Sleutelhangers met naam maken - itsOkay

Sleutelhangers met naam maken

Zelf sleutelhangers met naam maken is makkelijker dan je misschien denkt. Super leuk als persoonlijk cadeau, traktatie, cadeau of voor jezelf. Je maakt ze geheel naar jouw smaak met epoxy en jouw favoriete decoraties.

Enige tijd geleden zag ik een advertentie over het maken van letter sleutelhangers.. Eenmaal besteld ben ik ermee aan de slag gegaan en maak ik inmiddels hele mooie letters. Deze letter sleutelhangers zijn helemaal hot op social media! En hoe leuk is het om dit zelf te gaan maken? Via mijn webshop en Instagram DoorPetra verkoop ik deze sleutelhangers zelf en ben ik gevraagd om het jullie ook te leren.

Ik zal eerst mezelf even introduceren. Mijn is Petra Laan, 34 jaar en altijd al creatief geweest. Ik ben te vinden op Instagram en Facebook als DoorPetra. Hier post ik regelmatig leuke creaties van kaartjes, baby cadeautjes, epoxy- sieraden en sleutelhangers.
Als eerder schreef ik deze handleiding: DIY Sleutelhangers met hars maken over de basis technieken van het maken van sleutelhangers (zonder naam). 

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam


Benodigdheden:

Ik ga als voorbeeld drie soorten sleutelhangers maken:

 1. met naam gemaakt van alfabet kralen 
 2. met naam gemaakt van kleine glitter letters 
 3. met een naam gesneden met een plotter machine (ik heb de naam gemaakt met mijn Silhoutte Cameo 4)

1. Sleutelhanger met naam van alfabet kralen 

Wat heb je nodig voor deze letter:

Stap 1: De basis maken
Vul de letter ongeveer voor een derde met epoxy of sieraden hars. Ik maak de letter L. Ik heb gekozen om dit met de 2 componenten epoxy te doen. Ik heb de epoxy blauw gemaakt met de dekkende pigmenten. Na de basis laat je het ongeveer 24 uur drogen.

Stap 2: De naam toevoegen
Kies een naam naar keuze, ik heb gekozen voor de naam Levy in de letter kralen. Om er zeker van te zijn dat de letters niet gaan drijven, heb ik deze vast gemaakt met de sieraden hars. Vervolgens giet ik de letter tot net iets boven de rand af (zodat er een bolling ontstaat) met de 2 componenten epoxy. Hierna laat je het 24 tot 48 hard worden om er vervolgens een sleutelhanger van de maken.

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam


Stap 3: De sleutelhanger maken
Bij het Sleutelhangers Starterspakket zit ook een handboortje met 10 kleine boortjes, schroefjes en sleutelhangers. Met het boortje kan je een gaatje boren in de sleutelhanger. Hier doe je een schroefje in en hier doe je een sleutelhanger aan. Zorg er bij het boren voor dat je gaatje diep genoeg is voor de helft van het schroefje. Draai het schroefje helemaal in de hars zodat deze goed vast zit. Voor extra grip gebruik ik een tangetje.
Nu je de sleutelhanger hebt gemonteerd is hij klaar. Ruwe randjes kan je wegknippen met een tangetje of schaartje of vijlen met een nagelvijl.

3. Sleutelhanger met naam van glitter letters

Wat heb je nodig voor deze letter:

Stap 1: De basis maken

Vul de letter bij volledig met epoxy of sieraden hars, laat er net een randje onder zitten. Ik maak de letter F. Ik heb gekozen om dit met de 2 componenten epoxy te doen. Ik voeg bij deze letter kleine gedroogde bloemetjes toe en glitters. Na de basis laat je het ongeveer 24 uur drogen.

Stap 2: De naam toevoegen
Kies een naam naar keuze, ik heb gekozen voor de naam Fleur in de letters van glitters. Om er zeker van te zijn dat de letters mooi op hun plek blijven zitten maak ik deze vast met de sieraden hars. Ik plak de letter één voor één op hun plek door middel van een cocktail prikkertje. Ik zorg er ook voor dat ze mooi recht een lijn zitten. De sieraden hars laat ik droog worden met de UV lamp. 

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam


Vervolgens giet ik de letter tot net iets boven de rand af (zodat er een bolling ontstaat) met de 2 componenten epoxy. Hierna laat je het 24 tot 48 hard worden om er vervolgens een sleutelhanger van de maken.
 

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam


Stap 3: De sleutelhanger maken
Dit lees je terug bij stap 3 van de eerste sleutelhanger.

3. Sleutelhanger met naam gesneden met plotter machine

Wat heb je nodig voor deze letter:

Als jij een plottermachine hebt van Silhoutte, Cricut of Siser, dan kan jij een sticker snijden uit vinyl om deze te verwerken in een sleutelhanger. Of misschien ken je iemand met een plotter die dit voor je wilt maken. De aanschaf van een plotter is eenmalig en ze zijn nieuw te koop vanaf €175,00.

Stap 1: Vinyl sticker maken
Maak ik de ontwerp studio van je plotter een naam ontwerp in een lettertype naar keuze. De stickers die ik maak hebben een maximale hoogte van 8 mm en lengt van 35 mm. Zo weet ik zeker dat het mooi in mijn letter past.

Stap 2: De basis maken
Vul de letter bij volledig met epoxy of sieraden hars, laat er net een randje onder zitten. Ik maak de letter M. Ik heb gekozen om dit met de 2 componenten epoxy te doen. Ik heb de epoxy zwart gemaakt met de pigment pasta "supreme black". Na de basis laat je het ongeveer 24 uur drogen.

Stap 3: De naam toevoegen
Bij stap 1 heb ik de naam Mario uitgesneden in een witte vinyl stickers. Door middel van transfertape of gewone plakband plak je dit op de letter. Vervolgens giet ik de letter tot net iets boven de rand af (zodat er een bolling ontstaat) met de 2 componenten epoxy. Hierna laat je het 24 tot 48 hard worden om er vervolgens een sleutelhanger van de maken.

Blog DIY Letter sleutelhanger met naam


Stap 4: De sleutelhanger maken
Dit lees je terug bij stap 3 van de eerste sleutelhanger.

Meer informatie?

Heb je vragen over het maken van kunst, sieraden of het gieten/coaten van vloeren of andere objecten? Bij itsOkay werken meerdere epoxy experts met allemaal hun eigen expertise. Wij helpen je graag.
Neem contact op met de klantenservice van itsOkay of neem een kijkje in het Epoxy kenniscentrum

Reacties

 • @Karin, voor het vullen van boven de rand kan je elke type hars of epoxy gebruiken. Wij gebruiken hier vaak de 2 componenten epoxy voor maar die kan ook prima met de kant-en-klare hars. Beide soorten vind je terug bij “Alle artikelen” en “Hars & Pigmenten”. Groetjes Petra, team itsOkay

  IT

  itsOkay.nl

 • Hebben jullie een link van de 2 soorten hars die er gebruikt worden. Want ik lees het toch goed eerst de ene hars daarna de andere om aan te vullen tot net boven de rand? Hoor graag van jullie. Gr Karin

  KA

  Karin

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Over itsOkay

Wil jij ook graag iets maken en je creativiteit ontwikkelen? Dan is itsOkay de winkel voor jou! ItsOkay is dé Epoxy Specialist van Nederland en België. Sinds 2018 actief en dus al meer dan 6 jaar een grote online webwinkel in epoxy.

Daarnaast gaan onze epoxy specialisten altijd transparant te werk en geven jou eerlijk en persoonlijk advies.

Handleidingen >

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.