DIY - Kersthangers maken met epoxy hars | itsOkay

DIY Tip! Kersthangers maken met epoxy hars

Hallo, mijn naam is Petra Laan. Wat leuk dat je één van mijn blogs leest die ik mag schrijven voor itsOkay. Nu het langzaam eerder donkerder wordt nadert de kerstperiode weer. Dus een mooie gelegenheid om alvast kerstversiering te maken. Hoe leuk is het dat je gave kersthanger kan maken met epoxy! In deze blog neem ik je weer stap voor stap mee!  Veel plezier met lezen en DIY-en!

Onder aan deze pagina zal ik verschillende eindresultaten laten zien ter inspiratie. Veel plezier met het maken van de kersthangers.

Benodigdheden: 
Epoxyhars 1:1 (goedkoop voor grote oppervlaktes)
Siliconen mal Kerstmis, kersboom en rendier
Pigmentenglitterdecoratie naar wens
Handschoenen
- Mengspatels en cocktailprikkers
- Mengbekers (bij voorkeur siliconen)
- Heattool of aansteker (bij luchtbellen)
- Babydoekjes (voor het geval je knoeit)
- Touwtje om ze mee op te hangen

DIY: Kersthangers maken met epoxy hars


Stap 1: Voorbereiden
Bescherm je werkblad met een siliconen mat voor het geval dat je epoxy morst. Trek oude kleren aan en een shirt met lange mouwen. Zet het mondkapje of gelaatsmasker op en start met het afwegen van de epoxy.

Stap 2: Epoxy mengen voor de eerste laag
Om deze drie hangers te maken heb je ongeveer 40 tot 50 gram epoxy nodig per hanger. Deze hangers maak je in twee keer, waarom… dat lees je straks.

We gebruiken de heldere eenvoudige 1:1 epoxyhars van itsOkay. Meng 65 gram epoxyhars (a) en 65 gram epoxyverharder (b), dat maakt een totaal van 130 gram. Roer dit minimaal 3 minuten rustig en goed door elkaar.

Stap 3: Epoxy kleuren met pigment
Laat de epoxyhars even met rust, zo kunnen luchtbellen naar boven komen. Voeg nu 10 tot maximaal 30 druppels pigment toe van een kleur naar keuze. Ik kies voor zwart/zilver. Roer dit langzaam door de epoxy tot de kleur egaal is.

 DIY: Kersthangers maken met epoxy hars

Stap 4: De mallen vullen met epoxy
Vul alle drie de mallen met de gekleurde epoxy. Ik doe dit altijd net iets over het randje, je ziet dan een bolling ontstaan. Zo komt de hanger het mooiste uit de mal. Epoxy krimpt namelijk altijd ietsjes in het uithardingsproces.

 

Stap 5: Wachten
Laat de hanger nu 24 uur uitharden. Na 24 uur verwijder je de mal.

 DIY: Kersthangers maken met epoxy hars

Stap 6: De hangers vullen
Na het verwijderen van de mal zie je dat hanger nog kan af werken met een andere kleur epoxy. Ik maak hiervoor 20 gram epoxy klaar. Dus ik meng 10 gram epoxyhars (a) en 10 gram epoxyverharder (b). Vul voorzichtig je hangers en laat dit ook weer 24 uur uitharden.

DIY: Kersthangers maken met epoxy hars 

Stap 7: Ophangen maar
Na weer 24 uur wachten zijn de hangers klaar. Je kan je leuk in de kerstboom hanger of voor het raam.

DIY: Kersthangers maken met epoxy hars

Heel veel plezier! Liefs Petra van www.doorpetra.nl

Heb je vragen of loop je ergens tegen aan? Neem dan contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje bij het Informatie Centrum

Wil jij dit ook maken? 
Epoxyhars 1:1 (goedkoop voor grote oppervlaktes)
- Siliconen mal Kerstmis, kersboom en rendier
Pigmentenglitterdecoratie naar wens
- Zie voor het volledige lijstje het begin van de blog!

Werk altijd voorzichtig
. Maak gebruik van handschoenen, bedek je werkplek en pas goed op voor je kleren. Bewaar de hars het liefst op een koele en het liefst donkere plaats. De houdbaarheid is ongeveer 1 jaar, wanneer je het bewaart bij 15-20℃, op een donkere plek. Voorkom aanraking met de huid.  

Laat een reactie achter

Alle berichten worden gecontroleerd voor publicatie