken met epoxy hars

Stap 4: De epoxy mal vullen met epoxyhars

Vul alle drie de epoxy mallen met de gekleurde epoxy giethars. Ik doe dit altijd net iets over het randje, je ziet dan een bolling ontstaan. Zo komt de hanger het mooiste uit de mal. Epoxy giethars krimpt namelijk altijd ietsjes tijdens het uithardingsproces.

Stap 5: Uitharden

Laat de epoxy giethars hanger nu 24 uur uitharden. Na 24 uur kan je jouw creatie uit de epoxy mal halen. 
DIY: Kersthangers maken met epoxy hars

Stap 6: De epoxy mal kerst hangers vullen

Na het verwijderen van de epoxy mal kan je jouw creatie nog afwerken met een andere kleur epoxy giethars. Ik maak hiervoor 20 gram epoxy giethars klaar. Dus ik meng 10 gram epoxyhars (a) en 10 gram epoxyverharder (b). Vul voorzichtig je hangers en laat dit ook weer 24 uur uitharden.DIY: Kersthangers maken met epoxy hars 

Na weer 24 uur wachten zijn de hangers klaar. Je kunt ze leuk in de kerstboom hangen of voor het raam.

DIY: Kersthangers maken met epoxy hars


Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de
 klantenservice van itsOkay of neem een kijkje bij het Informatie Centrum

Wil jij dit ook maken? 
Epoxy giethars
- Epoxy mallen kerst
- Epoxy pigmentepoxy glittersdecoratie naar wens
- Zie voor het volledige lijstje het begin van de blog!

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.  

DecoratiefKerst / herfst

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie